Mikrobølgeovn test – 5 bedste og billige mikroovne lige nu

Mikrobølgeovn test foretages af forskellige forbrugermagasiner i Danmark, Norge og Sverige. Den nyeste test af det danske forbrugermagasin Tænk af fra 2009 og dermed ret forældet. Der er flere nyere test af mikrobølgeovne i Sverige, hvor forbrugermagasinet Smarston senest har testet i 2012.

Test af mikrobølgeovn
Test af mikrobølgeovne foretages med jævne mellemrum af de nordiske forbrugermagasiner

Whirlpool er en af de store producenter af mikrobølgevogne, og Whirlpool mikrobølgeovne vinder to tests. Electrolux klarer sig også godt i tests.

Testvinder i svensk test fra 2012 Whirlpool GT285 WH

En af de nyeste test af mikrobølgeovne i de skandinaviske lande, er en test foretaget i 2012 af det svenske forbrugermagasin Smartson. Her vinder 2012 Whirlpool GT285 WH, som kun koster ca. 910 kr. inkl. levering.

Whirlpool GT285 WH får 23 ud af 25 point og roses for at have den korteste optøningstid, og at resultatet ved optøning bliver rigtig godt. Den er let at betjene, og har et stort og tydeligt display. Den har de følgende funktioner:

 •  25 ltr. ovnrum og 28 cm drejetallerken.
 • Mikrobølgeeffekt på 700 watt.
 • Grill med en grilleffekt på 900 watt.
 • Måler 521 x 391 x 299 mm.

Det er en rigtig god ovn til yderst rimelige penge. Der er flere smarte programmer såsom crispfunktion og grillfunktion. Du kan også få den i sort udgave til ca. 1.200 kr. inkl. levering

> > > Se stort udvalg i mikrobølgeovne < < <

Whirlpool har mange forskellige mikrobølgeovne at vælge imellem, og Whirlpool GT285 er den billigste blandt Whirlpools mange modeller.

Vil du gerne have en kombimikrobølgeovn med varmluft kan du vælge modellen Whirlpool GT288, som minder meget om GT285, og koster ca. 1.700 kr. inkl. levering. Den har en mikrobølgeeffekt på 700 watt og en grilleffekt på 1000 watt.

Populær lækker mikrobølgeoven fra Whirlpool

Whirlpool max
Whirlpool Max har et lækkert design og fås i flere udgaver

Whirlpool Max er en anden god mikrobølgeovn fra Whirlpool, som har et lækkert og usædvanligt design, der minder om et gammelt fjernsyn. Bagsiden er afrundet, så den passer ind i et hjørne, hvilket gør det meget lettere at placere den i køkkenet.

Whirlpool Max fås i flere forskellige farver, så du kan vælge den, der passer bedst til dit køkken. Den fås også i udgaver med og uden grill.

Alle udgaverne har de følgende specifikationer:

 • Drejetallerken er 28 cm og plads til 13 L i ovnrummet.
 • De måler kun  392 x 353 x 360 mm.
 • Mikrobølgeeffekten er på 700 watt.

Whirlpool Max 30 BL i sort koster kun ca. 1.100 kr. inkl. levering. Denne udgave har ikke grillfunktion. Den har også den praktiske funktion JetStart, som giver fuld kraft i 30 sekunder.

Den meget flotte chokoladebrune Whirlpool Max 109 CAF koster ca. 2.800 kr. inkl. levering og har flere funktioner end Max 30 BL:

 • Crisp funktionen gør det muligt at lave sprød mad i mikrobølgeovnen.
 • Selvrensende grill, så den er let at gøre rent.
 • Jet Defrost, der kan optø maden op til 7 gange hurtigere end andre mikrobølgeovne.

Disse gode ovne ser flotte ud i køkkenet, og er smarte, hvis du gerne vil spare lidt plads på bordpladen, da de er ca. 10 cm smallere end andre mikrobølgeovne. Til gengæld er de ca. 6 cm højere.

Electrolux EMM21000W får en andenplads i test fra 2010

Det svenske testmagasin Testfakta testede mkrobølgeovne i 2010, og her vandt en anden Whirlpool mikrobølgeovn: modellen VT261. Denne model sælges ikke længere.

Electrolux EMM21000W får en flot andenplads, og denne mikrobølgeovn sælges stadigvæk og koster kun ca. 750 kr. inkl. levering.

Det er en kraftig mikrobølgeovn med 800 watt mikrobølgeovneffekt. Den har dog hverken grill eller varmluft, og heller ikke ligeså mange programmer som Whirlpool GT285. Den måler 287 x 485 x 422 mm.

Tidligere testvindere i Tænk test af mikrobølgeovne i 2009

Den nyeste Tænk test er fra 2009, og er dermed forældet. Panasonic-modellen NN-CD 567 fik flest point i denne test, og er efterfølgende omtalt i Politiken.

Der er dog tale om en ældre test, og den pågældende model sælges ikke længere.

> > > Se stort udvalg i mikrobølgeovne < < <

Sådan køber du en den bedste mikrobølgeovn

Test af mikrobølgeovne
Test af mikrobølgeovne

Når du skal købe en ny mikrobølgeovn, får du ikke så meget hjælp fra de test af mikrobølgeovne, som er foretaget de seneste år. Der kommer hele tiden nye modeller på markedet, så derfor udgår ældre modeller også hurtigt, som det er tilfældet med vinderen af Tænks test af mikrobølgeovne.

Du kan derimod overveje det følgende, når du skal beslutte dig for en ny mikrobølgeovn:

 • Effekten målt i watt afgør, hvor lang tid ovnen tager om at opvarme maden. En ovn med 1000 watt er meget hurtigere end en ovn med 700 watt.
 • Kig på størrelsen – hvor meget plads har du på køkkenbordet? Hvor meget mad vil du gerne have plads til af gangen? Se på hvor mange liter ovnen har plads til og hvor stor tallerknen er.
 • Er mikrovnen brugervenlig med stort display, og smarte shortcuts?
 • Skal den have specielle funktioner såsom varmluft, grill eller sensor? En sensor måler dampen, og kan derved vurdere, hvornår maden er færdig.
 • Har den et lækkert design, som passer til dit køkken og dine andre hvidvarer?

Den flotte Whirlpool Max serie med det usædvanlige design er en rigtig lækker mikrobølgeovn, som vil se flot og anderledes ud i køkkenet. Den afrundede bagside gør den let at placere, da den passer perfekt ind i et hjørne. Derved kan du spare meget plads på køkkenbordet.

Den billigere Whirlpool GT285, som vinder den svenske test i 2012 er også et rigtig godt valg, da den kan meget af det samme som Whirlpool Max, men koster under 1.000 kr.

Electrolux EMM21000W, som får en andenplads i Testfaktas test i 2010, er også et rigtig godt køb til kun ca. 750 kr. Med 800 watt er den kraftigere og dermed hurtigere end de to Whirlpool ovne, men den har ikke grill eller ligeså mange ekstrafunktioner som de to ovne.

Du kan købe disse gode mikrobølgeovne her.

Skriv en kommentar