Moccamaster KBT 741 med kande – Test og brugerkommentarer

Moccamaster kbt 741
Moccamaster kbt 741 er en meget populær kaffemaskine. Læs her de mange fordel, de få ulemper og hvor du finder den bedste pris på maskinen.

Moccamaster KBT 741 er en kaffemaskine med termokande i stedet for en glaskande. En termokande er smart, da du slipper for at hælde kaffen fra en glaskande til en termoflaske, og kan i stedet for tage kanden med hen på bordet lige efter den er brygget.

Den regnes for en af de allerbedste kaffemaskiner på markedet.

I denne artikel kigger jeg nærmere på, hvordan Moccamaster med termokande klarer sig i test, og hvad brugerne mener om den.

Hvorfor er Moccamaster en suveræn kaffemaskine?

Moccamaster kaffemaskinerne håndlaves i Holland, og er kendt for at være helt suveræne kaffemaskiner.

I forhold til andre kaffemaskiner bruger Moccamaster KBG741/ KBT741 et varmelegeme på 1520w, hvilket er dobbelt så meget som de fleste andre kaffemaskiner.

Moccamaster KBT 741 med kande
Klik på billedet for at se større version

Hvor andre kaffemaskiner kan tage op til 18 minutter for at brygge en kande kaffe, kan Moccamaster KGB741/KBT741 klare det på 6 minutter.

Det er vigtigt for smagen af kaffen, at det hverken går for hurtigt eller tager for lang tid. Går det for hurtigt, er der ikke nok af de aromatiske stoffer i de kværnede kaffebønner, der kommer med vandet ned i kaffen, og kaffen bliver tynd og uden smag.

Går brygningen for langsomt, kommer alt for mange smagsstoffer med, og kaffen bliver alt for stærk og bitter.

Temperaturen holdes mellem 92 og 96 oC, der er den magiske temperaturgrænse, som kræves for at lave den optimale kaffe, der hverken sveder kaffen og gør den bitter, eller er for lunken til at få smagsstofferne ud af bønnerne.

Moccamaster producerer flere forskellige kaffemaskiner, heriblandt Moccamaster KBT 741 med termokande og Moccamaster KBG741 med glaskande og kogeplade.

Udover den forskel er KBT741 og KBG helt ens. Moccamaster er en af de få kaffemaskiner, der er certificerede af kaffeorganisationen SCAA, der er en brancheorganisation med medlemmer fra alle dele af kaffebranchen.

Hvad mener brugerne of Moccamaster KBT 741?

bruger reviewsBrugerne er meget begejstrede for Moccamaster og giver den ofte 5 ud af 5 stjerner. De følgende punkter fremhæves:

 • Kaffen smager helt fantastisk, fordi den er brygget med den rette temperatur og den rette hastighed.
 • Den er let at bruge og let at sætte sammen.
 • Termokanden holder kaffen varm i mange timer.
 • Praktisk med tre trin: ingen flow, ½ flow og fuldt flow. Derved kan man stoppe vandet, hvis man absolut ikke kan vente på at få sin første kop kaffe til hele kanden er færdig.
 • Den er stille.
 • Delene kan let gøres rent og afkalkes.
 • Den er meget holdbar og nogle brugere har brugt deres i 20 år, før den blev smidt ud.

Det er meget få ting, som brugerne ikke er tilfredse med, men der nævnes følgende minusser her:

 • Nogle brugere synes, at Moccamaster virker lidt billig og i dårlig kvalitet i forhold til prisen.
 • Der er flere, der nævner at termokanden er svær at hælde af.
 • Når kaffen brygges, står termokanden uden låg, så varmen kan slippe ud. Andre kaffemaskiner med termokander har en anordning, så vandet ledes gennem en lille åbning i låget, så mindst mulig varme tabes.
 • Er ikke så flot i designet.
 • Tips fra brugerne, så du får den bedste kaffe med Moccamaster

  Selv om Moccamaster er så let at bruge, og laver den bedste kop kaffe, har brugerne nogle tips til, hvordan du får mest fornøjelse af din Moccamaster:

  • Varm termokanden op med varmt vand før du laver kaffe i den – så holder den varmen i endnu længere tid.
  • Brug kaffe, der er en smule groft, så passer temperaturen og hastigheden på Moccamaster perfekt til kaffen.
  • Husk at gøre delene rent og afkalke dem en gang imellem, så vandet kan løbe uhindret.

  Hvordan klarer Moccamaster KBT 741 sig i Test?

  Det svenske Testfakta, der svarer til det danske Tænk, testede i 2009 8 kaffemaskiner på tid, temperaturer og hvor godt kaffen holdes varm på kogepladen.

  kaffebrygning
  Kaffen er godt i gang med at blive brygget

  Moccamaster KBG 741 var med i denne test, og blev sammen med OBH Nordica’s King of Coffee og Electrolux EKF7000 vindere af testen. Moccamaster får topkarakteren 5 for både brygning og temperatur.

  I Råd&Rön, som er et andet svensk forbrugermagasin landede Moccamaster KBT741 på en førsteplads ud af 24 kaffemaskiner, der blev testet på bl.a. smag, tid og temperatur i 2012.

  Den får 73 point ud af 100 mulige, hvilket er 5 mere end den delte andenplads, som Bosch TKA8011 og Bosch TKA8013.

  Moccamaster gennemløbskontrol
  Moccamaster gennemløbskontrol

  Her beskrives Moccamaster som hurtig, stille, let at bruge, og den leverer god kaffe. Fordi den ikke bruger en kogeplade får den også point for at være energivenlig. De få ulemper er, at den er relativ svær at rengøre, og termokanden er ikke så god at hælde af.

  Norsk Kaffeinformasjon er Norges oplysningskontor for kaffe, og de har testet 39 kaffemaskiner for at se om de lever op til kravene om, hvordan kaffen bedst brygges:

  • Vandet har den optimale temperatur mellem 92 og 96 grader når kaffen brygges
  • Den færdige kaffe har en temperatur mellem 80 og 85 grader
  • Brygningen ikke tager længere tid end de optimale 6 minutter for en liter kaffe
  • Max 1 minut fra den første dråbe rammer kaffen i kaffefilteret til al kaffen i filteret er fugtet

  Kun 11 ud af 39 får det glade smiley-face, der betyder at kaffemaskine lever op til kravene, heriblandt alle Moccamasters produkter.

  Moccamaster KBT741 er også med i Tænks test fra april 2012, hvor den klarer sig udmærket, men desværre ikke vinder testen.

  Hvor kan jeg købe Moccamaster KBT741?

  Denne gode kaffemaskine kan købes i mange forskellige webshops. Jeg fandt gode priser i bl.a. de følgende:

  • skiftselv.dk til 1349 kr. inkl. levering.
  • webhallen.com til 1304 kr. inkl. levering.
  • På redcoon.dk til 1475 kr. inkl. levering.

  Er det pengene værd at købe en Moccamaster KBT 741?

  De fleste brugere er meget begejstrede for deres Moccamaster KBT 741, da den laver eventyrligt godt kaffe.

  Termokanden er praktisk og energisparende, men nogle er ikke fuldt ud tilfredse med termokanden: den er svær at hælde af, og den holder ikke kaffen varm længe nok.

  Den klarer sig også godt i tests, og står som testvinder i både Testfaktas test fra 2009 og Råd&Röns test i 2012. Den får ros for at være god til at brygge ved den helt rigtige temperatur, smagen er suveræn og den er hurtig uden at være for hurtig. Derudover er den både stille og let at bruge.

  Den kommer med 5 års garanti, der kan udvides til 10 års garanti, hvis du registrerer den på Technivorms hjemmeside efter du køber den.

  Køber du den til 1350 kr. er det derfor kun 135 kr. om året i 10 år for en suveræn kop kaffe hver morgen, eller 40 øre om dagen. Selv hvis du medregner udgifter til kaffe er Moccamaster en god investering i forhold til at smutte forbi den lokale 7eleven hver morgen!

2 kommentarer til “Moccamaster KBT 741 med kande – Test og brugerkommentarer”

 1. Thermokanden er ganske umulig at hælde af, strålen er alt for bred, der er kaffe overalt på bordet, efter man har hældt op i koppen. Jeg har fortrudt mit køb.

  Svar
 2. Enig i at kanden ikke er god at hælde af. Ydeligere er kaffen ikke særlig varm og så holder termokanden absolut ikke kaffen varm. Jeg har haft moccamaster i mange år, men denne her er helt sikkert ikke pengene værd!

  Svar

Skriv en kommentar