Montana reoler – Brugt eller ny – Forskel på priser

Systemet bag Montana reoler, blev skabt af Peter Lassen i 1982, er et af Danmarks mest eftertragtede designermøbler.

Systemet består af en række enkle grundmoduler i forskellig størrelse, som du kan kombinere efter forgodtbefindende. Der er et utal af muligheder for at skabe din helt egen stil.

Montana reoler
Montana reoler i flere farver fra Montanashop.dk

Det smarte konceptmøbel ligger i den pebrede ende af prisskalaen. Er du indstillet på at købe brugt, kan der dog godt være et par tusinde kroner at spare.

Her giver vi dig oplysninger om størrelser, farver og prisforskelle og giver eksempler på, hvor du kan få lakeret brugte reolsystemer, så de bliver så gode som nye.

Praktisk minimalisme – et væld af muligheder

Hvide Montana reoler
Hvide Montana reoler passer i næsten alle hjem. Billede fra Montanashop.dk

Det kan godt være lidt svært at danne sig et overblik første gang, man bladrer gennem et Montana-katalog.

Kombinationsmulighederne synes at være nærmest uendelige – ifølge producenten selv kan modulerne fra hele Montana-serien sættes sammen på 5 millioner forskellige måder. I 2011-kataloget kan du se 216 eksempler.

Systemet er meget gennemtænkt. Der er 42 forskellige grundmoduler med 4 forskellige dybder.

Det mindste grundmodul måler 12,6 x 12,6 cm, det største 69,6 x 69,6 cm. Dybde-målene er følgende: 20, 30, 38 og 46,8 cm. Til alle moduler kan du vælge komponenttillæg i form af ruminddeling og låger.

Hvert mål har sin talkode

Inden du begynder at studere priserne, skal du være opmærksom på, at hvert mål har sin egen forenklede talkode.

F.eks. præsenteres det største grundmodul på 69,6 x 69,6 cm i prislisten via en tegning med tallene *12 * 12. De pågældende tegninger bruges også til at illustrere antallet af ruminddelinger og låger.

Køb af fabriksnye modeller – et par priseksempler

Det store antal kombinationsmuligheder betyder, at priserne kan variere ganske meget alt efter, hvor mange moduler du vælger – og alt efter, hvilke farver og ekstrakomponenter du ønsker.

Et *12 *12 grundmodul med en dybde på 20 cm uden ruminddeling koster 1490 kr. Ønsker du en inddeling med i alt fire rum stiger prisen med mere end 500 kr. Ligeledes øges prisen betydeligt, desto større dybde du ønsker. Tilkøb i form af både ruminddeling og låger kan gøre modulet mere end dobbelt så dyrt.

Længde og breddeDybdeEkstrakomponenterPris
*12 *12 (69,6 x 69,6 cm)20 cm----1490 kr.
*12 *1220 cm4 rum2020 kr.
*12 *1246,8 cm4 rum3248 kr.
*12 *1220 cm4 rum + låger3850 kr.
*12 *1246,8 cm4 rum + låger5078 kr.

Se mere på

Fra rolige nuancer til sprælske pangfarver

Du kan vælge mellem i alt 42 farver i høj-resistent vandbaseret lak. Hertil kommer 7 forskellige specialoverflader. Farverne er inddelte i syv grupper – de såkaldte “farvefamilier”: Black zone, White zone, Urban nature, Candy, Coco, Global og Manga.

Blå Montana reoler
Montana reolerne får i mange forskellige farver – Her eksempel fra Montanashop.dk

Som navnene indikerer, er der noget for en hver smag. White zone og Urban nature repræsenterer det rolige, enkle og harmoniske. Inspirationen til farvegruppen “Candy” kommer fra 50’ernes Cuba, og “Manga” tager sit farvemæssige udgangspunkt i den japanske tegneseriestil af samme navn.

Prisforskelle på farver og specialoverflader?

Også dit valg af farver og specialoverflader kan have afgørende betydning for prisens størrelse. Farverne 01 White, 02 Fjord og 09 Nordic er de billigste. I ovenfor omtalte katalog hører disse under kategorien “Colour Group 1”.

Specialoverflader så som aluminium-look, brændt eg med videre hører til den dyreste tillægskategori. Prisforskellen mellem billigste farve og specialoverfalde for et *12 * 12 grundmodul med en dybde på 30 cm er således hele 1.000 kr.

Køb brugt og spar penge

Synes du, de fabriksnye modeller er lige lovligt dyre, kan du med fordel købe brugt. Gratis annoncemarkeder som Gul og Gratis og Den Blå Avis er nogle af de bedste steder at søge.

Hertil kommer auktions-forhandlere som QXL.dk og Lauritz.com. Produkterne vil ofte have lidt slitage: mærker fra skruer, små ridser eller lignende.

Men som regel er skaderne ikke så omfattende, at de ikke kan udbedres. Visse lakerings-firmaer har ligefrem gjort det til deres speciale at slibe og omlakere brugte Montana-reoler.

Hvor stor er prisforskellen mellem brug og nyt?

Brugt Montana reol
Brugt Montana reol hos Lauritz.com

Mange sælgere af brugt udstyr ved godt, hvad fabriksnye produkter er værd og sætter således prisen derefter. Sparer du kun 200 – 300 kr. i forhold til nyprisen er det bestemt ikke besværet værd. Men du kan være heldig at gøre et virkelig godt kup.

F.eks. har vi set to moduler (* 12 * 12) med fire rum og en dybde på 30 cm til en samlet pris på kun 1.200 kr. i Den Blå Avis (er muligvis ikke længere til salg når du læser dette). Det ene modul er hvidt, det andet sort. Normalprisen for disse (jf. 2011-kataloget) ville have været omkring 4.400 kr.

Hos Lauritz.com kan du byde på 10 moduler til en samlet vurderingspris på 10.000 kr. Hvad den endelig pris bliver, afhænger selvfølgelig af, hvor mange der byder på varen.

Skulle du have haft modulerne direkte fra fabrikken, ville prisen dog have været 2 -3 gange højere end vurderingsprisen hos Lauritz.com.

Lakering – brug et autoriseret firma

Vil du gerne have shinet et gammelt reolsystem op, kan det være en rigtig god ide at vælge et af de autoriserede lakeringsfirma, som Montana-producenten selv anbefaler.

Det kunne f.eks. være Jysk Møbellakering eller Lux Lak, der ligger på Sjælland.

Disse firmaer bruger de originale Montana-farver. Du kan selvfølge også vælge andre farvetyper. Men vil du på et senere tidspunkt videresælge dit reolsystem, vil du kunne få en højere pris, hvis det har en af de originale farver.

Det billigste vil være selv at afmontere reolsystemet, inden til du sender det til lakering. Hvad den samlede pris kommer op på varierer meget.

I DR-programmet Rabatten (2008) blev et brugt reolsystem til 3.300 kr. lakeret for omkring 3.000 kr. hos Jysk Møbellakering. Nyprisen for et tilsvarende produkt ville være været 8.624 kr.

Nyt eller brugt?

Køber du nye Montana reoler, vil vi anbefale dig at studere Montana-kataloget nøje. Vær opmærksom på, at ruminddeling, dybe, farve og antallet af låger er bestemmende for prisniveauet.

Et enkelt modul på 69,6 x 69,6 cm kan således komme til at koste flere tusinde kroner. Går du efter en brugt model, kan du være heldig at spare over langt over 50 %. Ønsker du helt perfekt finish, skal du dog regne med en ekstra udgift i form af en omlakering.

I professionelle hænder bliver møblet så godt som nyt, og den samlede pris (for både møbel og lakering) vil ofte være et par tusinde kroner lavere end fabriksprisen.

2 kommentarer til “Montana reoler – Brugt eller ny – Forskel på priser”

 1. Hej

  Jeg har med interesse læst dine indlæg og har et spørgsmål, som du evt kan hjælpe mig med,

  Jeg har en del montana reoler, og vil meget gerne have sat låger i en del af dem.

  Umiddelbart, kunne der være tale om op mod 12-14 reoler ?

  Ved du hvor jeg med fordel kunne købe låger

  Hej

  Allan

  Svar
 2. Hej !
  Vil lige høre om i har noget Montana Reol i knækket hvid jeg kaan bruge til dvd, cd samt pris på Forhånd Tak

  med venlig hilsen
  Carl Ole Pedersen
  Marievej 28
  7160 Tørring

  Svar

Skriv en kommentar