Montering af spots i køkkenskabe – Pris og guide

Køkkenet er samlingssted i de fleste hjem – og med god grund. Her kan du nyde et glas vin, mens du står over gryderne eller konversere med vores gæster, før de sætter sig til bords. Derfor er det også vigtigt, at det ser ordentligt ud.

Dit køkken kan være støbt ud af det fineste og dyreste mahogni-træ, men uden den rette belysning vil dette ikke gøre nogen forskel. Derfor er det utrolig vigtigt, at du har god belysning i dit køkken, og det kan du blandt andet sikre dig ved at montere spot under dine køkkenskabe. Ikke nok med at give masser af lys, varme og sjæl til dit køkken, er det også en stor fordel at have den rette belysning, når du laver mad.

spots under køkkenskabe

Læs med her og bliv klogere med denne trin-for-trin gør-det-selv guide i at montere spots under dit køkkenskab.

Trin 1: Hvor mange spots har dit køkken brug for?

Ved montering af spot under køkkenskabe er det ikke irrelevant at tænke på, hvor mange du har brug for. En god tommelfingerregel siger, at du har brug for cirka ét spot pr. kvadratmeter – men det afhænger naturligvis af, hvilket spot du vælger. Det mest normale spot har cirka 12 volt og kan købes mange steder.

+10.000 tilbud givet siden 2010
Få en komplet pris på spots og installation
  1. Oplys hvor mange spots du ønsker monteret
  2. Indtast dine oplysninger
  3. Modtag et gratis og uforpligtende tilbud

Trin 2: Hvor skal de være henne?

Placeringen af dem er rimeligt håndgribeligt – men det kan være en god idé at gøre dig nogle overvejelser, før du begynder at bore huller til dem. For eksempel vil det sjældent være optimalt at sætte et spot helt inde ved væggen. Hav dem derimod sat i intervaller.

Hvis du har et hjørne på dine køkkenskabe, kan det være en god idé at sætte et der og så prøve at gå ud derfra. Samtidigt skal du også huske at placere dine spots lidt væk fra væggen. Gerne 15-25 centimeter alt efter, hvor store dine køkkenskabe er i dybden.

Trin 3: Placeringen i forhold til hinanden

Det er vigtigt, at du placerer dine spots nogenlunde symmetrisk og med nogenlunde lige mellemrum. Målet er en jævn og dækkende belysning, hvilket også er rarest for øjnene at se på.

Tit vil afstanden mellem hver spot være cirka 80-100 centimeter, men du skal også tænke på, hvor højt dine køkkenskabe sidder over køkkenbordet eller den nærmeste overflade, du gerne vil belyse. Jo større afstand mellem køkkenskab og køkkenbord, des større afstand mellem spots.

FAQ

Er det dyrt at få nye spots i mit køkken?

Selve monteringen af nye spots er ikke dyrt, men det kommer meget an på, hvilke spots du vælger at købe. Du kan få spots for alt mellem 100,- og 1000,- kroner stykket. 

Er det svært at installere nye spots i mit køkken? 

Nej, det er slet ikke svært at installere nye spots - men det kræver lidt betænkning i forhold til, hvor de skal sidde henne. 

Hvilke spots er bedst til køkken?

Alle køkkener er forskellige, så vælg det spot, der passer bedst til dine behov. Det kan være en god idé at købe spots med høj energinytte for at spare på elregningen. 

Skriv en kommentar