Montering af spots i troldtekt – Guide

Et personligt og behageligt hjem udgøres ikke bare af de møbler og billeder, du kan udfylde værelserne med. Det afhænger i høj grad også af de materialer, der anvendes i selve byggeriet. Huse af høj kvalitet anvender både materialer, som er pæne, hårdføre, isolerende og lydabsorberende, og derfor giver det også god mening, at materialet troldtekt ofte er at finde i nyt byggeri.

Men på trods af troldtekts mange egenskaber, er det også et materiale, som kræver lidt ekstra; hvis du for eksempel har tænkt dig at montere spots i dit loft af troldtekt, skal du lige gøre dig nogle overvejelser inden.

+10.000 tilbud givet siden 2010
Få en komplet pris på spots og installation
  1. Oplys hvor mange spots du ønsker monteret
  2. Indtast dine oplysninger
  3. Modtag et gratis og uforpligtende tilbud

Læs i dette indlæg, hvad det kræver at montere spots i troldtekt.

troldtekt montering pris

Troldtekt har mange egenskaber

Troldtekt er navnet på de akustikplader, der er skabt af træ og cement, og som har et meget groft udseende. På trods af dette grove udseende, er troldtekt dog et meget behageligt materiale. Den specielle overflader gør nemlig, at lydbølgerne i et lokale absorberes i loftet og væggen, og på den måde kan du nedbringe rumklangen og forbedre akustikken.

På den måde bidrager troldtekt også til et sundt indeklima. Jo mindre støj, du oplever i løbet af din dagligdag, desto mere slapper din krop også af. Troldtekt kan dog være sværere at arbejde med end andre materialer, da du i højere grad skal være sikker i din sag, inden du borer i det. Når først skaden er sket, er det svært at rette op på igen, og i mange tilfælde skal du opsætte en helt ny plade af troldtekt, hvis du ikke er tilfreds med resultatet.

LÆS OGSÅ: Montering af troldtekt – Priser & guide

Montering af spot i troldtekt

Det bedste resultat får du, hvis du monterer dine spots på en sådan måde, at kabler og ledninger ikke er synlige. Det skal med andre ord kun være lyset, der strømmer igennem troldtekt-pladerne. Derfor skal du gøre dig nogle grundige overvejelser, inden du begynder at opsætte dine spots.

Du skal først teste af, hvilke spots der skal bruges, hvilken afstand de skal have til hinanden, og hvor mange der skal være. Der skal ramme en passende lysmængde, der hverken er for kraftig eller svag, og du kan overveje, om det skal være spots, der kan skrues op og ned for.

Når du har besluttet dig for, hvor mange lamper der skal være, skal de eksakte placeringer markeres tydeligt på loftet. Du kan nu opsætte de nødvendige kabler og ledninger, og du kan med fordel anvende elektrikerrør.

Inden du monterer troldtekt-pladerne på loftet og ovenpå dine spots, skal du måle lampernes placering og udskære huller til dem i pladerne. På den måde skal du gerne i sidste ende kunne montere troldtekt-pladerne på loftet, så lamperne passer perfekt i åbningerne, og i sidste ende bør du med det blotte øje ikke kunne se, hvor pladerne stopper og lamperne starter.

+10.000 tilbud givet siden 2010
Få en komplet pris på spots og installation
  1. Oplys hvor mange spots du ønsker monteret
  2. Indtast dine oplysninger
  3. Modtag et gratis og uforpligtende tilbud

FAQ

Hvad er troldtekt?

Troldtekt er et materiale af træ og cement, der kan bruges på både vægge og loft, og som skaber god akustik i et rum.

Hvilke spots kan der være i troldtekt?

Du kan opsætte stort set alle spots i troldtekt, og med LED-lamper kan du sikre dig belysning af høj kvalitet. Du skal bare huske at måle korrekt op fra starten.

Hvad koster spots i troldtekt?

Spots i troldtekt behøver ikke at være en dyr investering; hvis du måler korrekt op fra starten, kan du udvælge nogle billige spots og montere dem med en passende afstand imellem sig.

Skriv en kommentar