Montering af spots i udhæng – Pris og guide

I vintermånederne skal vi langt op ad formiddagen inden det bliver rigtig lyst, og det bliver også meget hurtigt mørkt om aftenen. Derfor er det nødvendigt med god belysning udenfor, så man kan komme sikkert ud til sin bil, sin cykel eller bare hen til fortovet.

En populær måde at få god udendørs belysning er ved spot i udhæng. De lyser kraftigt op, på trods af at de ikke fylder meget eller påvirker æstetikken ved huset.

montere spots i udhæng

Drømmer du om at få monteret spot i udhæng hjemme hos dig? Og har du planer om at gøre det selv? Så læs med her.

Det må du gøre selv

Som ivrig gør-det-selv type kan man godt have lyst til bare at give sig i kast med alle slags opgaver. Men særligt når man har med el at gøre, er det vigtigt at huske på de lovkrav der er. De kan måske virke irriterende, men de er til for din sikkerhed.

+10.000 tilbud givet siden 2010
Få en komplet pris på spots og installation
  1. Oplys hvor mange spots du ønsker monteret
  2. Indtast dine oplysninger
  3. Modtag et gratis og uforpligtende tilbud

Først og fremmest er det kun lavvoltspots, du selv må montere. Spot der ikke er lavvolt, er der strammere regler omkring, så her skal du have hjælp fra en professionel.

Som privatperson må du gerne selv montere spot i udhæng, så længe det er lamper, der kommer i et samlet sæt med både ledning, spot og transformer. Du må ikke ændre på det færdige sæt, det vil sige, at du ikke må forkorte, forlænge, ændre på ledningen eller noget som helst andet.

Skal du derimod have monteret spot, der ikke kommer samlet, men hvor lamperne, ledning, transformer osv. fås separat, er det en fast installation og den må du ikke lave selv. Det kræver autorisation.

Vær opmærksom på typen af spot

Når det gælder montering af spot i udhæng, skal du være særligt opmærksom på at vælge de rigtige spot. Der er nemlig nogle lovkrav ift. installationsstedet. Armaturets kapslingsklasse – også kaldet IP klasse skal være IPx1, når spottet skal placeres i et udhæng. Kapslingsklassen har noget at gøre med, hvor tæt armaturet er, og til et spot, der skal monteres i et udhæng, er det vigtigt med en høj tæthed. Et almindeligt indendørsspot behøver f.eks. kun at være normaltæt, nemlig IP20.

Sådan monterer du spot i udhæng

Når du køber spot i en samlet sæt, vil der altid følge en vejledning med, der detaljeret beskriver, hvordan du skal sætte dem op. Det er vigtigt, at du følger den vejledning nøje, så det bliver gjort på den helt rigtige måde, og du både er sikker på, at dine spot kommer til at fungere som de skal, samt at du ikke får lavet noget, der er farligt.

Som udgangspunkt skal du altid starte med at overveje, hvor du vil have monteret dine spot i udhænget, hvor mange spot der skal være og hvor stor afstand, der skal være mellem dem. Når det er på plads og du har målt op, kan du bore hullerne til dine spot og herefter montere dem efter anvisningen.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal sætte dine spot op, så tag fat i en elektriker. Der er ingen grund til at leve med en løsning, der ikke fungerer ordentligt.

+10.000 tilbud givet siden 2010
Få en komplet pris på spots og installation
  1. Oplys hvor mange spots du ønsker monteret
  2. Indtast dine oplysninger
  3. Modtag et gratis og uforpligtende tilbud

Skriv en kommentar