Mørklægningsgardiner – med og uden skinner

Mørklægningsgardiner er blevet populære blandt mange danskere. Ud over at de er flotte og lette at anvende og holde pæne, så har de den smarte funktion, at de effektivt afskærmer lyset udenfor, så det pågældende rum kan blive mørkt, også selvom det er lyst udenfor.

De egner sig godt til dig, der gerne vil have en middagslur midt på dagen, eller til dig, der har svært ved at falde i søvn i sommerhalvåret, når det er lyst udenfor. De kan både anvendes i soveværelset og børneværelset.

Her får du fem varianter af mørklægningsgardiner – forhåbentligt kan du finde et, der matcher dit behov.

Få besøg af gardinbussen-prisgaranti.dk

Se det store udvalg af mørklægnings gardiner på din egen adresse!

  • 100% gratis og uforpligtende
  • Prisgaranti + rabat på alle markiser
  • Dækker hele Danmark
  • Book online 24/7

Bemærk at når du tager mål til dine mørklægningsgardiner, så skal du måle fra karm til karm i bredden og derefter trække 5 mm fra. Når det gælder højden, så skal du måle fra bunden til toppen af vinduet.

Nogle mørklægningsgardiner fås kun i standardmål, hvis du er i tvivl om, hvorvidt de passer, så må du forhøre hos dig forhandleren.

Mørklægningsgardiner fra Velux

En af de energieffektive modeller på markedet kommer fra Velux. Det er 100 procent mørklægningsgardiner med aluminiumsbelægning, men kan dog også bestilles med hvide lister.

De er tegnet af den anerkendte designer Karim Rashid, der kendt for sin kombination af farvede blomstermotiver og kantede figurer.

Kollektionen for Velux rummer otte mønsterdesign i mange forskellige farver. De kan fungere som et helt lille kunstværk i den moderne bolig og på samme tid kan rullegardinet effektivt holde lyset ude.

Rullegardinet kan placeres, hvor som helst at du måtte ønske det, i midten, i toppen eller bunden – du skal bare give slip på det. Her kan du f.eks. se modellen i gul fra Velux, der forhandles hos Jemtex.dk til ca. 1.000 kr.

Rashid mørklægningsgardiner
Billede fra jemtex.dk

Du kan få et overblik over de forskellige mørklægningsgardiner af designeren her.

Bemærk at Velux er et miljørigtigt valg, fordi deres mørklægningsgardiner er energibesparende. Således er der et væld af deres mørklægningsgardiner, der forbedrer isoleringen med op til 33 procent.

De fleste fås med fjernbetjening og aluminium-rammen er effektiv til at isolere – både når det gælder for kulde og varme.

Et klassisk mørklægningsgardin fra Faber

Rullegardin til mørklægning
Billede fra nyegardiner.dk

Hvis du foretrækker noget mindre farverigt, så har Faber lanceret en elegant hvid løsning, som selvom det er hvidt stadig mørklægger rummet fuldstændigt.

Du kan købe det for ca. 700 kr. Stilrent og enkelt ser det ud.

Faber har dog også andre mere farverige modeller, hvis du er mere til den slags design. Generelt fås Fabers rullegardiner med kædetræk eller fjeder. Når rullegardinet er oppe, så vil man ikke se det, da frontprofilen skjuler selve gardinet.

De billige mørklægningsgardiner

Du kan også finde billigere mørklægningsgardiner f.eks. hos Silvan, der bl.a. sælger flere typer i mørke nuancer og i mange forskellige størrelser.

For de sorte modeller starter det fra ca. 270 kr. pr. stk. og kommer med kædetræk.

Mørklægningsgardiner tilpasset dine behov

Det kan også være, at du har særlige behov. Måske er dit vindue meget stort eller lille eller har en unik form – i det tilfælde kan du få skræddersyede gardiner.

Rullegardin fra Sega
Billede fra sega.dk

Sega leverer f.eks. mørklægningsgardiner i et væld af farver og mønstre. Prisen beregnes efter dine specifikke mål – og det kan designes efter dine ønsker.

Det gælder både farver, materialer og om det skal afsluttes med f.eks. kantebånd eller kontrastfarver.

Gardinerne bliver monteret på metalruller. Hvad prisen angår, så kan Sega give dig et tilbud. Her kan du se lidt af deres udvalg til inspiration: Sega.dk

Du behøver dog ikke nødvendigvis at investere i rullegardiner for at mørklægge rummet. Du kan også få et almindeligt gardin, der skal trækkes til og fra.

Hos Dekoria.dk koster det ikke ekstra at få syet et, og det fås i et væld af forskellige farver. Du kan selv bestemme, om det skal leveres med stropper, rynkebånd eller kovser. Prisen afhænger af dine mål.

Få besøg af gardinbussen og få præsenteret det store udvalg –  100% gratis og uforpligtende.

Mørklægningsgardiner til børneværelset

Det kan også være børnene, der har problemer med at sove og derfor har brug for mørklægningsgardiner.

Her findes der hos Uniggarden et væld af søde børnemotiver, som nok skal få børnene til at smile og drømme sødt.

Du kan f.eks. få mørklægningsgardiner med bilmotiver, Peter Plys og prinsesser. Prisen er dog ikke oplyst, så du bliver nødt til at kontakte dem for at få en pris.

Er du vild med lange middagslure uden at blive forstyrret af solen, så er et eller flere mørklægningsgardiner måske svaret for dig.

Der er mange interessante modeller på markedet, og jeg har præsenteret dig for nogle af de mange muligheder.

Du kan få energirigtige mørklægningsgardiner fra Velux, du kan få gardiner tilpasset dine specifikke behov fra bl.a. Sega eller børnevenlige gardiner med fine motiver fra Uniggarden, så der er et væld at vælge imellem – hvad enten du er til funktionalitet eller farverigt design.

Skriv en kommentar