Nedløbsrør – Vælg rustfrit zink eller plast nedløbsrør

Nedløbsrør kan fås billigt i dag, rigtig billigt. Men står det mål med kvaliteten og kan det betale sig i det lange løb at vælge de billigste materialer?

Her kan du blive klogere på valget mellem zink eller plast og ikke mindst hvad der bedst kan betale sig – både på kort sigt og på lang sigt.

Nedløbsrør

Funktionalitet og holdbarhed

Det siger sig selv, at et nedløbsrør skal transportere noget ned, men at røret er i orden, er vigtigere end man tror.

Det kan koste fugtskader og øgede varmeudgifter, hvis der en defekt eller et hul.

Derfor kan det også være en god idé at vælge rør, der kan repareres og som ikke tager skade af vind og vejr og rengøring.

Plast kan ikke repareres og går også nemmere i stykker end ét rør, der er lavet af zink. Derudover har nedløbsrør lavet af rustfrit zink en længere holdbarhed end ét af plast.

Alt taler altså for at investere i nye nedløbsrør, lavet af rustfrit zink. Spørgsmålet er om det kan betale sig?

Prisen på nedløbsrør af plast

De sælges i stykker på 6 meter, hvilket er et standardmål, der oftest passer til et almindeligt etplanshus.

Prisen per meter ligger på omkring 60 kroner (360 kroner for et rør på 6 meter), men pas på for man kan nemt lade sig snyde.

Vi faldt f.eks. over et nedløbsrør på 2 meter, der kun kostede 99 kroner. Lidt hurtigt hovedregning (3 rør på 2 meter hver giver 6 meter = 300 kroner) viste at det var et godt og billigt tilbud, indtil vi fandt prisen på de to samlemuffer, der skulle forbinde de 3 rør.

Alt i alt ville vi ende med at betale 400 kroner for 6 meter nedløbsrør og dermed var det dyrere end nogen af de andre tilbud.

(Det kan betegnes som et godt tilbud, hvis du kun skal bruge 2 meter og derfor finder du tilbuddet her.)

Men det er også lykkedes os at finde en pris, der ligger under de 360 kroner. Vi har fundet 6 meter nedløbsrør til kun 301 kroner (50 kroner per meter) og du finder tilbuddet her.

Prisen på nedløbsrør af rustfrit zink

Nedløbsrør i zinkMaterialet rustfrit zink er cirka dobbelt så dyrt som plast og som rør kommer de også i andre standardmål. Vi har dog fundet 3 meter nedløbsrør til kun 218 kroner og det tilbud finder du her.

Men hvorfor ikke købe brugt? Vi har fundet følgende tilbud til kun 2.000 kroner: 5 nedløbsrør a 3 meter med alt tilbehør (stifter, brøndkraver, rørholdere m.m.) – det er billigt og der er oven i købet billede af det, hvor man kan se at det er pænt.

Vi kan selvfølgelig ikke garantere at dette tilbud stadig er der, men husk at tjekke, inden du køber nyt. Du finder et brugt marked her.

Hvad kan bedst betale sig?

Zink nedløbsrør på husIfølge en ekspert, som vi har talt med, så kan nedløbsrør i zink holde cirka dobbelt så lang tid som dem i plast. Det hænger sammen med, at plast nedbrydes af solens stråler, mens zink blot patineres, som det hedder.

“Levetiden for et rør i zink kan sagtens være 40 år, mens dem i plast maximalt holder 10 år.”, siger vores ekspert.

Det skal dog nævnes, at producenterne af nedløbsrør garanterer en levetid på 20 år, men det er på papiret.

Du skal altså købe rør i plast 4 gange for at få den samme levetid som nedløbsrør i zink. Læg dertil, at du kan reparere i zink, mens du skal skifte 6 meter nedløbsrør i plast, hvis der kommer et lille hul på midten.

Det indlysende svar er derfor, at selvom det koster lidt mere lige nu, så kan det langt bedre betale sig at investere i nedløbsrør i zink.

TAGS: Billige nedløbsrør , Plast nedløbsrør , Zink nedløbsrør

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer