Nilfisk højtryksrenser – En god rengøringsløsning

Nilfisk højtryksrenser
En Nilfisk højtryksrenser er et godt stykke værktøj til en overkommelig pris.

En Nilfisk højtryksrenser kan være virkelig effektiv, hvis du skal rengøre drivhuset, fælgene på bilen, et større fliseareal eller en betonvæg.

Fordelen er åbenlys: Du behøver ikke købe så mange dyre rengøringsmidler, og så sparer du oven i købet på knofedtet, idet højtryksrenseren gør alt arbejdet for dig. Nilfisk laver tre forskellige grundserier: Compact, Excellent og Pro samt topmodellerne Poseidon og Neptun.

Læs her om forskellene og få et par priseksempler.

Compact-serien – Nilfisks mest handy højtryksrensere

Nilfisk højtryksrenser C100.5
Nilfisk højtryksrenser C100.5

Compact-serien – dvs. C-modellerne – omfatter højtryksrensere med et tryk på mellem 100 og 130 bar. De første tre cifre i hvert enkelt modelnummer henviser til antal bar: C 100.5 ( = 100 bar), C 105.5 (= 105 bar) og så fremdeles.

Det er Compact-serien, du skal gå efter, hvis du have en forholdsvis let og håndterbar model: En model, der egner sig godt til de mest almindelige rengøringsopgaver så som spuling af bilen eller terrassen.

Alle modeller er udstyret med det såkaldte Click & Clean dysekoncept, der gør det nemt og hurtigt at skifte tilbehør. Den påmonterede vandslange er 5 m.

Compact 105.5 for under 600 kr.

Du kan få modellerne fra Compact-serien fra omkring 550 kr. Der kan være lidt forskellige i pris mellem forhandlerne.

Er du interesseret i den lille Compact 105.5, kan Silvan og Whiteaway.com tilbyde dig den for knap 600 kr. Vi har ikke set det billigere andre steder.

“P”, “PAD” og “CAR” – Hvad betyder forkortelserne?

Serienumrene efterfølges i visse tilfælde af bogstavkoder som P, PAD og CAR, der angiver, hvor meget ekstraudstyr de enkelte modeller har. Et efterfølgende “P” betyder, at du får en terrassevasker med i prisen.

“PAD” dækker over en særlig tillægspakke, hvor der udover terrassevasker også indgår en rør- og kloakrenser. “CAR”-serien er specielt velegnet til bilejere – du får her forskellige dyser til rensning og spuling af fælge, undervogn med videre.

Nilfisk tillægsudstyr og reservedel som løskøb

Nilfisk Excellent E140.2
Nilfisk Excellent E140.2

Skulle du have brug for det, kan du også få diverse former for tillægsudstyr som løskøb. Terrassevaskeren Patio Plus koster omkring 400 kr., en børste til rensning af fælge 245 kr. og en rør- og kloakrenser ca. 550 kr.

Der findes også en særlig tagrenser med en længde på op til 15 m til 800 kr. De nævnte typer tillægsudstyr sælges af de fleste Nilfisk-forhandlere. Har du brug for andre typer reservedele har Elektronico.dk et meget stort udvalg.

Excellent og Pro – Højtryksrensere med et tryk på 130 bar og derover

Ønsker du en meget kraftfuld højtryksrenser, skal du gå efter Nilfisks “Excellent” hhv. “Pro”-serie (E- hhv. P-modellerne).

Med et tryk på mellem 130 – 160 bar kan du klare de mest krævende opgaver som f.eks. det at rengøre fliser for alger. Hertil kommer, at E- og P-modellerne har længere slanger samt en slangerulle.

Priserne ligger mellem 2.000 og 5.000 kr. alt efter, hvor høj trykstyrken er og alt efter, hvor stor den dertilhørende udstyrspakke er.

Hos Billigkoste.dk kan du i øjeblikket få en model 140 PAD til 2.499 kr.

Forhandleren reklamerer med, at tilbuddet kun gælder en begrænset periode. Det er dog værd at bemærke, at Davidsenshop sælger nøjagtig det samme produkt til en pris, der er ca. 300 kr. lavere. Forhandleren præsenterer det ikke her som et tilbud.

Vær varsom ved spuling af træflader og tag

Nilfisk Pro P150 højtryksrensere
Nilfisk Pro P150 højtryksrensere

En Nilfisk højtryksrenser er især god ved rengøring af hårde overflader så som sten- og fliseterrasser. Et højt vandtryk – dvs. et højt antal bar – er dog ikke altid hensigtsmæssigt.

Du skal især være varsom, når det kommer til træflader og tagkonstruktioner. Trykket fra vandstrålen kan være så voldsomt, at det ødelægger det træ, du forsøger at rense – helt galt går det ved gammelt og porøst træ.

Herudover vil træet blive så mættet af vand, at det vil tage lang tid, før det tørrer. Tegl og andre former og tagmateriale kan tåle en del.

Problemet ved at spule et tag er ikke så meget selve tagmaterialet men derimod, at vandet meget let kan trænge ind i samlingerne og dermed lægge sig under taget.

Topmodellerne Poseidon og Neptune

Nilfisk Neptune
Nilfisk Neptune

Nilfisks topmodeller, Poseidon og Neptune, er designet til semi-professionelle brugere som f.eks. håndværkere og gartnere. De har ikke nødvendigvis et større antal bar, men de er mere robuste end de øvrige modeller (dvs. Compact og Excellent).

Højtryksrensere til koldt vand, Poseidon-modellerne, starter prismæssig omkring 7.000 kr. Neptun-modellerne, der er beregnet til varmt vand, er mere end tre gange så dyre.

Disse vil sjældent være interessante for den almindelige bruger.

Hvilken type højtryksrenser har jeg brug for?

Til hverdagsbrug og mindre opgaver vil en model fra Compact-serien være tilstrækkelig. Har du problemer med alger, eller skal du rense kloakrør og lignende, kan du med fordel vælge en model fra enten Excellent- eller Pro-serien.

Desto flere bar, desto kraftigere vandtryk. Husk dog, at et højt vandtryk ikke altid er fordel – især ikke, hvis der er tale om rensning af skrøbelige overflade eller overfladestrukturer med mange samlinger.

Skriv en kommentar