Pakkepostkasse – Mefa, Allux og Postopak pakkepostkasser

Pakkepostkasse
Pakkepostkasse MEFA Oak (480)

Hører du til typen, der ofte bestiller pakker via nettet, vil en pakkepostkasse sikkert være noget for dig. Du slipper for at skulle på posthuset i tide og utide, og du behøver ikke bede naboen om at tømme postkassen, når du er på ferie.

De fleste pakkepostkasser har plads til flere ugers post, og prismæssigt er de ikke nødvendigvis så meget dyrere end almindelige postkasser. Herunder præsenterer vi dig for nogle af de mest kendte mærker: MEFA, Allux og Postopak.

MEFA – stor og anerkendt postkasseproducent

MEFA blev etableret i 1969 og er i dag Nordens største postkasseproducent. Firmaet producerer otte forskellige pakkepostkasser under navne som Oak, Ash og Hazel.

Sidstnævnte er den mest minimalistiske af modellerne. Den har en praktisk sliske og kan rumme de fleste mellemstore pakker: samlet volumen: 92 L. Ash-modellen, hvis tag er buet, har en lidt mindre volumen på i alt 83 L. Begge kan fås hos Bilka til 1.400 hhv. 1.120 kr.

Oak 480: Blandt de bedste i test – nu på tilbud

I Idényts test af postkasser blev MEFA Oak 480 tildelt karakteren 4 svarende til “meget god”.

Den var således blandt de bedste i testen. Postkassen har et stort postindkast til breve og et endnu større til pakkepost. Posten, hvad enten der er tale om breve eller pakker, lander dog det samme sted.

I testen fik modellen især ros for sin rummelighed (i alt 127 L). Herudover blev der lagt vægt på, at den var meget let at tømme. Modellen blev vurderet til en vejledende pris på 2.700 kr. Vi har set den på tilbud til 1.929 kr. hos HomeShop.dk.

Monteringsfoden, der ikke følger med, koster omkring 350 kr.

Pine-serien – MEFAs mest dekorative postkasse

MEFA Pine pakkepostkasse grøn
MEFA Pine pakkepostkasse

Synes du, de ovennævnte modeller er for kedelige at se på, kan du eventuelt gå efter MEFAs Pine 485-model.

Den har et charmerende skråt tag som på et klassisk fuglehus og egner sig fint til små pakker. Du kan fjerne mellembunden, så der er plads til ekstra post. Hos Silvan kan du få den til omkring 1.600 kr. i en sort, galvaniseret eller rigtig flot grøn udgave.

Allux – stilmæssigt meget tæt på MEFA

Allux hører under firmaet Juliana, som mest er kendt for produktion af drivhuse, udestuer og pavilloner. De har en del standardpostkasser at vælge imellem.

Af store pakkepostmodeller har de kun tre forskellige – jf. serienumrene 800, 810 og 820.

Stil- og funktionsmæssigt minder Allux 800 og Allux 810 meget om MEFAs Hazel- og Pine-modeller. Den vejledende pris for Allux 810, der har skråt tag ligger omkring 1.900 kr.

Også en god karakter til Allux 800

Allux 800 postkasse i hvid
Allux 800 postkasse i hvid

I føromtalte postkassetest fik Allux 800 karakteren 3 svarende til “god”.

Den er praktisk, har kun et indkast, og som det pointeres, er den ikke meget dyrere end en almindelig postkasse. Eneste anke er, at bunden skråner let. Dette betyder, at posten let kan falde ud på jorden, når du tømmer pakkepostkassen.

Postopak – Hvis det skal være så stort som muligt

Postopak, hvis produkter oprindeligt blev udviklet af Jørgen Sølund i 2004, hører til den yngste blandt de her nævnte postkasseproducenter.

Firmaet har to grundmodeller – POP250 med to rum og POP250XL med et rum.

Sammenlignet med MEFA og Allux er prisen forholdsvis høj: Begge postkasser koster over 5.000 kr. Til gengæld er de med et samlet rumindhold på 250 L feltets absolut største modeller.

Postkassemodel med to rum – POP250

Postopak POP250 pakkepostkasse
Postopak POP250

POP250 har et brevrum hhv. et pakkerum. Brevrummet er aflåst. Pakkerummet står derimod ulåst, når det ikke er i brug. Ideen er, at pakkeomdeleren skal kunne åbne pakkerummet, selvom han ikke har en nøgle dertil.

Når han lægger pakken ind i rummet og lukker lågen, slås låsen til. Det kan være en ulempe, hvis du modtager mange pakkeleverancer inden for kort tid og ikke får tømt postkassen. Du kan indstille lågen til ikke at låse.

Du vil dog dermed også være mere sårbar over for diverse tyverier. Prisen hos Postopak er 5.295 kr.

POP250XL – velegnet til hyppige postpakkeleverancer

Fordelen ved denne model er, at den står aflåst hele tiden. Sammenlagt har den samme volumen som POP250.

Men den har kun ét stor rum, og du behøver ikke tømme postkassen for hver enkelt pakkeleverance. Den er indrettet med en stor sikkerhedsskærm bag indkastet, så du lettere undgår tyveri.

I bunden er den udstyret med et gitternet, der hindrer posten i at komme i direkte kontakt med kondensfugt. Den vejledende pris hos Postopak er 4.795 kr.

Hvilken pakkepostkasse skal jeg vælge?

MEFA Oak 480 er et godt bud på en rummelig postkasse til en rimelig pris.

Et lidt sjovere og mere finurligt udseende får du ved at vælge Mefa Pine 484 eller Allux 810.

De to modeller ligner hinanden meget. Sidstnævnte er normalt dyrest men kan fås på tilbud. Skal det være så stort som muligt, vil vi anbefale serien fra Postopak. XL-modellen virker her som den mest praktiske model.

2 kommentarer til “Pakkepostkasse – Mefa, Allux og Postopak pakkepostkasser”

  • Hej Jesper,

   Tak for det gode spørgsmål. Jeg måtte gøre lidt research først, da Ã…rstiderne ikke oplyster de fysiske størrelser på deres pakker på hjemmesiden.

   Deres svar var:

   “Målene på vores store trækasse er 400 x 300 x 282 mm.

   Hvis du ønsker at modtage måltidskasser skal du forventet at få mere end en kasse.”

   Så det betyder, at det bliver en smule svært at svare på dit spørgsmål. For det er jo ikke nødvendigvis nok, at pakkepostkassen kan indeholde en enkelt af de store kasser.

   Så hvis der kommer 2 eller 3, skal den jo være endnu større.

   Mit bedste råd er derfor at bestille de kasser du normalt vil bestille og så lede efter en pakkepostkasse ud fra de størrelser.

   Med venlig hilsen
   Mikael

   Svar

Skriv en kommentar