Bedste parasol – Test, tilbud og priser

Hvor finder du det bedste parasol tilbud? Det en god idé at kigge i byggemarkederne og supermarkederne, som tit sælger meget billige parasoller.

Husk dog at være meget opmærksom på kvaliteten. Det er let at købe billigt, men hvis kvaliteten er så dårlig, at du skal købe ny parasol hvert år, så bliver det dyrt i længden.

Parasol fra Glantz
En god parasol skal være let at indstille og være fremstillet af gode holdbare materialer

En god parasol er brugervenlig, og den skal have en dug, som beskytter mod solens stråler. Du bør købe en god og tung fod, så du er sikker på, at den holder godt fast på parasollen i blæsevejr.

De bedste parasoller til prisen

Her ser du de bedste parasoller i forskellige materialer og modeller.

Miami Parasol 240 x 300 cm (aluminium)

Flot og effektiv parasol med tilt. Stokken er udført i 48 mm aluminium og dugen er lavet af 180 gram polyester.

Kvaliteten er uovertruffen til prisen.

Billigst hos Ilva.dk til kun 399 kr.

Paris lux Parasol 265 x 300 cm (Bøgetræ)

Udført i smukt og FSC-mærket 48 mm. bøgetræ. Dugen er lavet i stærkt og vejrbestandigt olefin-dug (200 gram).

Billigst hos Ilva.dk til 2499 kr.

Hængeparasol 3×4 meter – Natur

Hængeparasol med krydsfod og smart drejesokkel.  Kraftig naturfarvet polyesterdug.

Billigst hos Havemøbelland.dk til 2499 kr.

Køb en god parasol

Du skal undersøge både stoffet, stellet og størrelsen på parasollen, når du skal finde en parasol.

Gode parasoller bruger materialer af høj kvalitet og de er lette at åbne og lukke.

Mindre gode parasoller går hurtigere i stykker, og dugen er lettere end ved de dyre parasoller.

For det første er der selve stoffet. Det skal være behandlet, så det opfylder tre forskellige ting:

 1. Det skal være farvebestandigt – altså kunne stå i solskin uden at blive blegt.
 2. Det skal være præget med UV solbeskyttelse, gerne omkring faktor 50. Dette sikrer også farvens holdbarhed, men også at der ikke kan slippe nogen skadelige solstråler ned igennem stoffet.
 3. Det skal være smuds, mug og vandafvisende – så det kan holde længere. Her kan du støde på udtrykket Teflon behandlet (ligesom på pander og i gryder) og det er godt.
 4. En mørk farve kan fange varmen under parasollen, hvorimod en lys farve er køligere at opholde sig under.

Dernæst er der stellet, som kan fås i aluminium, træ eller fiberglas.

 • De fleste parasoller bruger aluminium, som er meget modstandsdygtigt og holdbart. Det vejer mindre end træ.
 • Træ er som regel dyrere end aluminium, og populære sorter er teak og eaculyptos. Vær sikker på, at træet er imprægneret, da det ellers tørrer det for hurtigt ud og knækker til sidst.
 • Fiberglas er også en mulighed, og det vejer mindre end aluminium, og er meget fleksibelt og kan ikke ruste.

Det er vigtig at vælge en god og tung parasolfod. Der står som regel på selve parasolskærmen, hvor tung en parasolfod, som passer til parasollen. Som udgangspunkt kan du vælge en parasolfod, som vejer mindst 40 kg, hvis den er af beton og 55 kg, hvis den er af granit. Kig på om der er hjul, eller håndtag på parasolfoden, så du kan flytte den rundt i haven.

Find også en parasol, som er let at åbne og lukke.

Tænk også over, hvor stor en parasol, som du har brug for. Skal den passe til dit havebord og kan stilles i havebordet, så kan du bruge følgende retningslinjer for størrelsen:

 • Borde med en diameter mellem 75 og  90 cm, bør have en parasol med en skærmstørrelse mellem 180 og 240 cm
 • Borde med en diameter mellem 90 og 125 cm, bør have en parasol med en skærmstørrelse mellem 240 og 330 cm.
 • Borde med en diameter mellem 125 cm og 150 cm, bør have en parasol med en skærmstørrelse over 330 cm.

De almindelige parasoller, hvor stangen går lige ned fra skærmen til foden, kaldes for markedsparasoller.

Du kan også vælge en af de smarte hængeparasoller, som er lette at placere sig under, da foden ikke kommer i vejen.

Gode parasol tilbud i byggemarkederne

Om foråret kan du finde mange gode tilbud på parasoller i byggemarkederne og andre kædebutikker, og blandt andet Silvan, Jem & Fix, Johannes Fog, Bygma, XL-byg, Jysk og Bilka har ofte gode parasol tilbud.

Du kan læse tilbudsaviserne fra disse forhandlere online:

 • Bygmas tilbudsavis: Da jeg kiggede i slutningen af April, var der en sidehængt parasol på tilbud til 800 kr., nedsat fra 900 kr. Den har aluminium stel og polyester dug, og en diameter på 300 cm.
 • Jem & Fix tilbudsavis: Da jeg kiggede var der en parasol på tilbud til kun 100 kr. Den har træ-stel og polyester-dug og en diameter på 250 cm.
 • XL-byg tilbudsavis: Da jeg kiggede, var der en Miami Parasol med aluminium stel og en 210 g/m2 polyesterdug til kun 300 kr. Skærmen er 300 cm i diameter.
 • Johannes Fog tilbudsavis: Der var en Shanghai parasol på tilbud fra 500 kr. Dugen er naturfarveet i polyester og den har en diameter på 270 cm.
 • Silvans tilbudsavis: Der var en Elba parasol på tilbud, da jeg kiggede, til ca. 800 kr. Den har aluminiumsstel og måler 300 cm i diameter.
 • Jysk tilbudsavis: Du kan købe parasoller for kun 75 kr. i de fysiske butikker, og fra 125 kr. inkl. levering online.
 • Bilka’s tilbudsavis: Da jeg kiggede var der billige parasoller fra 400 kr., og der var et rigtig godt tilbud på en Albi hængeparasol, der var nedsat fra ca. 6.000 kr. til kun 3.000 kr. Den har en diameter på 5 meter, og en dug i polyester og et aluminiums-stel.

Der er således rigtig mange parasoller på tilbud om foråret i byggemarkederne, og du sparer en del penge på forsendelsen ved at køre hen og hente dem selv. Det koster f.eks. 300 kr. at få dem leveret fra Bygma eller Silvan og i XL-byg koster det 250 kr. Vær også opmærksom på, at prisen som regel er uden fod.

Køber du en parasol fra Bilka eller jysk er leveringen meget billig eller gratis, i modsætning til den høje leveringspris fra byggemarkederne.

Billig parasol fra Ikea klarer sig godt i test

Ikea Karlsö e
Ikea Karlsö er en god og billig parasol

Det er meget overvældende at finde en god og billig parasol, for de sælges ved stort set alle byggemarkeder og supermarkeder. Der er dog én billig parasol, som skiller sig ud fra mængden, og det er Ikea Karlsö hængeparasol.

Ikea´s hængeparasol Karlsö får en flot tredjeplads i en tysk test af 15 parasoller i det tyske testmagasin Stiftung Warentest. Den koster kun en fjerdedel af, hvad de to testvindere fra henholdsvis Schneider Rhodos og Glatz Sunwing C+ koster, og derfor er en et rigtig godt køb.

Ikea Karlsö hængeparasol får en god karakter for både holdbar og sikkerhed, men scorer ikke så godt i hvor let, den er at bruge. Det skyldes at den ikke kan dreje sig eller bøje sig særlig meget, og den er svær at sætte op og slå ud.

Den har et stel af stål, og en 300 cm polyesterdug, som har UV-belægning. Til kun 600 kr. er det en meget billig parasol. Dertil kommer levering, som koster 295 kr., hvis du ikke selv kan hente. Den fås med sort eller hvid skærm.

Testvinderen Glatz Parasol er i kraftig kvalitet

Glatz Sunwing parasol
Glatz Sunwing C+ parasol

Glatz Sunwing C+ får en delt førsteplads i den tyske test af Stiftung Waretest. Parasollerne blev blandt andet åbnet og lukket 500 gange for at se hvor holdbare de var, og udsat for stærk blæst i en vindtunnel. Sunwing C+ klarer begge dele rigtig godt. Den roses også for at være rigtig brugervenlig, og det er let at slå den op, og slå den sammen igen.

Når du køber en Glatz parasol, kan du vælge imellem tre forskellige slags duge:

 • Klasse 2 er 100 % polyester, der vejer ca. 220 g/m2 med en farvebestandighed på 4-5. Det er teflon-behandlet og har en UV beskyttelsesfaktor på 50+. Kan fås i farverne hvid, grå, rød, grøn og brun
 • Klasse 4 er i 100 % polyester, der vejer ca. 270 g/m2. Det er smuds, mug og vandafvisende og har en farvebestandighed 6-7. Kan fås i ca. 20 forskellige farver.
 • Klasse 5 er 100 % akryl og vejer ca. 300 g/m2. Det er Scotchgard eller Teflon-behandlet og har en farvebestandighed på 7-8. Det er smuds-, olie- og vandafvisende og er anti-mug behandlet. Kan fås i ca. 30 forskellige farver og mønstre.

Du kan også vælge imellem en firkantet parasol, som måler 260 x 260 cm, eller en rund parasol i tre forskellige størrelser: 265 /300 / 330 cm. Parasollen er i alt 290 cm høj, og den frie arm er 160 cm.

Prisen afhænger i høj grad af materialevalg på dugen, og en rund Sunwing C+ Parasol med en diameter på 265 cm, og et klassse 2 materiale koster 3.925. Med klasse 5 materiale koster den 8.030.

Køb den bedste parasol til prisen

Du har således mange muligheder, når du skal købe en parasol. Ikea Karlsö er en rigtig god parasol, som slår mange dyrere parasoller i den tyske test fra Stiftung Warentest, og den er utrolig billig i forhold til den gode kvalitet.

Tager du ud i byggemarkederne og kigger efter en af deres parasoller på tilbud, så kig nærmere på om stellet er af en god og robust aluminium, og om stoffet er kraftigt og smuds- og mug-afvisende. Husk en parasolfod, som gerne skal være både kraftig og let at flytte rundt på.

Vil du have en virkelig god parasol, så kan du købe den gode Glatz Sunwing C+, som fås med en dug i flere forskellige klasser. De har også flere andre modeller, så du kan også få en markedsparasol med lige stang i stedet for denne sidehængte version. Den deler en førsteplads i den tyske test, og scorede gode karakter både for kvalitet, hvor let den er at betjene og hvor sikker den er.

5 kommentarer til “Bedste parasol – Test, tilbud og priser”

 1. Jeg har prøvet at finde en ny dug til min parasol, men det er ikke lykkedes mig. Min dug er på 3 diameter og har 8 ribber. Kan man købe en løst nogen steder?

  Endvidere er min metalholder til min betonfod rustet, kan man købe en ny metalholder? Stangen er 4 meter i diameter.

  Svar
  • hej herinde . jeg har en flot råhvid parasoldug 300 Ø. den fløj ned af min parasol men da stellet blev ødelagt kan jeg ikke bruge dugen længere , denne dug er helt indtakt og jeg sælger den billigt til afhæntning for 100kr. venlig hilsen I.Skovlind

   Svar
 2. Hej Hans-Carl. Prøver også at finde ny dug, men ikke lykkedes. Har du fundet et sted, så send gerne tips til mig. Mvh Ilse

  Svar

Skriv en kommentar