Parasol – Flotte altan- og terrassemodeller

Parasol

En parasol giver ikke kun skygge, men kan også pynte på en terrasse eller altan.

En parasol er lig med det lette liv, hvor man slapper af på altanen eller på terrassen i en god liggestol med en drinks i den ene hånd og en god bog i den anden. Det gør man naturligvis under parasollen, så solen ikke stikker for meget.

Men hvilken parasol skal du vælge? Jeg har udvalgt nogle af de flotteste modeller til altanen eller terrassen, som samtidig har hver deres kendetegn, så hvad enten det er den funktionelle, den unikke, den billige eller den store parasol du er ude efter, så kan du se den her.

Fin og funktionel

Parasol fra 4seasonsdesign.dk

Parasol fra 4seasonsdesign.dk

Er du træt af, at parasollen driller, når du skal slå den op eller ned?

Så fat mod, for der findes en fin og funktionel model på markedet, hvor det er nemt at tage parasollen op og ned, også selvom man ikke er bomstærk.

Med modellen fra 4seasons skubber du blot op i et teleskopisk håndtag uden at lægge kræfter i.

Den er enkel og fin i designet og kommer i farverne natur, grå, khaki og blå. Prisen er ca. 500 kr.

Den kommer med aluminiumsstang, og overfladen er vandafvisende. Selve parasolskærmen er 3 meter i diameteren. Du kan se den her: 4seasonsdesign.dkDen enkle og billige

Vil du helst have, at din parasol er enkel og billig, så er det værd at fremhæve denne grå, enkle sag fra nettobuild.dk.

Den er 3 meter i diameter og koster ca. 400 kr. uden fod.

Sammenligner man den med førnævnte parasol til 500 kroner, så er der altså ikke meget at spare ved at tage en skrabet model. Så det er værd at overveje om ikke man skulle bruge de ekstra 100 kroner.

Den funky og unikke

Parasol med led lys fra coop.dk

Parasol med led lys fra coop.dk

Er du til en anderledes parasol, der i bogstaveligste forstand nok skal lyse op på terrassen eller altanen, så kan du erhverve dig en parasol med LED-lys.

Lysene er indbygget og fungerer via en solcellelampe, som sidder øverst på parasollen.

Solcellelampen skal være slukket om dagen – så lader den selv op – og om natten kan du trygt blænde op for lamperne.

De kan lyse i op til otte timer, så har du havefest, så kan du rolig spille op til dans og drinks også i de sene nattetimer.

Selve parasollen er 2,70 meter i diameter, og foden er eksklusiv, men den skal mindst være på 35 kg. Parasollen koster ca. 1.000 kr.

Den elegante kæmpeparasol

Skal din parasol være noget ganske særligt, og er prisen underordnet, så har Zederkof.dk en utrolig flot og stor model på markedet.

Dugen er fra firmaet Spuncrylic og er kraftig og robust. Farven holder uanset store mængder sollys og er desuden vandafvisende. Rent designmæssigt skiller parasollen sig ud, da den er firkantet.

En anden lækker detalje ved denne parasol er, at selve stangen er i teaktræ, for ej at glemme at alle beslag er 100 procent rustfrit stål.

Parasollen er stor – 3×4 meter – så den egner sig til terrassen, hvis I er mange mennesker – ikke til altanen. Bemærk venligst at prisen er eksklusiv fod.

Denne model kan naturligvis bruges til privat brug, men kan også bruges i forretningsøjemed – således kan du også få mængderabat, hvis du køber flere.


Fod til parasol

Parasollerne i denne artikel er uden fod, så den skal du købe ved siden af. Husk at er det en stor parasol, så er det vigtigt med en solid fod, så den ikke vælter. Her er en beton fod eksempelvis god til formålet – her kan du se et udvalg: luxbest.dk

Er du interesseret i en fod til kæmpeparasollen nævnt ovenover, så kan du f.eks. købe en til 720 kr., der understøtter parasol-modellen godt.

Du kan også finde lettere modeller. Hos Multikøb kan du f.eks. få dem i flere forskellige materialer.

Priserne svinger fra knapt 60 kr. for en plastic-model til 500 kr. for en fod i granit.

Hvis prisen er super vigtig for dig, så er parasollen fra Nettobuild den du bør vælge. Men som sagt bør du overveje, om ikke det kan betale sig, at bruge ekstra 100 kroner og så få en parasol der er både flottere og mere praktisk.

Hvis du derimod er til lidt lir i haven vil en parasol med lys i, være en unik model på vejen. Er prisen derimod underordnet og har du brug for en stor og flot parasol til terrassen, så er parasollen fra Zederkof efter min mening et pletskud.

TAGS: Parasol , Parasol til altan , Parasol til terrasse

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

2 Kommentarer på Parasol – Flotte altan- og terrassemodeller

 1. Joan Bille Brahe siger:

  Hej Thora,
  jeg har i årevis været på jagt efter en væghængt parasol, Ø 2m farve off white, til min beskedne altan, og da jeg endelig fandt en a´sombrero fra Symo, der blev forhandlet af Greensby, var den udsolgt og udgået af produktion – ØV.
  Tror du at du at du kunne finde en forhandler et eller andet sted, der måske har den på lager?
  mvh
  Joan

 2. Mikael siger:

  Hej Joan,

  Det bliver nok svært at finde.

  Har du overvejet at søge i udlandet?

  Jeg foretog et par søgninger på Wall Mounted Parasol og fandt blandt andet denne i England.

  Mon ikke Ø2,2 kunne fungere for dig?

  Mvh
  Mikael