Pejsesæt – 7 lækre pejsesæt til det smukke hjem

Hvad er hyggeligere end at sidde foran pejsen og lune sig på ilden en råkold aften, og måske endda stikke ildrageren ind i pejsen og rode lidt i gløderne? Har man sagt pejs, så må man også sige pejsesæt.

Pejsesæt fra Morsø
Pejsesæt fra Morsø – Model Feet

Kost, skovl og ildrager

Et pejsesæt består som regel af kost, skovl og ildrager og et stativ. Sommetider hører der en tang med også. Prismæssigt svinger sættene fra lidt over halvanden kr. til over 1000 kr. – det er dog ikke tangen, som du betaler ekstra for, sættet behøver nemlig ikke nødvendigvis være dyrere, fordi der hører tang med.

Skal du gå efter det dyre pejsesæt eller det billige, og hvordan skal det se ud designmæssigt? Hvilket pejsesæt der passer godt til dit behov afhænger af, hvordan din pejs ser ud – er den f.eks. romantisk vil et romantisk pejsesæt sandsynligvis passe bedst – medmindre du godt kan lide at spille på designmæssige kontraster.

Er din pejs derimod stilren, så vil et enkelt pejsesæt passe bedst til dig.

Jeg har fundet syv lækre pejsesæt, og der er lidt for enhver smag – de er alle i forskellige design og svinger i pris, så der er noget der passer til en enhver pengepung, pejs og indretning i øvrigt.

1. Den billige og enkle

Aduro pejsesæt fra Silvan
Aduro pejsesæt fra Silvan

Hvis du vil have et funktionelt pejsesæt udenfor mange dikkedarer, og skal prisen være billig, så er Silvan et godt sted at begynde. De har et rimeligt stort udvalg og dette enkle pejsesæt fra Aduro koster kun 199 kr.

Her får du en kost, skovl og ildrager.

Et endnu billigere pejsesæt fra Silvan holdt i et romantisk præg kommer til 159,95 kr. som du kan se her.

Sættet indeholder stativ, kost, skovl og ildrager og vil sandsynligvis være et mange kvinder kan lide, fordi det rummer romantiske buer.

2. Rustfri metal til feinsmeckeren

Minimalistisk pejsesæt i stål
Pejsesæt i stål fra Multikoeb.dk

Hvis prisen er underordnet, så har jeg udvalgt et flot pejsesæt til dig, der værdsætter stål.

Du kan således købe et minimalistisk stålsæt med ildrager, kost og skovl til 1.159 kr. holdt i rustfrit stål eller sort metallic. Sættet er holdt i helt rene og letter kantede linjer og passer godt til det moderne hjem.

På billedet til højre kan du se modellen i rustfrit stål.

Måske mange mænd vil kunne lide det lidt maskuline præg uden for mange dikkedarer.

3. Den runde variant

Rundt pejsesæt
Rundt pejsesæt fra Ildstedet.dk

Er du mere til runde linjer og at pejsesættet kan gemmes væk, så det ikke behøves at ses hele tiden, så har Ildstedet et på tilbud, der er værd at overveje.

Her får du nemlig sættet i stativ med runde former med en skærm, der kan skærme for skovlen, kosten og ildrageren, når du ikke bruger dem.

Da de fleste pejsesæt gerne bliver snavsede relativt hurtigt, så kan det være en meget praktisk løsning at vælge dette sæt hvor man ikke vil kunne se snavset på grund af afskræmningen.

4. Det klassiske pejsesæt, der kan hænge på væggen

Morsø Complete pejsesæt
Morsø Complete pejsesæt fra Homeshop.dk

Morsø pejse er en klassiker i mange af de danske hjem, og derfor findes der naturligvis også Morsø Pejsesæt, som kan harmonere med brændeovnen.

Morsø mange gode varianter i ærmet og et af de flotteste jeg fandt, var dette robuste sæt til 599 kr. bestående af kost, ildrager og skovl, der i øvrigt har gummigreb og kan hænge på væggen.

Sættet er meget markant, så er du mere til minimalisme, så er dette ikke for dig.

Det sælges blandt andet hos Homeshop.dk, men kan også købes hos andre forhandlere der forhandler Morsø’s produkter.

5. Det harmoniske design

Termatech pejsesæt 7
Termatech pejsesæt 7

Et flot design med aflange former, der hænger elegant på et halvlukket stativ er dette pejsesæt fra brændeovns-shoppen, der har en flot, enkel harmoni og vil se godt ud i de fleste stuer.

Det består af kost, ildrager og skovl og stativ og fås til en pris af 547 kr. Termatech 7 fås i både en lysgrå og sort variant.

Termatech producerer også en lang række andre modeller, så hvis du godt kan lide deres design, men gerne vil have en lidt anden variation, så kan du med fordel kigge på deres egen hjemmeside hvor du kan se hele deres udvalg.

6. Med brændevogn i tilkøb

Pejsesæt med vogn
Pejsesæt med vogn fra

Er du ude efter noget, der er en lille smule ekstra, så vil et pejsesæt med en brændevogn måske lige være sagen.

Fordelen ved dette sæt er, at du har det hele lige ved hånden – og materialerne passer til hinanden med stål og sort lakeret stålplade.

Sættet rummer både skovl, tang, ildrager og kost, der er hjul på brændeovnen, så du kan køre den, hvorhen du vil.

Og så er der endda penge at spare: Lige nu sparer du 220 kr., prisen er nemlig nede på 429 kr.

Tilbuddet kan dog ændre sig, så du skal være hurtigt ude.

7. Det futuristiske pejsesæt

Futuristisk pejsesæt
Futuristisk pejsesæt

Bor du i et hjem med lige linjer, stål og design, der emmer af fremtid, så vil dette pejsesæt være noget for dig.

Det er et metallic designsæt, der har fine håndtag og ellers ikke mange dikke-darer.

Sættet koster den nette sum af 690 kr. på tilbud hos Multikoeb.dk. Normalt er prisen 852 kroner for hele sættet.

Men ved lidt kreativ søgning, så viser det sig, at Nettobuild.dk har det samme pejsesæt til salg for kun 415 kr. De har det også til salg i den sorte model for kun 313 kr. Jeg skal dog ikke kunne sige hvor længe dette tilbud varer ved.

Tips til indkøbsturen

Så uanset om du er til minimalistiske pejsesæt, det romantiske, det billige eller noget helt fjerde, så er der muligheder på markedet, der ikke behøver at koste en bondegård.

Det billigste jeg fandt, som Silvan i øvrigt forhandler, koster 159,95 kr.

Er du til et mere praktisk pejsesæt med en ekstra lille finesse, så kan du få et med brændevogn i tilkøb til 429 kr., og er du til et rustfri design for feinsmeckere, skal du hoste op med 1.159 kr. Et klassisk Morsø-sæt får du for 599 kr.

Skriv en kommentar