Persienner i træ – Udvalg i træpersienner på nettet

Persienner i træ
Persienner i træ kommer i mange størrelser, farver og priser.

Det vrimler med forhandlere på nettet, der sælger persienner i enten plastik eller aluminium.

Når det kommer til persienner i træ, er udbuddet desværre noget mindre. Prisforskellene kan være ret markante. Og i mange tilfælde vil det være svært at få beregnet en pris, med mindre man henvender sig direkte til forhandleren.

Køb gardiner hos gardinshoppen

I denne artikel præsenterer vi dig for nogle af de forhandlere, vi er stødt på i vores søgning på nettet.

Hvorfor vælge træpersienner?

Persienner i træ er tungere og i mange tilfælde også dyrere end persienner i enten plastik eller aluminium. Udseendet kan være lidt massivt – ikke mindst, hvis der er tale om persienner med brede lameller i en mørkebrun farve.

Så det kan være en rigtig god ide at besøge persienneforhandleren for at se kvaliteten, inden du bestiller. Træpersienner kan dog også være superelegante, og de kan give dit hjem et langt mere naturligt look end alu- og plastikpersienner.

Jemtex.dk – fint udvalg, overskuelig hjemmeside

Forhandleren Jemtex.dk giver gode råd omkring opmåling og montering, og oversigten over de forskellige typer træpersienner er nem at overskue. Modeltyperne er opdelt efter lamelbredde.

Du kan vælge mellem 25 hhv. 27 mm og 50 mm. Farverne går fra det helt lyse til det mørkebrune. Du kan få både hvidmalet og ludbehandlet træ samt naturlook i f.eks. eg, kirsebær og mahogni.

Det er ikke bestemmende for prisen, hvilken type du vælger. Ved valg af stigebånd i stedet for stigesnor til 50 mm-modellen skal du dog regne med en mindre ekstraudgift.

Hvide træpersienner
Hvide træpersienner giver et let og lyst look

Problemer ved bestilling af specialmål

Det er nemt at bestille standardmål hos ovennævnte forhandler. Det mindste mål er på 50 x 130 cm, det største på 160 x 220 cm. Og imellem disse størrelser er der masser af andre standardmål at vælge imellem.

Du kan også bestille specialmål. Desværre fungerer priskalkulatoren ikke i skrivende stund. Vi håber, forhandleren får rettet op på fejlen.

J-Beckmann.dk – Persienner i Balifyr

J-Beckmann.dk fører ligeledes både 25 mm og 50 mm træpersienner. Der er heller ikke her prisforskelle mellem de forskellige typer trælook.

Grunden til dette er, at grundmaterialet er det samme. Alle persienner er nemlig lavet af lyst Balifyr, hvorefter de er bejdset og behandlet, så træet kommer til at ligne kirsebær, mahogni med videre.

Hvilken type træ Jemtex.dk benytter sig af, ved vi ikke. Men vi formoder, at princippet er det samme som hos J-Beckmann.dk: Samme grundmateriale – forskellige typer overfladebehandling.

Forskellen mellem de to forhandlere er, at du ikke har mulighed for at indtaste specialmål hos J-Beckmann.dk

Billige træpersienner
Tilbud på træpersienner hos Clickforblinds.com

Andre muligheder – Clickforblinds.com og Uniggardin.dk

Clickforblinds er et polsk firma. Persiennerne er lavet af lindetræ og afrikansk abachi træ. Udvalget af farvetyper og stigebånd er særdeles stort, og du kan kombinere disse på kryds og tværs.

Du har med andre ord god mulighed for selv at bestemme persiennernes endelige udseende.

Du kan selv indtaste mål, og priskalkulatoren virker upåklageligt. Husk dog, at de varer, du bestiller, skal sendes fra Polen. Fragtgebyret ligger omkring 200 kr.

En anden mulighed kunne være Uniggardin, der er en dansk forhandler. Du kan være vælge mellem i alt 6 designer.

Målene bestemmer du selv. Og kan selv bestemme om snoretræk og drejestang skal sidde i venstre eller højre side. Dette er f.eks. ikke tilfældet hos Jemtex.dk.

Sammenligning af priser – hvilken forhandler er billigst?

Vi har her forsøgt at sammenligne priser hos de ovennævnte fire forhandlere. Det er ikke helt så let, som man umiddelbart skulle tro. I visse tilfælde er der nemlig ikke præcise oplysninger om, hvad prisen egentlig inkluderer.

Prisen hos J-Beckmann.dk er meget lav, men det oplyses ikke, om der medfølger beslag til montering med videre.

Prisen hos Uniggardin.dk er set i forhold til de andre forhandlere voldsomt høj. Alt tillægsudstyr medfølger. Det er dog svært at afgøre om den høje pris er rimelig, når man ikke har haft produktet i hånden.

ForhandlerTypeMålPris
Jemtex.dk25 mm - natur50 x 130 cm300 kr.
J-Beckmann.dk25 mm - natur50 x 130 cm125 kr.
Clickforblinds.com25 mm - hvid50 x 130 cm431 kr.
Uniggardin.dk25 mm - natur50 x 130 cm1.137 kr.

Standardmål vil altid være billigere end specialmål

En ting, du kan være helt sikker på, er, at det altid vil være billigere at bestille standardmål frem for specialmål. Målene 50 x 130 cm er standardmål hos både Jemtex.dk og J-Beckmann.dk.

Hos de to andre forhandlere findes standardmål ikke. Det kan være med til at forklare, hvorfor priserne her er højere.

Tilpasning og montering – Ikke så svært endda

Du kan let montere dine persienner selv via enten lofts- eller vægbeslag. Overkassen, der holder persiennen, låses fast i vægbeslagene og kan bagefter skjules med en dækkappe i matchende farve.

Det er vigtigt, at du ved bestilling af specialmål er meget nøjagtig med angivelse af bredde. Højden er selvfølgelig også vigtig. Du kan dog lettere selv justere denne efterfølgende.

Vær opmærksom på, at garantien på produktet kan bortfalde, hvis du selv justerer bredden efter køb.

Køb gardiner hos gardinshoppen

Vælg dine træpersienner med omhu

Vælg en farve, der ikke er for tung i forhold til din indretning, og husk at specialmål altid vil være dyrere end standardmål.

Priserne svinger desværre meget. Og det er svært alene på baggrund af søgninger på nettet at vurdere, om det givne produkt er godt eller ej.

Vi vil derfor til enhver tid anbefale dig at besøge persienne-forhandleren, inden du køber.

En kommentar til “Persienner i træ – Udvalg i træpersienner på nettet”

  1. Vil meget gerne vide hvor vi kan købe hvide ludbehandlede træpersienner i bredde 60 eller 65 cm…på forhånd tak!

    Svar

Skriv en kommentar