Persiske tæpper – Hvor køber du ægte tæpper i Danmark?

Måske er du vokset op med Hodja fra Pjort og det flyvende tæppe – sikkert er det i hvert fald, at persiske tæpper altid har kunnet fænge og fascinere. I Danmark er de en populær kontrast til det ellers meget stilrene skandinaviske design, og med deres mange mønstre og farver kan det give hjemmet et tiltrængt præg af liv, farver og østerlandsk mystik.

Persiske tæpper
Persiske tæpper har altid signaleret noget eksklusivt

Jeg vil i denne artikel give dig nogle navne på gode forhandlere af persiske tæpper, så du kan finde ægte tæpper lige meget, hvor du bor.

Jylland – ekspertise og stort udvalg

Når det gælder Jylland er Rezvani en gammel kending, der udmærker sig ved et stort udvalg på 3 etager og masser af ekspertise, da forretningen har eksisteret i 40 år.

Den ligger i Århus, og tæpperne kommer fra henholdsvis Iran (Persien), Indien, Afghanistan, Pakistan og Kina. De originale tæpper er dem fra Iran, og derfor også de dyreste, mens de i de andre lande efterligner de originale mønstre fra Iran.

Forskellige persiske tæpper
Du kan få persiske tæpper i mange variationer og størrelser

Tager du f.eks. tæpper fra Bijar-byen, så er det karakteristisk, at de har en rødlig glød blandet med blålige farver – de er desuden meget klassiske med deres blomstrede, sirlige mønstre. Du kan se nogen prøvemodeller her.

Hvad prisen angår, så bliver den bedømt ud fra mønstre og farver, og hvem der har knyttet tæppet. Uld- eller silkekvaliteten spiller også ind på prisen af tæppet og selvfølgelig alderen af tæppet.

Rezvani producerer tæpperne selv, og dermed undgår du som kunde at betale ekstra for diverse mellemled, som mange tæpper ellers gennemgår.

Priserne er dog ikke direkte oplyst på hjemmesiden, men du kan kontakte Rezvani for en pris på følgende telefonnummer: 50 30 03 00. Butikken ligger på Christian X’s vej 195 A, 8270 Højbjerg.

Åbningstiderne er fra 11-16 i weekenden, men lukket på hverdage. Du kan også skrive til tæppeforhandleren via mail på

Rezvani tæppehandel
Rezvani tæppehandel i Højbjerg

Sjælland og øerne

Bor du på Fyn eller på Sjælland, så kunne tæppeforhandleren Rafiq måske være noget for dig. De har 25 års erfaring med persiske tæpper og både tæpper, der er beregnet til under sofabordet, som løber i f.eks. gangen og under spisebordet.

Priserne på persiske tæpper svinger fra 1.999 kr. for et Bijar tæppe til 8.000 kr. for et Keshan, som er fremstillet af ren uld og sekundære borter. Priserne kan selvfølgelig ændre sig i takt med, at de aktuelle varer bliver udsolgt.

Rafiq ægte persiske tæpper
Rafiq ægte persiske tæpper på Fyn

Forhandleren Rafiq Ægte Tæpper finder du både på Fyn og Sjælland. På Fyn ligger den i Odense, Søndergade 30-32, 5000 Odense C. Telefonnummeret er 66 13 82 35. Mandag-onsdag har de åbent fra 10:30-17:30, mens de torsdag-fredag har åbent fra 10:30-18:00. Lørdag er der åbent mellem 10:30-15:00, mens der er lukket søndag. Du kan også sende dem en e-mail til: Fyn@rafiq.info

Du kan som sagt også finde forhandleren i København, hvor butikken blot hedder “Ægte Tæpper.” Den ligger på Vesterbrogade 141, 1620 København V.

Ã…bningstiderne er her fra 10:00-17:30, mens de lørdag strækker sig fra 10:00-14:00. Søndag er der lukket. Hvis du vil sende dem en e-mail er adressen: Kbh@rafiq.info eller du kan ringe til en af forhandlerne på Odense 66 13 82 35/København 33 31 76 67.

Rafiq tæpper København
Rafiq tæpper i København

Persiske tæpper via nettet

Hvis du ikke bor tæt på nogle af landets store byer og dermed nogle af de ovennævnte forhandlere, så kan du vælge at købe tæpperne online – det er hurtigt og billigt. På mange online-steder kan man se tæppernes mønster ret tydeligt.

En tæppebutik med stort udvalg og mange tilbud er Carpet Vista.

De har også anden sortering, hvilket gør, at du kan finde tæpperne op til flere tusind kroner billigere end normalt. Tilbud som disse bliver dog ofte hurtigt udskiftet, så du skal slå relativt hurtigt til, hvis du finder et tæppe i din smag.

Her kan du se et bredt udvalg af deres ægte persiske tæpper, som fås i mange prislag, mønstre og farver: Carpetvista.dk

Du kan købe tæpperne online, og hvis du har spørgsmål, inden du køber dem, så kan du ringe til kundebutikken i Sverige på 40 18 22 70. Du kan også stille spørgsmål til info@carpetvista.com.

Er du på jagt efter ægte persiske tæpper i nærheden af, hvor du bor, så har jeg her foreslået dig fine tæppeforhandlere beliggende i Ã…rhus, København og Odense. Bor du ikke i nærheden af disse områder, så kan du også købe de persiske tæpper online.

Du skal være opmærksom på, at ægte persiske tæpper er fra Iran, mens du kan købe efterligninger af persiske tæpper fra andre lande. Priserne på ægte tæpper kan svinge meget, alt efter hvor de er fra i Iran, hvem der har fremstillet dem og kvaliteten af den uld eller silke, som de er blevet fremstillet af.

Skriv en kommentar