PH lamper – Tilbud, brugt eller kopi af lampe?

PH lamper
PH lamper er eftertragtede. Her Koglen som er en af de mest kendte modeller.

Hvis du er på udkig efter en af de lamper, der er blevet et design-ikon, så læs videre her.

PH-lamper er nogle af de flotteste lamper, der er designet herhjemme og med priser helt op til 47.000 kroner, så er der god grund til at lede efter den enten brugt eller på tilbud.

Der er også den mulighed at købe en kopi af lampen, men hvad kan egentlig bedst betale sig. Følg med her og spar penge.

Ph-lamper kan købes billigst her.

PH-lamperne

Selvom den mest kendte model er den, der kan hænge over et spisebord, så er der hele 29 forskellige modeller, fra standerlamper til kæmpe lamper, der egner sig bedst i en (kæmpe) stor hall.

Lamperne er designet af Poul Henningsen, der var forfatter, journalist og arkitekt og det er snart 100 år siden, at han begyndte at designe en lampe, der skulle give masser af lys, men uden at man blev blændet.

Hos firmaet Louis Poulsen producerer man stadigvæk lamperne i stort antal og de sælger dem til hele verden.

Tilbud på lamperne

I det følgende har vi fundet en række tilbud på den mest solgte spisebordslampe, som du ser nedenunder.

Modellen hedder PH5 og har en vejledende udsalgspris på 4.200 kroner. Og lad det være sagt med det samme – det er rigtig svært at finde denne lampe på tilbud.

Ligesom med B&O-produkter (det danske firma, der designer og producerer stereoanlæg, tv m.m.) så er der fra fabrikkens side en fast pris, som ikke ændrer sig.

Når det er sagt, så har vi alligevel selvfølgelig fundet et tilbud til dig. Her kan du nemlig købe den lampe med en besparelse på hele 1.000 kroner, så du kun skal betale 3.200 kroner.

Hvor længe tilbuddet gælder skal vi ikke kunne sige.

Brugte lamper

Brugt PH lampe
Brugt PH lampe på dba.dk

Hvorfor ikke købe lamperne brugt? I forhold til mange andre lamper og møbler, så kan en PH-lampe nemlig sagtens være pæn, selvom den er gammel.

Har den hængt i et hjem, hvor der er blevet røget meget, så kan den godt have taget lidt farve, men det bør også være det eneste. Og dog…

Køber du en brugt lampe fra før 1994, så er den nemlig ikke designet til at kunne rumme en spare pære og det kan give dig problemer, når de traditionelle glødepærer forsvinder helt.

Er du ude og se på en brugt PH-lampe, så tag for en sikkerheds skyld en spare pære med – på den måde kan du hurtigt afgøre, om lampen er fra før 1994, hvis altså køberen ikke ved det.

Hvad med prisen?

Der er penge at spare og mange penge endda. Vi fandt f.eks. en PH5 lampe, der efter billederne at dømme så rigtig pæn ud, til kun 600 kroner på Den Blå Avis. Det giver en besparelse på 3.600 kroner i forhold til den vejledende udsalgspris.

Vi kan ikke garanterer at det nævnte tilbud stadigvæk findes.

Lamper på auktion

PH lamper auktion
PH lamper på auktion

Når vi taler om brugte ting, så tænker de fleste først og fremmest på at købe det igennem Den Blå Avis, men der findes også en række auktionshuse.

Her er der jo også tale om brugte ting, blot med den lille forskel, at et auktionshus ordner hele handlen.

Er det ikke dyrt at handle på en auktion? Nej, ikke hvis du på forhånd har sat et maximumsbeløb af, som du kan bruge. Lige nu fandt vi ovennævnte lampe til en auktionspris på 350 kroner her.

Det eneste du skal være opmærksom på, er at der selvfølgelig kan komme nogen og byde over dig.

På den måde er der ikke tale om en fast pris og der er derfor, du skal lave en fast aftale med det selv om måske kun at ville bruge 500 kroner på din PH-lampe.

Kopier af lamperne

Kopi af PH lamper - PH5
Kopi af PH lamper – PH5

PH-lamperne fremstilles i stort antal som kopier af det originale design og man kan næsten ikke se forskel, hvis ikke man er kender.

Prisen ligger omkring det halve i forhold til den originale og her har vi fundet kopi PH5 hos interioraddict.com til en pris på 2.000 kroner.

Selvfølgelig er der penge at spare, men der er flest penge at spare, hvis du er på udkig efter den største PH-lampen, der hedder Koglen. Med en pris på 5.400 kroner hos interioraddict.com for den største model, så kan du spare over 40.000 i forhold til den originale.

Til gengæld kan du godt se forskel på originalen og kopien, synes vi, men derfor er det en flot lampe alligevel.

Vores anbefaling

Vi ville købe PH lamper brugt og gerne på auktion. Efter vores mening så har en gammel PH-lampe noget patina, der gør den endnu flottere end en ny.

Det er klart, at den ikke skal være bulet eller misfarvet, men man må godt kunne se, at den har kastet lys over et spisebord i mange år – og kan gøre det i mange år endnu.

3 kommentarer til “PH lamper – Tilbud, brugt eller kopi af lampe?”

 1. Hej,

  Er det nogle konkrete måder å se om en PH 5 er fra før 1994?
  Jeg har set at nogle har en “bundplade” i mat glass men andre har i blålakkeret stål.
  Dette vises dog ikke ret ofte på de billeder man ser på annoncer for brugte lamper.
  Somme er også høyere ved inngangen til ledning end andre( på toppen, der man skrur af for at sette ind en pære), er det en indikator?
  Jeg vil gerne ha en som er produceret efter 1994, og da kan det være ok å ha nogle punkter å se efter når man kikker på dba.dk og andre sider, uden at man fysisk må undersøge lampen.
  Tak 🙂

  Svar
 2. Hej Ole,

  Jeg har lige talt med Louis Poulsen og de fortæller at metalpladen i bunden er en god indikator. De nye har glas. Dog kunne de ikke helt huske om det præcis var i 1994 de skiftede rundt.

  Derudover, så sider er et klistermærke ved fatningen som indeholder 4 cifre. De første to er produktionsåret og de næste to ugenummeret.

  Så du skal finde nogen der stadig har det klistermærke og med nummeret 94 eller mindre (og naturligvis ikke fra 00 til 13).

  Svar
 3. Har hørt man i Østeuropa kan købe glasskærme til ph lamper. At de originale også laves der?
  Mangler storskærm 2/1 .
  Ved at folk som renoverer ph. Lamper benytter disse skærme.
  Hvor køber man dem ?
  Louis Poulsen tager 1700 kr for stor skærm.

  Svar

Skriv en kommentar