Pilehegn til haven – Flet selv eller find tilbud i Silvan

Pilehegn til haven
Et pilehegn i haven er bøde hyggeligt og anvendeligt.

Der er mange muligheder, når det gælder pilehegn til haven. Der er de nemme løsninger, de hurtige løsninger og de løsninger, som man selv kan præge over tid. I denne artikel kan du blive klogere på dem alle og ikke mindst få et økonomisk overblik.

Den nemme løsning – køb færdigt pilehegn

Det bliver ikke nemmere – gå i din nærmeste Silvan og køb færdigflettet pilehegn med hjem. Det skal naturligvis sættes op – og der skal graves stolper ned – men det bør kunne klares på en effektiv eftermiddag.

Det er heller ikke voldsomt dyrt, men det afhænger selvfølgelig af, hvor meget du skal bruge. Her får du de seneste tilbudspriser fra Silvan på pilehegn (men husk at du også skal købe stolper og beslag):

  • 120 cm x 100 cm 99,95
  • 120 cm x 140 cm 139,95
  • 120 cm x 180 cm 189,95

Du kan se et billede af pilehegnet her:

Park pilehegn til haven

Den kreative løsning – flet selv

Det er ikke så svært, som det måske lyder og der findes talrige vejledninger på nettet og hos forskellige forhandlere i, hvordan man flette sit eget pilehegn. Bliver du bidt af at flette pilegrene, så er der også mulighed for at tilmelde sig en række kurser, hvor man kan lære at flette alle mulige ting ud af et bundt pilegrene.

At lave sit eget pilehegn kan imidlertid gøres på flere forskellige måder – her følger en gennemgang af tre metoder.

Den kreative, hurtige løsning – køb pilegrene og flet

Du kan købe bundter med tørrede eller friske pilegrene mange steder og nogen steder kan du endda få lov til selv at “høste” de grene, du skal bruge. De allerfleste forhandlere sender også en vejledning med til hvordan du får flettet dit pilehegn.

Prisen er der til gengæld stor forskel på eller det kan i hvert fald være vanskeligt at sammenligne priserne, da nogen afregner per færdigflettet kvadratmeter, mens andre afregner i kilo eller i længden på grenene.

To priseksempler følger her:

  1. 1 kvadratmeter pilegrene, der kan bruges til et hegn i størrelsen 200 cm x 50 cm koster 300,- kroner. Link til forhandleren finder du her.
  2. 2 – 5 kilo pilegrene i valgfri størrelse fra 60 til 200 cm 43,- til 93,- kroner per kilo. Link til forhandleren finder du her.

Som du kan se, er det ikke nemt at sammenligne, hvad der er billigst. Dog er det enkelt at konstatere, at det under alle omstændigheder er dyrere at flette sit eget hegn end at købe det færdigt.

Den kreative løsning, som du kan præge selv – plant selv

Når nu det er så forholdsvist dyrt at købe pilegrene til at flette med, hvorfor så ikke dyrke sine egne pilegrene? Det kan sagtens lade sig gøre i en almindelig dansk have og du skal “kun” betale for de stiklinger, du sætter i jorden (og den arbejdstid, du lægger i det naturligvis).

Stiklinger kan du også købe mange steder – generelt ser det ud at prisen ligger på omkring 2,- kroner per stikling. Prisen afhænger af antallet og det bliver typisk billigere, jo flere du køber.

Hvor mange du skal bruge, afhænger af hvor meget plads du vil bruge, for du skal nok kunne komme af med dem, hvis du har plantet for mange. Du kan finde et link til en forhandler af stiklinger her

Plante lange pilegrene – levende hegn

Endelig kan du plante lange pilegrene – eller pilestokke, som det kaldes. Hvis du planter dem på skrå tæt på hinanden, har du nemlig mulighed for at flette dem med det samme. Og således har du et levende pilehegn, der vil vokse år for år.

Levende pilehegn

Det giver et meget tyndt hegn, hvor man kan se fletningerne (hvis du vel og mærket holde hegnet ved lige ved at klippe det til hvert år). Du kan læse Søren Ryges artikel om hans levende pilehegn på husetoghave.dk.

Prisen på pilestokke til at plante direkte bestemmes af højden (altså alderen) på stokkene, men hvis du regner med omkring 5,- kroner per stok, så går du ikke helt galt i byen.

Vores anbefaling

Det hele afhænger af den tid, du ønsker at bruge på dit projekt. Der er ingen tvivl om, at et levende pilehegn er både flot og “naturligt”, mens et færdigflettet pilehegn fra Silvan er nemt og brugbart med det samme.

Til gengæld er det en langsommelig affære at plante sine egne stiklinger og vente på at grenene bliver store nok at kunne høstes.

Skriv en kommentar