Pladevibrator – Køb ny, brugt eller udlejning

Pladevibrator
Skal du købe en ny pladevibrator, skal du købe den brugt eller kan det bedre
betale sig at leje den? Her er vores bud på det rette valg.

Anlægger du en terrasse, eller er du i gang med lignende projekter, der kræver en grundig komprimering af sand og grus, vil en pladevibrator være så godt som uundværlig.

De mest udbredte mærker er Power Craft, Honda, Masalta og Wacker. Du kan enten købe nyt, brugt eller leje. Prisen vil i alle tilfælde afhænge af maskinens størrelse.

Hvad leje angår, skal du især være opmærksom på prisforskelle mellem de store byggemarkeder og mindre lokale maskinudlejere. Få et her par gode tip.

De billigste pladevibratorer på markedet

Pladevibrator - Wacker WP1540
Pladevibrator – Wacker WP1540

De billigste pladevibratorer vejer 40 – 50 kg og ligger prismæssigt mellem 2.000 og 3.000 kr. Vi har f.eks. set en pladevibrator på 45 kg hos Primusdanmark.dk til ca. 2.400 kr.

Den passer godt til mindre opgaver som anlæg af havegange. Fordelen ved sådanne modeller er desuden, at de er ret lette at håndtere. Toolword.dk har lignende modeller i mærkerne Power Craft og Masalta til under 3.000 kr.

Hvis det skal være lidt tungere model

Skal komprimeringen være dyb, kræver det en tungere maskine med en højere slagenergi. En 90 kg tung maskine med 1500 kg slagenergi har en kompressionsdybde på ca. 15 cm.

Prisen svinger alt efter mærke og type motor. I de fleste tilfælde skal du af med 4.000 – 5.000 kr. Primusdanmark.dk, der er en meget velassorteret forhandler, har en del modeller på 90 kg: De dyreste af disse er udstyret med en Honda-motor og har en slagenergi på 2.000 kg, hvilket giver en kompressionsdybde på 20 cm.

Priserne kan variere fra forhandler til forhandler. Toolworld.dk fører Power Craft Garden modellen på 82 kg. Billigst er den i øjeblikket hos førstnævnte forhandler (ca. 4.700 kr.).

En brugt pladevibrator – Er der noget at spare?

Pladevibrator - Honda GX160
Pladevibrator – Honda GX160

Der er mange forskellige brugte pladevibratorer i både den Blå Avis og hos Gul & Gratis. Desværre er det ret svært at danne sig et overblik over, hvad der skidt, og hvad der er kanel.

Nogle køb synes at være vældig gode ved første øjekast – f.eks. tilbydes i øjeblikket en Honda GX 100 model til 7.000 hos Gul & Gratis.

Ifølge sælger var førprisen det dobbelte. Vi har dog set fabriksnye modeller med en motor, der er lige så god (GX 200) til omkring 6.000 kr.

Går du efter de helt store brugte modeller på 300 kg og derover, kan du finde en del modeller af mærket Weber hhv. Masalta hos Altimaskiner.dk. Priserne starter ved omkring 4.000 kr. De fleste modeller koster dog over 10.000 kr.

Udlejning – Byggemarked eller lokal maskinudlejer

For dig der kun skal bruge en pladevibrator et par dage, kan det godt være en fordel at leje. Lejeprisen angives i dagspriser – i visse tilfælde som hos f.eks. Silvan også i timepris.

Ved mere end en dags leje vil dagsprisen typisk falde. Vi har her lavet en lille oversigt over priserne hos tre forskellige udlejer.

UdlejerModelPris pr. dag (1. dag)Tillæg/øvrige dage
SilvanFremadgående vibrator - 88 kg288 kr. (timepris 79 kr.)235 kr.
Allested MaskinudlejningHonda - 70 kg150 kr.275 for en weekend
Lejd.dkHydraulisk frem og bak - 150 kg300 kr.---

Fordelen ved Silvan er, at det ikke gør så meget, hvor i landet du bor. Du kan leje Silvans pladevibrator hos i alt 37 forskellige afdelinger i hele Jylland, på Fyn og på Sjælland.

Som du kan se af oversigten, kan du dog finde bedre lejetilbud ved at gå til en lille lokal maskinudlejer.

Allested Maskinudlejning tilbyder således en maskine med nogenlunde effekt som Silvans model til næsten det halve af, hvad Silvan forlanger.

Delpin.dk – Stort udvalg af pladevibratorer til udlejning

Bor du i Syddanmark (Odense, Esbjerg, Sønderborg etc.), vil vi anbefale dig at besøge Delpin.dk’s hjemmeside.

Udvalget af udlejningsmaskiner er her ret stort. Desto tungere model, desto højere udlejningspris. Du kan få mellemstore pladevibratorer (80 – 100 kg) til 155 kr. pr. dag:

En ganske rimelig pris set i forhold til prisen hos diverse byggemarkeder. Herudover er der også meget store modeller at vælge imellem.

En Wacker model på over 300 kg kan lejes for 350 kr. om dagen. Den største model på 740 kg kommer op i en lejepris på 875 kr. pr. dag. Det vil dog nok være de færreste private husejere, der har brug for sådan en krabat.

Hvor lang tids leje har du brug for?

Inden du beslutter dig for at leje, bør du udregne, i hvor lang tid, du har brug for pladevibratoren. Det afhænger selvfølgelig meget af komprimeringsarbejdets omfang.

Er der tale om en lille terrasseflade eller om en hel indkørsel?

Lejer du over en meget kort periode – dvs. 1-2 dage – bør du forberede dig godt, så du ikke skal bruge tiden på det arbejde, der ikke har med selve komprimeringen at gøre: fjerne sten, sørge for at have dette rette grus m.v.

2 kommentarer til “Pladevibrator – Køb ny, brugt eller udlejning”

  1. Hejsa

    Jeg skal til anlægge terrasse, men har stort Inter begreb om hvordan jeg bærer mig ad. Kan du ik sån i korte træk, fortælle hvad jeg skal gøre og hvad jeg skal bruge. Det drejer sig om ca 8 m2

    Mvh

    Peter

    Svar

Skriv en kommentar