Plast tagrende – En let gør-det-selv løsning der aldrig ruster

En plast tagrende har den store fordel at den kan opsættes i alle miljøer, da plast i modsætning til andre tagrendematerialer ikke påvirkes af det saltholdige klima ved kysterne. Plast tagrenderne kommer med en lang garanti på 25 år, så du kan være sikker på at have dem i mange år.

Plast tagrende

Plast tagrender ruster aldrig og er lette at montere på huset

Plast har ikke risiko for frostsprængning, og det kan også holde til at der ligger meget is og sne på tagrenderne. Plast tagrenderne fra Plasto er fremstillet af hård PVC, der er helt blyfrit og fri for sundhedsskadende blødgørere, så du trygt kan sætte dem op på dit hus.

Plast tagrender har mange store fordele

plast tagrende ruster ike

Plast ruster aldrig

Plastmo er et dansk firma, som har produceret tagrender til det danske klima de sidste 50 år, og plast tagrenderne er udviklet med tanke på Danmarks store kystlinje. Bor du meget tæt på kysten, kan både stål og kobber blive korroderet af havgus og saltvandståger, men plast er altid modstandsdygtigt mod rust.

De store fordele ved plast i forhold til zink, stål og kobber er:

 • Ruster ikke
 • Tåler kulde, sne og is
 • Kan opsættes i alle miljøer – også kyster
 • Modstandsdygtig over for UV-stråler
 • Kan anvendes ved alle former for tagmaterialer
 • Det er billigt

Det er også et let materiale, som ikke er så tungt at balancere rundt med på stiger og det kan ret let saves igennem med enten en fintandet sav eller en nedstryger. Der er derfor et godt valg, hvis du selv vil installere din tagrende uden hjælp fra fagfolk.

Det er kun enkelte ulemper ved plast i forhold til zink, stål og kobber:

 • Ældre plast er mindre fleksibelt, og derfor skal du ved eftersyn stille et af stigens ben op ad et rendejern, da stigens vægt ellers kan ødelægge tagrenden.
 • Plast udvider sig mest i forhold til de andre tagrendematerialer.

Zink, kobber og stål kan ikke bruges ved alle tagmaterialer. For eksempel kan stål ikke bruges ved glaseret tegl eller glat ståltag eller ved tagpap uden UV-beskyttende overpap.Bor du helt tæt ved vestkysten, og skal du bruge tagrender til et tag uden UV-beskyttende overpap, er plast også det eneste materiale, som er forsvarligt at bruge.

Vælg den rigtige størrelse til udestuer, villaer og industrilokaler

plast-hvid

Du kan få både tagrenderne og nednedløbsrørene i flere størrelser.

Plast tagrenderne og nedløbsrørene kan fås i flere størrelser, og som udgangspunkt anbefales de følgende størrelser til de forskellige bygninger:

 • Størrelse 10 er beregnet til små bygninger såsom udestuer.
 • Størrelse 11 er beregnet til almindelige huse såsom rækkehuse og villaer.
 • Størrelse 12 er beregnet til store bygninger såsom industrilokaler.

Nedløbsrørene fås i tre forskellige størrelser: 75 mm, 90 mm og 110 mm. Den mindste størrelse på 75 mm er det bedste valg til de fleste huse, men til meget store parcelhuse og villaer samt industrilokaler kan man vælge 90 mm.

Den største størrelse af nedløbsrør på 110 mm fremstilles kun i plast og ikke i zink, stål eller kobber.

Husk at installere ekspansionsstykker

Da plast udvider sig meget i varmen, skal der installeres specielle ekspansionsstykker:

 • Er tagrenden over 18 meter, skal der monteres ekspansionstud ved alle afløb
 • Der skal monteres ekspansionstude, hvis tagrenden går hele vejen rundt om bygningen.
 • Der skal installeres et ekspansionsstykke, hvis der er mere end 18 meter imellem afløbene.
 • Det skal monteres et ekspansionsstykke, hvis der er mere end 8 meter mellem to geringer.

Stål, kobber og zink udvider sig ikke så let, så der skal tagrenderne være længere, før du skal installere ekspansionsstykker.

Plast tagrender er billige i forhold til andre materialer

Let installation af plastic tagrende

Stykkerne limes sammen

Det er meget let at installere din tagrende af plast. Først skruer du rendejernene fast på huset.

De enkelte stykker såsom tagrenden og tudstykken limes sammen med den specielle tagrendelim, som er beregnet til plastic. Limen svejser stykkerne sammen, så alle tagrendestykkerne sidder tæt og sikkert sammen.


Tagrendestykkerne monteres derefter let på rendejernene.

Du kan beregne præcis, hvad du skal bruge af hvilke materialer på Plastmo´s hjemmeside.

Til et hus med en længde på 10 meter, en højde på 3 meter op til starten af taget, og et almindeligt sadeltag med en bredde på 5 meter til hver side, skal der bruges det følgende:

Du kan få plast tagrenderne i de følgende farver: hvid, grå, grafit, brun eller sort. Det ovenstående i hvid koster ca.  4.600 kr. inkl. levering.

En kobber tagrende til samme størrelse hus, som koster minimum ca. 16.000 kr. Plastic koster således kun ca. 25 % af hvad kobber koster, og du sparer således rigtig mange penge ved at vælge plastic frem for kobber.

Du skal vælge en plast tagrende hvis du bor tæt på kysten

plast tagrende kystmiljø

Vælg plast tagrender hvis du bor tæt på kysten

Plast er et rigtig godt materiale til tagrender, da det er så modstandsdygtig over for korrosion. Hvor andre materialer ofte ruster i kystmiljøer, kan du trygt vælge plast, hvis du bor tæt på kysten og især hvis du bor ved det meget barske klima ved Vesterhavet.

Plast er også et billigt materiale i forhold til kobber og zink, så du behøver ikke at investere mange penge for at få nogle helt nye tagrender.

Det er et let materiale at arbejde med, og kan saves over med en almindelig sav. Det er heller ikke tungt, og er derfor en god gør-det-selv-løsning, når du skal installere tagrender.

Du kan købe alt, hvad du har brug for i denne webshop.

TAGS: nedløbsrør , plast tagrende , tagrender

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer