Polyrattan havemøbler – Inspiration og gode råd

Du har uden tvivl sat i eller set havemøbler i polyrattan, da det er det absolut mest populære materiale til havemøbler og det er ikke uden grund. Det er nemlig 100% vejrbestandigt og bliver ikke bleget af solen.

Her ser vi nærmere på tre forskellige typer af havemøbler i det yderst holdbare materiale polyrattan og til sidst ser vi på alt der er værd at vide om polyrattan.

Polyrattan

Havemøbler har gennemgået en kæmpe udvikling de sidste 50 år, men med introduktionen af det nye materiale polyrattan for cirka 20 år siden, kan vi nu købe nogle havemøbler, der kan tåle at stå udenfor.

Polyrattan er lavet af plast, det bliver ikke bleget af solstråler og det kan tåle både regn og sne og frost. Møbler, der er fremstillet/flettet i polyrattan, er således langtidsholdbare og kræver ingen vedligeholdelse.

Men pas på for selvom det er brugt polyrattan til at flette med, så skal du holde øje med, hvad det er flettet omkring. Hvis det er flettet omkring metal, der kan ruste, så skal du ikke regne med at møblet holder i så mange år. Derfor er det en klar fordel at gå efter et aluminiumsstel, for det ruster ikke.

Polyrattan havemøbler

Sofa i polyrattan

Med en sofa i polyrattan har du mulighed for at indrette en stue udenfor, sådan rent bogstaveligt, for sådan en sofa kan tåle vind og vejr, så længe du husker at tage hynderne ind, når det danske vejr viser sig fra den regnfulde side.

Idéen med at have en sofa udenfor skal mange nok vænne sig til og måske fungerer det bedre i varmere lande end Danmark, men flot ser det ud. Rigtig flot endda.

Du kan købe udendørs sofaer, der får din terrasse til at ligne en eksklusiv lounge og hvor der er plads til mange mennesker omkring et bord med snacks og drinks.

Du skal vænne dig til at bruge en udendørs sofa, det er der ingen tvivl om, for du kan f.eks. ikke se fjernsyn i den (med mindre du installerer et fjernsyn udenfor).

Det, du skal tænke over, er at du skal til at gøre nogle andre ting i din udendørs sofa end i den indendørs sofa.

Vi danskerne har nemlig i mange år været vant til først og fremmest at spise, når vi var udenfor. En udendørs sofa har været langt mere almindelig sydpå og det skal vi finde ud at bruge på vores egen måde her i Danmark.

Når det er sagt, så er det ikke så dyrt, som man måske skulle tro. Vi har fundet en lille to-personers sofa til 2.000 kroner og en kæmpe 6-personers sofa med et lille bord til 10.000 kroner. Du kan se billeder af de to sofaer på havemekka.dk.

Polyrattan solvogn

Solvogn i polyrattan

En solvogn er en liggestol, hvor der i den ene ende er påmonteret hjul, så man nemt og hurtigt kan flytte den.

En solvogn i polyrattan rummer de samme fordele som alle andre møbler, der er lavet med det materiale, altså langtidsholdbart og vedligeholdelsesfrit. Polyrattan er også nemt at tørre over, hvis man har spildt eller hvis det har stået og samlet støv i et skur i en periode.

Der bliver lavet rigtig mange forskellige solvogne med polyrattan i forskelligt design og forskellige prisklasser.

Vi vil råde dig til at gå efter to ting, dels at det er et aluminiumsstel (så det ikke ruster) og dels at komforten er i orden.

Du skal med andre prøve at sidde i en solvogn, før du køber den. Hvis du køber den på nettet, så skal du være forberedt på at skulle returnere den, hvis du sidder dårligt i den.

Derfor – find en butik og prøv at sidde i den, inden du går hjem og bestiller den på nettet til en væsentlig billigere pris.

Prismæssigt ligger solvogne i polyrattan fra cirka 1.500 kroner og opefter.

LÆS OGSÅ: Orangeri til haven – Inspiration, regler & priser

Havemøbelsæt i polyrattan

Titlen havemøbelsæt dækker (for det meste) over et bord og fire stole, altså hvad man vil kalde en klassisk del af enhver have.

Det er her vi kan indtage vores måltider og drikke vores eftermiddagskaffe. At anskaffe sig et havemøbelsæt i polyrattan er en yderst fornuftig idé, da man kan have møblerne i mange år, uden at skulle gøre andet end at lægge nye hynder på engang imellem.

Prisen for sæt havemøbler er rimelig høj, men du skal tænke på, at du dels får minimum 5 møbler, samt at du ikke behøver udskifte dem efter 1 år med en hård vinter.

Vi har fundet to priseksempler, hvoraf det ene er med bord og fire lænestole til 4.499 kroner – det kan du se på havemekka.dk.

I det andet eksempel kan du købe møbler separat. En stol med hynde koster 2.110 kroner, mens et rundt (og ikke særlig stort) glasbord koster 1.940 kroner. Fordelen er, at du ikke behøver købe et grimt bord, fordi du godt kan lide nogle bestemte stole i et tilbud, men at du her kan sammensætte selv og endda i dit eget tempo.

LÆS OGSÅ: Bedste brændeskur til prisen (Inspiration)

Det gode tip

Da havemøbler lavet i polyrattan er så holdbare og så slidstærke, så er der virkelig god mening i at lede efter brugte havemøbler.

Det kan du bl.a. gøre på diverse brugtmarkeder, men du kan også lægge vejen forbi en online auktion og se hvad du kan få.

Ved en søgning på en online auktion fandt vi ikke mindre end 63 møbler i polyrattan og i dette tilfælde er der tale om helt nye varer. Hvad priserne angår, så kan man jo aldrig vide, hvad det endelig bud bliver på, men det er en god idé at have en maksimumsbeløb, du vil bruge.

4 kommentarer til “Polyrattan havemøbler – Inspiration og gode råd”

 1. Hej 🙂 Super godt indlæg du har lavet 🙂 Jeg er selv utroligt meget på kig efter nogle specifikke Polyrattan møbler, de har været til salg på Lauritz.com Jeg har dog ikke haft held med at vinde auktionerne derinde..
  Der er tale om disse 🙂
  lauritz.com/Item/Item.aspx?LanguageId=1&ItemId=2277899
  lauritz.com/Item/Item.aspx?LanguageId=1&ItemId=2320229
  Jeg syntes at prisener på lauritz svinger meget, men begge sæt er blevet solgt til nogle ganske rimelig priser efter min mening 🙂
  Måske du har nogen form for kendskab til hvem der sælger disse møbler i Danmark 🙂

  På forhånd tak

  Svar
 2. Hej Rasmus,

  Dem kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, da det ikke er nogen jeg er stødt på. Men måske der er andre af læserne der kan være behjælpelige?

  Svar

Skriv en kommentar