Reolsystemer – Hvid eller sort – Find smart reol online

Reolsystemer
Smarte reolsystemer – Her design fra Dieter Rams i hvid

Et reolsystem er en gruppe af skabe, reoler eller skuffer, der er udformet som moduler. Alt efter behov kan modulerne bygges sammen, så de passer ind i hjemmet, og det er derfor en overskuelig måde at holde styr på bøger og andre ting på.

Mange reoler online

Du finder mange forskellige reolsystemer online. En billig løsning kan du f.eks. finde på IKEA.dk, mens en dyrere løsning er det personlige fra Reolsystemer.dk.

Skal møblet holde i mange år, er det en god idé at vælge nogle holdbare materialer så som træ, (eksempelvis eg), hvor du har muligheden for at forlænge levetiden ved at give det olie eller lak.

Billige reoler er ofte lavet af finér, som ikke tåler lige så meget. Til gengæld gør prisen, at du uden større kvaler kan skifte det ud, hvis du bliver træt af det.

Det økonomiske

Noget af det første du skal overveje, når du skal investere i et møbel, er prisen. Det nytter ikke at forelske sig i et bestemt system, hvis pengene ikke rækker.

Samtidig skal du overveje, om det er et system, du gerne vil have i mange år, eller om du ved, du skifter det ud efter få år.

Det behøver ikke være dyrt for at være godt, men materialet vil ofte være mindre holdbart, hvis det er billigt.

Har du besluttet dig for, at det skal være billigt, kan du finde flere pæne typer hos IKEA, som er kendt for at have billige varer, der kan passe ind i de fleste danske hjem.

Hvid Billy reolsystem fra IKEA
Hvid Billy reolsystem fra IKEA

F.eks. kan du på IKEA.dk vælge en smart løsning til et hjørne med en hvid BILLY reol med hjørneløsning.

Hylderne er flytbare, og du kan derfor rykke rundt på dem efter behov. Reolen har en højde på 237 cm, en bredde på 96 cm og en dybde på 28 cm. Længden er 136 cm. Prisen for systemet er 2.077 kr.

Hjørnereolen kan kombineres med andre moduler fra BILLY-serien, f.eks. en hvid BILLY reol med vitrine til 2.847 kr. Reolen er 237 cm i højden, har en dybde på 28 cm og en bredde på 200 cm.

Hvis pladsen er lidt trang, og du har brug for en smallere reol, som samtidig har et lidt eksklusivt look, kan du på IKEA.dk også finde en BILLY/BILLY NYCKELBY reol i sortbrun med glasdøre. Højden på reolen er 202 cm, mens bredden er 80 cm, og dybden er 28 cm. Prisen er 899 kr.

Du kan kombinere reolen med en BILLY reol i sortbrun, der i samme reol har tre forskellige højder og dermed giver et spændende udtryk. På højeste sted er reolen 202 cm, og på det mindste sted er den 106 cm høj. Den er 200 cm bred og 28 cm dyb. Reolen koster 1.277 kr.

Billigt og pladsbesparende

Mange har problemer med pladsen, og specielt i stuen kan det være svært at få plads til både sofagruppe, tv og reoler. Det er vigtigt, at du får målt pladsen godt op.

Du skal huske at måle både bredden, højden og dybden på det sted, hvor du ønsker, at dit system skal stå.

Markér eventuelt området med malertape på gulvet, så du får en fysisk fornemmelse af, hvor meget det vil fylde. Få centimeter kan have stor betydning, når møblet først er kommet hjem.

Ønsker du samtidig at spare på pladsen, kan det være en god idé at anskaffe et møbel, der både giver mulighed for opbevaring af f.eks. bøger, og som samtidig har plads til tv’et, som ellers vil tage en del plads, hvis det skal have sin egen plads.

IKEA.dk har en løsning på et system, der har indbygget plads til tv’et. Løsningen hedder BESTÃ… tv/opbevaringsmøbel med skydedøre og koster 3.100 kr.

Bestå - sort reolsystem fra IKEA
Bestå – sort reolsystem fra IKEA

Systemet kan fås i mange farver, blandt andet hvid, sortbrun og valnøddetræsmønstret. Højden er 128 cm, bredden er 240 cm, og dybden er 40 cm.

En lidt mere eksklusiv tv- og reolløsning er IKEAs BESTÃ… tv/opbevaringsmøbel i sortbrun til 4.399 kr. Det har plads til en 42″ fladskærm, og det står stabilt på selv ujævne gulve takket være de indstillelige fødder.

Paneldørene foran hylderne skjuler indholdet og modvirker samtidig støv. Møblet har en bredde på 240 cm, en dybde på 41 cm og en højde på 192 cm.

Det personlige

Inden du køber dit møbel, skal du også overveje, hvor det skal stå. Overvej, hvilke funktioner du har brug og planlæg din indretning efter det.

Har du f.eks. behov for plads til bøger, vil det være logisk at placere reolen i stuen ved din gode læsestol.

Når du planlægger din indretning, skal du også tage højde for farverne i rummet. Et flot system i f.eks. valnød kan se lidt kedeligt ud ved siden af f.eks. et møbel i kirsebær.

Samtidig kan det være flot med et system i en mørk farve som teak, hvis du har en hvid eller beige sofa, hvorimod det vil virke mørkt, hvis din sofa er sort.

Indretningen er naturligvis smag og behag, men det er ikke desto mindre vigtigt at gøre sig nogle overvejelser, inden du gør købet.

Hvis du selv ønsker at sammensætte dit reolsystem, så det passer hundrede procent til din øvrige indretning, kan du få dit personlige system hos Reolsystem.dk, som er dansk design med gennemført kvalitet og finish.

Sammensæt selv reolsystemet

Tanken er, at du simpelthen sammensætter dit reolsystem via forskellige moduler, og med mere end 40 forskellige moduler, er der rig mulighed for at sammensætte det, præcis som du ønsker.

Der er moduler med skabe, skuffer eller flytbare hylder, så du kan selv vælge, om dit reolsystem skal være åbent eller lukket – eller en kombination.

Reol
Forskellige reolsystemer fra reolsystem.dk

Ved hvert modul kan du vælge blandt syv forskellige træsorter. Der er de mørkere sorter som teak, valnød, kirsebær og mahogni og de lysere sorter som eg, ask og bøg. Derudover har du mulighed for at vælge enten sæbe, olie eller lak som overfladebehandling. Og som en ekstra lille finish kan du endda vælge, om kanten skal være afrundet eller lige.

Hvert modul har sin egen pris, men f.eks. koster et skab på 71 x 71 cm med fire flytbare hylder 2.595 kr. Er du mere til skuffer, kan du f.eks. få et skab på 71 x 71 cm med seks skuffer og en flytbar hylde til 6.125 kr. Du kan læse mere om reolsystemet og bestille modulerne på: .

Det luftige

Hvis du har små rum, kan det virke voldsomt med et stort reolsystem. Tænk derfor over, hvor meget lys du har i rummet.

I et mindre rum vil det virke mindre bastant, hvis reolen nærmest flyver på væggen og desuden er hvid. Et godt alternativ er den hvide Eskale reol fra ILVA.dk.

Det fås som enkeltmodul, som er åbent i den ene side, til 1.119 kr. eller som dobbeltmodul, som er åbent i begge sider, til 1.699 kr.

Begge moduler måler 193,8 cm i højde og er 30,5 cm i dybden. Enkeltmodulet er 32,1 cm i bredden, mens dobbeltmodulet er 62,5 cm i bredden.

Modulerne kan sættes op ved siden af hinanden, alt afhængig af hvor meget reolplads du har brug for. Se enkeltmodulet her og dobbeltmodulet her.

Til ungdomsværelset

En teenager i huset sætter kulør på tilværelsen, og typisk vil netop teenageren gerne have lidt spræl på sit værelse.

Samtidig er der ofte brug for plads til både bøger, cd’er, dvd’er osv. Typisk er ungdomsværelser ikke så store – selv om de er blevet større de seneste år. Husk igen her at måle pladsen, så du er sikker på, reolen faktisk kan være der.

Reolsystemer til unge
Reolsystemer til unge

BIVA har en smart reol med sort baggrund og hvide hylder, der er forskudt af hinanden. Der er fem sektioner, og skulle man blive træt af den sorte baggrund, kan den nemt skiftes ud med en grøn.

Bagbeklædningen kan nemlig vendes, så den enten er sort eller grøn. Reolen måler 187 cm i højden, bredden er 144 cm, og dybden er 33 cm. Den koster 1.299 kr. og kan købes på biva.dk.

Overvejelser før du køber reolsystem

Inden du køber dine moduler, er det en god idé at overveje følgende ting:

  • Hvor skal systemet stå?
  • Hvad må målene på systemet være? Husk både højde, bredde og dybde.
  • Hvilken farve skal reolsystemet være? Det skal passe ind i den øvrige indretning.
  • Hvilke funktioner skal systemet have? Skal der primært stå bøger på hylder, eller har du også brug for f.eks. skuffer?
  • Hvilket materiale skal det være lavet af?
  • Hvad må det maksimalt koste?

Både IKEA og ILVA har gode bud på pæne og funktionelle systemer til en overkommelig pris. Her er du dog bundet af et bestemt type design.

Vil du derimod gerne sætte dit personlige præg på dit nye reolsystem, kan du blive glad for en løsning fra Reolsystemer.dk, der dog koster lidt mere at anskaffe.

Skriv en kommentar