Robotplæneklipper – Test og priser på Robomow, Ambrogio og Lizard

Robotplæneklipper
Hvilken robotplæneklipper skal du vælge? Vi ser på de forskellige modeller.
Her en Robomow RM200.

Der kommer et tidspunkt i enhver mands liv, hvor han ville ønske, at græsplænen ville slå sig selv, mens man kunne ligge i en hængekøje og fordøje dagens strabadser med en kold øl.

Nu kan det lade sig gøre med en robot plæneklipper og der er rigeligt at vælge imellem. Faktisk alt for mange.

I denne artikel giver vi dig et overblik over nogle af modellerne, ser på priserne og ikke mindst på de penge, du kan spare.

>>> Flot udvalg i Robomow Robotplæneklippere – Klik her <<<

Robot plæneklipperen

Nogle mennesker vil synes det er luksus at få slået sin græsplæne af en robot og man har nok også syntes at opvaskemaskine var luksus, dengang den kom frem.

Fakta er imidlertid er det er smart at have en robot plæneklipper.

Måske ikke så meget i det daglige, men tænk på ferieperioderne, hvor I tager af sted til Sverige i 3 uger – ville det ikke være rart at komme hjem til en velholdt plæne?

Det synes som en win-win situation, hvor vi som forbrugere er glade og hvor plænen ikke lider “overlast”. Læg dertil at en robot plæneklipper ikke belaster miljøet med udstødningsgas og deslige, for de kører alle sammen på genopladelige batterier.

Modeller

RL2000 robotplæneklipper
RL2000 robotplæneklipper
Roboteksperten.dk

Den første robot plæneklipper (som er en videreudvikling af robot støvsugeren) blev præsenteret på en forbrugermesse i 1990’erne og siden da går der nærmest ikke en måned, uden at der bliver præsenteret en ny model fra et nyt firma, der lover guld og grønne plæner, hvis man køber deres produkt.

Men der er ikke den store forskel på de forskellige modeller.

Lidt ligesom en ny bilmodel, der nok kan præsentere et nyt design (og måske noget nyt elektronik), men ellers stadigvæk gør det, den er skabt til – nemlig køre.

Forskellen

Den største forskel finder vi på to punkter. Det første handler om afgrænsning af det område, som robot plæneklipperen skal tage sig af.

De fleste modeller har brug for en elektrisk “snor”, som lægges (eller graves ned) omkring det område, der skal klippes.

Og så findes der de modeller, som selv kan finde vej ved hjælp af en række forskellige sensorer.

Det andet punkt handler om batterilevetiden – jo længere batterilevetid, jo større klippeområde.

Det sidste har i sig selv ikke meget betydning, da plæneklipperen har en lade station, som den selv henter strøm fra – mens det første kan have nogen betydning.
Vi hælder mest til de modeller, der er afhængige af den elektriske snor.

Vi føler os langt mere sikre på en snor, som vi selv har gravet ned, end en række forskellige sensorer, der burde holde plæneklipperen til de rigtige områder.

Der er bare det problem med sensorer, at de kan gå i stykker eller blive påvirket af alle mulige ting. Ganske vist tager det lidt tid at grave den elektriske snor ned, men det er jo kun én gang, det er nødvendigt.

Lizard S1 robot
Lizard S1 – Knap 9.500 kr. hos Ketnerskovoghave.dk

Test

Ligesom modellerne er der nok af tests. Der kommer cirka en ny test hvert år og så er der alle producenternes tests, der pudsigt nok fremhæver lige netop deres produkt som det bedste.

Det er ofte helt umuligt at skelne den ene type tests fra den anden og derfor er det bedste råd fra os til dig: Prøv maskinen, inden du køber den.

Dermed ikke sagt, at du ikke bør læse tests. Blandt andet TÆNK har en god liste over de parametre du bør overveje inden du køber en maskine. Vil du læse deres test, så koster det penge.

Priserne

Selvom der er mange modeller, så er priserne ret stabile og de er høje. Det er rigtig dyrt at investere i en robot plæneklipper, fra 5.000 kroner og helt op til 85.000 kroner (den sidste kan så slå en fodboldbane på en opladning, hvis man skulle have brug for det).

Du kan være heldig at finde et godt tilbud på en robot plæneklipper, men lad være med at købe den brugt, med mindre den er i ubrudt emballage.

>>> Flot udvalg i Robomow Robotplæneklippere – Klik her <<<

Vores råd

En robot plæneklipper er rigtig smart og hvis bare de var lidt billigere, så ville vi være de første til at investere i sådan en kæk maskine.

5.000 kroner for den billigste model er vi dog alt for nærige til, specielt når vores 9 årige søn får 50,- for at slå hele plænen søndag eftermiddag. Se evt. i lokalavisen om ikke der er knægte i området der leder efter arbejde hvis du ikke lige har en søn der er interesseret.

Men hold øje med priserne, for de må jo falde på et eller andet tidspunkt.

Oversigt

Her følger en oversigt over 3 forskellige mærker af robot plæneklippere, deres forskellige modeller og deres priser.

Disse tre modeller er valgt, fordi det er dem, der omtales og sælges mest lige nu, men også for at give dig et fingerpeg om det generelle prisniveau.

Robomow RL2000
Robomow RL2000 til ca. 14.000 kr

Robomow – Den israelske veteran

Robomow er en af de første robot plæneklipper, der så dagens lys i 1990’erne og den er stadigvæk på markedet.

ModelAntal m2 pr. opladningPris i kroner
RM2002505.000
RL20002.00014.000
City 1105008.000
City 1201.00013.000

Robomow kan du eksempelvis købe her: Roboteksperten.dk

Ambrogio – Den italienske Ferrari

Ambrogio har været på markedet i en del af og er først og fremmest kendt for sit racerbilsagtige design, samt for sit store udvalgt af modeller.

ModelAntal m2 pr. opladningPris i kroner
L504008.500
L50 Deluxe4009.300
Line 50 Evolution80010.000
Line 200 Basic1.50012.500
Line 200 Deluxe2.60020.000
Line 200 Elite3.50027.000
Line 3005.00030.000
Line 40010.00085.000

Lizard – Den solide italiener

Endelige er der Lizard, som er mere solid i designet end Ambrogio. Foreløbig er der kun blevet lanceret modeller med sensorer og ifølge producenten skulle de være de bedste og nyeste.

ModelAntal m2 pr. opladningPris i kroner
S14009.500
S280014.000

2 kommentarer til “Robotplæneklipper – Test og priser på Robomow, Ambrogio og Lizard”

  1. Hej Marne,

    Vi sælger ikke reservedele til robotplæneklippere. Har du prøvet at kontakte enten producenten eller en forhandler af den pågældende maskine?

    Mvh
    Mikael

    Svar

Skriv en kommentar