Romantiske lamper – Landlig brugskunst når det er bedst

Romantiske lamper
Romantiske lamper – Denne er fra Magnolialiving.dk

Lamper går aldrig af mode, og i de findes i et væld af former og farver. Nogle af de lamper, der har fået et comeback de seneste år er romantiske, landlige lamper – fra lysekroner med finurlige snoninger til glaslamper med et fint mønster.

Romantiske lamper kan give det stilrene hjem et ekstra pift og skabe hygge i hjemmet – ja, nogle gange kan lamperne faktisk gå hen og blive et kunstværk i sig selv. Jeg har valgt nogle af de flotteste lamper ud til dig i forskellige prisklasser til inspiration.

Romantiske bordlamper til natbordet, hjemmekontoret eller stuen

Der findes mange fine bordlamper. Jeg faldt over denne her, da jeg søgte rundt på nettet, som jeg synes er utrolig smuk.

Den har en lethed over sig med sine fine buer og er samtidig elegant med sit skinnende sølv. For at få et mere antikt, romantisk look er lampeskærmen en smule skæv i stedet for hel rund. Lyset er afdæmpet, da den max kan klare en 25 watts pære. Lampen koster 1.347 kr.

En anden lampe i samme boldgade er en sølvlampe med en flot nopret glasskærm til 1.198 kr. Den er mere afdæmpet og enkel i sin stil end det forrige eksempel – og et flot eksempel på, hvordan fransk landstil kan være romantisk og elegant på samme tid. Den koster 1.198 kr.

Romantisk lampe - Vintage stil
Romantisk lampe – Vintage stil fra Mekavi.com

Et stilrent eksempel på en lampe, der henter inspiration fra antikt krystaldesign, men har ført dem op til date er denne sorte Vintage Lamp med en sort lampeskærm og en flot nopret glasstage, der elegant fremhæver lampens kurver. Den ligger dog også i den dyrere afdeling og koster 7.200 kr.

Lysekroner, der lyser hele hjemmet op

En anden variant af romantiske lamper, der passer godt ind i en landlig idyl er lysekroner. Det lyder måske meget dyrt og fornemt, men det behøver det faktisk ikke at være.

Tag nu for eksempel denne pantina lysekrone fra Højgaards brugskunst.

Den har fem arme og fås i hvid. Med sine skønne snoninger og små glasperler vil den automatisk tiltrække sig opmærksomhed. Trods dens fine sirlige finesser er lyset ikke spor skrøbeligt, da den tåler helt op til 60 watt. Prisen er 998 kr., hvilket ikke er dyrt for en lysekrone.

Er du mere til lysekroner med mørkt stel, så er der også et stort udbud. Du kan finde en flot en af slagsen hos Sibra.dk, der på fin vis blander nyt med moderne.

Selve stellet ser gammelt ud, mens selve udformningen har et moderne twist. En anden måde hvorpå den adskiller sig er, at den kun har en fatning i midten – de fleste lysekroner har fire eller fem. Du kan købe lampen for 1499 kr.

Endelig findes der også lysekroner med et meget moderne tilsnit, der dog stadig er romantiske, eksempelvis hos Louis og Ludvig. Du kan f.eks. få en funky lysekrone i lilla glas, der med et slag både gør hjemmet antikt og moderne på en gang. Den koster 1.688 kr.

Loftlamper med et landligt romantisk tilsnit

Romantisk loftlampe
Romantisk loftlampe fra Louisogludvig.dk

Loftslamper i landlig stil behøver ikke koste en bondegård. Faktisk kan du få mange fine glaslamper både lukkede og åbne og nogle med fine dekorationer.

Et skønt eksempel på dette er denne lampe med en unik sølvskærm med en hvid dekoration på midten. Den koster 625 kr.

En anden lampe holdt i en landlig stil er en kuppelformet lampe i hvidt glas med guldkanter. Det er en rigtig landlampe, der giver en romantisk belysning og får ens tanker tilbage til de gode, gamle dage. Den koster 1.628 kr.

Denne type lampe findes også i en moderne udgave med en fin kædeledning og holdt i hvidt glas. I og med at lampen er lukket, så giver den et fint skær, som ikke blænder øjnene.

En anden loftslampe holdt i en fin landstil er denne loftslampe med et flot vaffelformet mønster med en gammeldags stofledning. Den er åben, og koster 449 kr., så den er til at betale for de fleste.

Som du har kunnet læse i artiklen er der et væld af valgmuligheder, når det kommer til lækre lamper holdt i en romantisk landlig stil – det gælder både bordlamper, lysekroner og loftslamper. Du kan både få dem i et antikt design, som den sølvfarvede glaslampe hos f.eks. Louis og Ludvig, og du kan også finde lamper, der bringer bondestilen et moderne twist, hvilket f.eks. gælder den lilla lysekrone fra Louis og Ludvig.

Skriv en kommentar