Romaskine – Brugt træningsudstyr til træningslokalet

Kælderen behøver ikke bare bruges til opbevaringsrum og fryser, den kan faktisk bruges meget mere effektivt.

Mange mennesker vælger at bruge kælderen som træningslokale, hvilket er en god idé, hvis man gerne vil holde sig i form, men ikke orker at tage til og fra træningscentret i det lokale nærområde.

Romaskine

På den måde sparer man både tid og penge – når træningslokalet først er etableret og betalt.

En af de maskiner, som du med fordel kan erhverve dig er romaskinen.

Det er nemlig en allround maskine hele familien kan bruge, der både træner ben og arme og koordination – den er med andre ord den slags maskine, som fysioterapeuter og trænere vil klappe i deres hænder over, fordi maskinen er effektiv for hele kroppen på en gang.

To typer maskiner

Der findes to typer på markedet i dag: Den ene er en model med en såkaldt hydraulisk pumpe, som er velegnet til styrketræning.

Den anden er en konditionsromaskine – i og med at den er belastet af et svinghjul, egner den sig bedre til kredsløbstræning.

Hvis du er ny på romaskinemarkedet, så kan det virke lidt uoverskueligt, hvad du skal vælge. Her følger fem typer, som hver især opfylder forskellige behov, når det gælder kvalitet, lethed, pris osv.:

Let og overskuelig

Reebok Fusion RomaskineEn populær model på markedet, der hører til i den billige ende er den elektromagnetiske Reebok Romaskine FUSION, der fås hos de fleste forhandlere.

Den er lille og kompakt, så den fylder ikke meget i kælderen, til gengæld kan den dog klare op til 120 kg og har et langt glidestykke, hvilket betyder, at den kan bruges af kraftige personer.

Den koster 2.899 kr.

Otte belastningsniveauer

Reebok I-Rower RomaskineDu kan få flere andre Reebok romaskiner – er du på jagt efter noget mere eksklusivt, så kan du fx få en Reebok I-Rower magnet Romaskine, der har otte belastningsniveauer.

Displayet viser både distance, hastighed og antal brugte kalorier. Den koster 4.799 kr.

Mange steder har du også mulighed for at afbetale med en delbetaling pr. måned hvor Romaskine I-Rower fx kan afbetales med 248 kr. per måned.

God til styrketræning og billig

Kettler Favorit RomaskineHvis du er på udkig efter en romaskine, der er god til styrketræning, så overvej Kettler favorit med hydrauliske pumper.

Der følger en computer med, der viser antal åretag, puls og energiforbrug. Den koster 2399 kr. og vejer 19 kg.

I topklassen

Kettler Coach-E RomaskineHvis du leder efter en romaskine i den absolutte topklasse, så er Kettler Coach E måske et nærmere bekendtskab værd.

Her kan du virkelig udfordre dig selv med modstand helt op til 500 watt. Der er otte træningsprogrammer og fire pulsstyret, der derfor gør den ideel til at træne med ekstra høj belastning.

Bemærk også, at selvom den vejer 40 kg, så kan den stadig stilles på højkant, så hvis du har en trang kælder, så er det måske løsningen for dig – du behøver kun at slå den ud, når du har tid til at træne.

Den kan klare personer med en vægt op til 130 kg. Prisen er høj, 7.449 kr. hos Sagatrim, så den her romaskine er kun en god investering, hvis du ved, at du får den brugt en masse.

Brugte romaskiner

Hvis du ikke vil ofre flere tusinde kroner på en romaskine, så kan du også finde dem brugte og der er ofte mange penge at spare.

Her er mange muligheder online, men kig dig for, der er både gode tilbud og knapt så gode tilbud, så undersøg også, hvad modellen koster fra ny af for at kunne sammenligne prisen.

Brugte romaskiner findes ofte under tusind kroner, fx kan du også få en Maxfit romaskine købt i 2010 til 850 kr.

Du skal selvfølgelig lægge benzin-udgifterne oveni, men hvis du finder et sted i nærheden er der som regel penge at spare.

Du skal dog altid sikre dig, at standen er i orden, også computerdisplayet.

Generelt kan man altså sige, at markedet er stort, når det gælder romaskiner.

Skal du have en fra ny, så koster de fleste fra 2.000 kr. og opefter, mens romaskiner i luksusklassen får fra ca. 6.000 kr.

Du kan dog også overveje at købe den brugt – der kan være rigtigt mange penge spare, da mange findes til under 1.000 kr.

Skriv en kommentar