Roomba 555, 581 eller 780 – Vælg den rigtige robotstøvsuger

Roomba 581 robotstøvsuger

Vi ser på om du skal vælge en Roomba 555, 581 eller den nye 780.
Her er billedet af en 581'er.

Roomba er den producent af robotstøvsugere, der har været længst på markedet. De mest solgte modeller er Roomba 555, 581 og 780. Fælles for dem alle er en høj grad af brugervenlighed.

Grundige maskiner

De gør, hvad du indstiller dem til at gøre – og så er de grundige (om end resultatet aldrig bliver helt så godt som ved manuel støvsugning). Prisen bestemmes især af, hvor meget ekstraudstyr der medfølger.

Læs her om de tre forskellige modeller og få en ide om hvilken type, der vil passe bedst til dine behov.

En robotstøvsuger, der klarer sig selv

Der er funktionsmæssigt ikke så store forskelle mellem Roomba 555, 581 og 780. Betjeningen er helt enkel: Du indtaster starttidspunkt for rengøring og trykker herefter på “Clean”-knappen.

Roomba kan køre de fleste steder, og den justerer automatisk sine fejebørster i forhold til gulvtype. Via en infrarød sensor undgår den at køre ind i forhindringer.

Skulle den alligevel være så uheldig at ramme noget på sin vej, får den trykfølsomme kofanger den meget hurtigt til at skifte retning. Alle modeller har en docking station. Når maskinen har brug for at blive ladet op, kører den selv over til denne.

>>> Stort udvalg i robotstøvsugere – Klik her <<<

Undgår den også trapper og ledninger?

Under robotstøvsugerens kofanger sidder fire nedgangssensorer. Disse hindrer, at den kører ud over en afgrund. Et hus med mange trapper er således ikke et problem for den.

Ledninger, der ligger løst på gulvet, er den (trods sit Anti-Tangle-system) derimod ikke så glad for. Test har vist, at den kan vikle sig ind i disse, og at den er stærk nok til at rive lamper ned på gulvet.

De første gange du bruger en Roomba støvsuger, er det derfor en god ide, at holde lidt øje med den. Se hvordan den klarer jobbet og fjern de unødvendige forhindringer, der måtte være.

Vær i øvrigt opmærksom på, at visse dørtrin er for høje til, at den kan køre over dem. Her kan det være nødvendigt at lave en lille rampe.

Roomba 555 til attraktive priser

Roomba 555

Roomba 555

Vender man 555’eren om, kan man se slægtskabet til både 581’eren og 780’eren. Modellerne er bygget af de samme grundkomponenter og har i alt fire sliddele: En sidebørste, filtret i støvbakken og to hovedbørster.

Komponenter, der let kan tages ud, hvis de skal renses eller erstattes med nogle nye komponenter. Idet Roomba 555 er den ældste af de tre modeller, er den faldet en del i pris.

Hos Roboteksperten.dk kan du i øjeblikket få den på tilbud til 2.299 kr., hvilket er næsten halv pris (set i forhold til den pågældende forhandlers vejledende normalpris). Hos Wupti koster den det samme.

Lighthouse / virtuel væg – Smart tillægsudstyr

555’eren adskiller sig fra de efterfølgende modeller ved at have knap så meget og knap så avanceret tillægsudstyr. F.eks. medfølger der kun én virtuel væg. Den virtuelle væg er et lille tårn, der sender et radiosignal, hvormed du kan afgrænse den flade, robotstøvsugeren skal køre på.

Du kan med andre ord lave en usynlig spærrelinje, som støvsugeren ikke vil krydse. En ekstra virtuel væg kan købes som tillæg og vil koste dig omkring 400 kr.

Model 581 – Flere virtuelle vægge

Roomba 581

Roomba 581

581’eren sælges i modsætning til 555’eren med hele tre virtuelle vægge, hvilket kan være kan ganske praktisk. Desto flere virtuelle vægge du har, desto lettere vil kunne organisere rengøringen.

Bemærk, at der ikke tale om de samme tårne, som dem der passer til 555’eren. De nyeste kan indstilles således, at de guider støvsugeren rundt i de rum, der skal rengøres: vælg f.eks. at få rummene rengjort i en bestemt rækkefølge.

Flotte anmeldelser i programmet “So ein Ding…”

I DR2-programmet “So ein Ding…” fik 581-modellen rosende ord med på vejen og en flot karakter på 5 ud af 6 point. Programmets vært Nikolai Sonne var især glad for brugervenligheden.

Maskinen var ifølge værten meget let at indstille og programmere. Og når der opstod problemer – f.eks. med et tilstoppet hjul – gav den tydelige instruktioner til, hvordan problemet skulle løses.

Ved at placere robotstøvsugeren på et høj bord, viste Nikolai Sonne i øvrigt, hvor ferm den er til at navigere uden at falde ud over en afgrund. Eneste anke var, at den let kunne vikle sig ind i ledninger til lamper.

Se hele anmeldelsen her.

Svingende priser – find den billigste robotstøvsuger

Priserne kan svinge en del alt efter, hvilken forhandler der er tale om. I “So ein Ding…” blev den vejledende pris for model 581 angivet til ca. 3.500 kr.

Vi har set forhandlere, der forlanger omkring 4.500 for produktet. Den billigste forhandler er i skrivende stund Roboteksperten.dk, hvor prisen står til ca. 3.200 kr.

Nyeste og dyreste model – Roomba 780

Roomba 780 er det nyeste skud på stammen. Ifølge producenten kan batteriet holde 50 % længere end tidligere. Men funktionerne er grundlægende de samme, og der er ikke meget der taler for, at 780’eren skulle være mere effektiv end f.eks. 581’eren.

Den er udstyret med et touch display i stedet for almindelige tryknapper, hvilket gør den lidt mere elegant. Største fordel er dog den nyudviklede støvbeholder, der indeholder et såkaldt Hepa-filter.

Dette skulle være i stand til at opfange langt flere støvpartikler end almindelige filtre og dermed være et oplagt valg for støvallergikere.

Hos forhandlere som Skousen.dk, Roboteksperten og Wupti står den i øjeblikket til 4.280 kr., hvilket er den laveste pris, vi har kunnet finde.

Roomba 555, 581 eller 780 – Det bedste køb?

Såfremt du ikke har støvallergi, mener vi, at Roomba 581 er det bedste køb. Nok er den ca. 1.000 kr. dyrere end sin lillebror – 555’eren. Til gengæld medfølger der tre virtuelle vægge, og disse er noget mere avancerede end dem, følger med den gamle model.

>>> Stort udvalg i robotstøvsugere – Klik her <<<

TAGS: Roomba 555 test , Roomba 581 test , Roomba 780 test

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer