Roomba 880 – 5 grunde til at vælge netop denne robotstøvsuger

Roomba 880 er den nyeste iRobot Roomba robotstøvsuger. Den er udstyret med det kraftige AeroForce Perfomance Techonology, som har betydet en række forbedringer i forhold til de tidligere modeller.

Hurtig støvsuger

Roomba 880 støvsuger i stuen

Der er mange gode grunde til at vælge en iRobot Roomba 880 fremfor andre robotstøvsugere, og det nye AeroForce system har betydet nye smarte gummibørster, et kraftigere sug, et større batteri og en større støvbeholder. Her kan du læse mere om 5 gode grunde til at vælge netop denne robotstøvsuger:

1. Du skal ikke fjerne hundehår fra børsterne

Roomba 880 aeroforce

Roomba 880 gummibørster

Det helt nye ved Roomba 880 i forhold til forgængerne er dens AeroForce Performance Technology. Det er et nyt opsamlingssystem, som har gummiruller i stedet for børster.

Gummirullerne kaldes for Tangle-Free Aeroforce Extractors, og de er designet i bøjeligt gummi med gummilameller.

I modsætning til de almindelige børster, som de fleste andre robotstøvsugere bruger, sætter hår sig ikke så let fast i gummirullerne. Samtidig bliver hårene lettere suget om i støvbeholderen.Mange forbrugere har været meget irriteret over at bruge alt for lang tid på at rense deres robotstøvsugers børster fri for hår. De nye gummibørster er derfor et helt nyt og revolutionerende system, som vil spare meget tid.

Roomba 880 koster ca. 6.000 kr. og kan købes her.

2. Roomba 880 fjerner 50% mere skidt og hår fra gulvene

Roomba 880

Roomba 880 er meget grundig

Roomba 880 er udstyret med en meget kraftigere motor, og den suger 5 gange så kraftigt som forgængeren Roomba 780, og fjerner 50% mere snavs og skidt fra gulvet.

Roomba 880 blev testet af Cnet.com, som blandt andet sammenlignede den med Roombas store konkurrent Neato XV Signature Pro og den foregående Roomba model 790. Der er link til testen nederst i denne artikel.

Robotstøvsugerne skulle samle ris, sand og hundehår op fra korte og lange gulvtæpper samt et hårdt trægulv. Roomba 880 klarede sig rigtig godt i disse tests:

 • Den var bedst til at samle ris op fra både korte og lange gulvtæpper samt trægulve og ud af de 71 gram ris som smides på et langhåret gulvtæppe, suger den 67,5 gram op.
 • Den var bedst til at suge sand op fra trægulve og suger 33,5 gram op ud af de 35,5 gram, som smides på gulvet.
 • Den suger 4,8 gram hundehår op på trægulv, hvilket er meget tæt på de 5,1 gram, som Neato XV Signature Pro suger op ud af de ialt 5,7 gram hundehår.
 • Roomba 880 suger 2,8 gram hundehår ud af det korthårede gulvtæppe og 3,4 gram ud af det langhårede gulvtæppe. Neato XV suger 4,2 gram hundehår ud af både det korthårede og det langhårede gulvtæppe, og er dermed lidt bedre til denne del af testen.
 • Roomba 880 er dog mærkant bedere end Roomba 780, som kun suger 1,4 gram hundehår ud af begge slags gulvtæpper.

Neato har i mange år været kendt for at være bedre til at støvsuge hundehår ud af gulvtæpper end Roomba. Men med udviklingen af Roombas nye AeroFoce system er Roomba 880 stort set ligeså god som Neato XV Signature Pro på trægulve og lange gulvtæpper.

Alt i alt er iRobot Roomba 880 den bedste robotstøvsuger samlet set af de testede støvsugere til at støvsuge de forskellige ting op fra gulvet.

Den har det særlige Dirt Detect 2 system, der bruger både optiske og akustiske sensorer til at finde alt skidtet på gulvet. I kombination sammen med det meget kraftige sugesystem er Roomba 880 ekstremt god til både at finde skidtet og støvsuge det meste af det op. Du kan købe robotstøvsugeren her.

3. Roomba 880 er god til at finde rundt i dit hjem

Roomba lighthouse

Fyrtårnet spærer for døråbningen og hjælper Roomba 880 med at finde rundt i huset

Roomba 880 bruger det smarte iAdapt Responsive Navigation Technology system til at finde rundt i dit hus:

 • Når den opdager en væg, kører den langs væggen, så der bliver grundigt gjort rent langs væggen
 • Når den opdager mange krummer eller skidt på gulvet, kører den ekstra mange frem og tilbage over det, så alt bliver suget op
 • Den opdager, når den støder på en blød kant som f.eks. gardiner eller sengetæpper og kører ind under dem, så der bliver gjort rent.
 • iAdapt teknologien hjælper robotstøvsugeren med at finde rundt i boligen, så hele boligen bliver støvsuget.
 • Den stopper foran trapper, så den ikke falder ned.
 • Støvsugeren kører selv tilbage til sin dockings-station, når den skal oplades.
 • Med Lighthouse-teknologien får du to fyrtårne, som du kan placere for at danne en mur eller en cirkel, som Roomba støvsugeren kører uden om.
 • Den kan let skifte imellem gulvtæpper og glatte gulve.

800-serien er blevet meget hurtigere end dens forgængere, og bruger kun 2/3 af den tid som 700-serien bruger på at støvsuge.

Samtidig har Roomba 800-serien fået et XL batteri, som kan holde dobbelt så længe i forhold til Roomba 700-serien.


Når du køber en Roomba 880, leveres den med to fyrtårne, et XL batteri, et ekstra HEPA filter  og en dockings-station, hvor den bliver opladet. Du kan købe den i denne webshop.

4. Let at bruge med store knapper og enkle funktioner

brugervenlig robotstøvsuger

Roomba 880 er meget brugervenlig

Brugervenligheden er helt i top for Roomba 880, og med sine 5 store knapper er den rigtig let at betjene:

 • Clean: bruger du, når du selv vil sætte robotstøvsugeren i gang med at støvsuge.
 • Dock: når robotstøvsugeren skal køre hen til sin dockings-station.
 • Clock: med denne knap kan du indstille tiden.
 • Schedule: du har mulighed for at indstille din Roomba støvsuger til forskellige tidspunkter alle ugens dage.
 • Spot: når du har spildt noget, kan du tage Roomba’en hen til stedet, og få den til at køre rundt i en spiral for at få støvsuget det op, som du har spildt.

Du får også en fjernbetjening med, så du kan fjernstyre din robotstøvsuger, så du ikke skal bære rundt på den.

5. Større støvbeholder med HEPA filter for allergikere

Det nye AeroForce system bruger mindre plads, og derfor er der blevet plads til en større støvbeholder i 880, som kan indeholde 60 % mere i forhold til Roomba 780.Dette er en stor fordel, da du så ikke skal tømme støvbeholderen helt så ofte.

Hvor støvsugere fra Roomba 700-serien har to mindre HEPA filtre, har 800-serien kun ét større HEPA filter. Et HEPA filter er meget vigtigt, da de sørger for at tilbageholde helt små støvpartikler, så de ikke virvles rundt i hjemmet. Det er meget vigtigt for allergikere, at der er et HEPA filter i støvsugeren.

Mange gode grunde til at vælge Roomba 880

iRobot robotstøvsuger

iRobot Roomba robotstøvsuger

Roomba 880 er uden tvivl en stor forbedring af Roombas støvsugere i forhold til de tidligere serier takket være det nye AeroForce Performance Technology.

De nye gummibørster er en stor lettelse for mange Roomba ejere, da det sparer meget tid og besvær. Hårene sidder ikke fast i disse børster, som de gør i de almindelige børster, og det er meget lettere at gøre dem rent.

I forhold til tidligere serier af Roomba robotstøvsugerne, kan 800-serien støvsuge over 50 % så meget skidt op fra gulvet. Testen, som Cnet.com foretog, viser også at denne 800-serien er meget bedre end 700-serien til at suge hundehår op, og derfor bør hundeejere alvorligt overveje denne nye Roomba.

Vil du have en robotstøvsuger, er der derfor mindst 5 gode grunde til at vælge netop Roomba 880. Den koster ca. 6.000 kr. ved denne forhandler, som har specialiseret sig i Roomba’s robotstøvsugere.

Links

Test af iRobot 880 på Cnet.com her.

TAGS: Roomba 880 , Roomba AeroForce , Roomba robotstøvsuger

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer

2 Kommentarer på Roomba 880 – 5 grunde til at vælge netop denne robotstøvsuger

 1. Fleur Engkjær siger:

  Jeg har en irobot roomba 650.
  Gummibørsten tog jeg fra, da den rev frynserne ud af gulvtæpperne.
  Så med kun en hår børste er jeg meget glad for den.
  Kunne problemet med frynser undgår ved at bruge to børster med hår?

 2. Mikael siger:

  Hej Fleur,

  Det er et rigtig godt spørgsmål og jeg må indrømme, at jeg ikke kender det endegyldige svar.

  Umiddelbart synes jeg det lyder voldsomt, at gummibørster river frynser ud af tæppet, så tør ikke sige, om børster med hår vil løse det problem.

  Beklager.

  Mvh
  Mikael