Sådan bruger du haven til at afstresse

Haven kan bruges i rigtige mange sammenhænge. Det handler bare om at vide, hvordan og hvilke funktioner, man kan bruge den til.

I Danmark ses der flere og flere mennesker, som går ned med stress, da arbejdet og chefen forventer rigtig meget af dem. Læs denne artikel og lær, hvordan du kan afstresse i din have.

Den friske lufts påvirkning af sindet

Den luft som vi færdes i og indånder, har en stor indflydelse på vores indlæringsevne og velbefindende.

Mange der får migræne, ondt i hovedet og mærker ekstra træthed, mangler ofte noget frisk luft.

Frisk luft får os til at bevæge os mere og vi bliver sundere og gladere af det. Så når bare det at komme udenfor er bedre for sindet, bør man lave sin have, så den er til at være i med god samvittighed. Hvordan indretter man så sin have på bedst mulig måde.

Havens indretning kan hjælpe med stress

Vores tanker og hjerne er indrettet sådan, at hvis vi ser en masse rod rundt omkring, så bliver vi let stressede.

Hvis vores have så er totalt rodet og med højt græs, kan vi have svært ved at få lyst til at tilbringe tiden i den. Det kræver derfor, vi får ryddet op i den og indrettet den, så vi kan afstresse i den.

Start med at fjerne alt rodet. Herefter bør du lægge en slagplan. Skal haven indrettes i zoner, så der er en del for alle i din familie, eller skal haven være dit eget paradis.

Den zoneopdelte idylliske have

Når du deler din have i zoner, kan du få alle mulige dele ind, det er kun din fantasi, der sætter grænser.

Et idyllisk område fyldt med gode farver og blomster, som skaber ro. Er du personen, der elsker at have dine fingre i jorden og se nye ting gro og vokse, så kan du indrette din have med kasser til blomster, krydderurter mm.

Det kan give dig utrolig meget ro på, når du går rundt og nusser med jorden.

Ellers kan du anlægge en stensti, hvor du kan gå ned ad stien, gennem din have, hvor du på begge sider kan have, lige hvad du har lyst til.

Et område med en lille dam med små guldfisk i, den anden side med en forhøjet græsbakke med sten rundt omkring.

I enden af haven, kan du have en hyggekrog, hvor du overdækker og indbygger en lille bogreol og plads til rødvinen.

Her kan du sætte dig ud og nyde din have, mens du slapper helt af med en god bog. Her kan du også anrette en lille springvandsfontæne, som giver dig en mediterende lyd perfekt til afstresning.

Find den indre ro – væk fra byen

Har du mange problemer med stress, kan det være en god ide at finde et hus, hvor du har en have.

Det kan være lidt længere ude på landet, hvor du kan komme væk fra storbyens larm og nyde din tilværelse uden forstyrrelser.

Få et lån til udbetaling til huset, og find den rette løsning for dig, så du kan finde dig selv.

Det at kunne komme hjem efter en lang dag, til sit eget lille hyggelige fristed, gør rigtig meget for mange menneskers psyke.

Undersøgelser viser, at folk der har et frirum med en god have, de kan være i, sjældent bliver stresset.

Og hvis de gør, ses det, at de får det bedre efter at have tilbragt tiden i haven, med jord mellem fingrene, hvor de glemmer deres ellers travle hverdag.

TAGS:

Mit navn er Robert Johansen, og jeg er blogger hos husplushave.dk hvor jeg bidrager med forskellige artikler indenfor gør-det-selv og diverse hobby-emner. Jeg interesserer mig rigtig meget for havearbejde, og holder af at nørde med restauration af gamle møbler.

Kommentarer