Sådan sikrer du dig den bedste nattesøvn i din nye bolig

Når du har været ude at investere i et hus, er der hundredvis af ting, som man skal have styr på, inden man kan flytte ind i sin nye drømmebolig. En af de vigtigste bestanddele i dit nye hjem er din seng. Vi guider dig til, hvordan du sikrer dig den bedste nattesøvn i din nye bolig.

Forbedret livskvalitet

Det er et faktum, at mennesker ikke kan fungere uden søvn. Mangel på søvn kan resultere i forværrelse af dit immunforsvar og andre kognitive funktioner.

Der findes adskillelige myter om, hvordan man får en god nattesøvn. Men hvilken sengetype passer bedst til dine behov – herunder kan du se forskellene på sengetyperne.

Boksmadras:

En boksmadras er den ”klassiske” seng med en fjedermadras samt en topmadras.

En boksmadras passer til dig, som ikke har særlige behov til din seng eller ønsker en seng, som ikke springer dit budget.

Elevationsseng:

En elevationsseng er en seng med indbygget motor, som giver muligheden for at justere hver ende af sengen ved hjælp af en fjernbetjening.

Elevationssengen er til dig med særlige behov, såsom væske i benene eller blot ønsket om at kunne ligge behageligt i sengen og se fjernsyn eller læse en bog.

Sengeramme:

En sengeramme er en seng med en ramme af et bestemt materiale, hvor der er indlagt en madras. Sengerammen er ideel til dig, som ikke har særlige ønsker.

Det ideelle udstyr

Nu hvor du har valgt den helt perfekte seng, som matcher dine personlige behov, må du endelig ikke gå ned på udstyr.

I gennemsnit sover en dansker 26 år i sit liv, så det gælder om at vælge det helt rigtige sengelinned til din seng. Sengelinned kommer i en afskygning af materialer. Men hvad passer egentligt bedst til din kropstype?

Bomuld

Der findes mange udgaver inden for bomuldssengetøj. Det mest brugte er dog 100% bomuld, da dette er ren natur, og er derfor den som egner sig bedst til kroppen.

Bomuld passer til dig, som ofte har det varmt. Dette skyldtes, at bomuld er god til at optage den fugt, som kroppen afgiver i løbet af en nat.

Når der bliver nævnt bomuldssengetøj ender snakken ofte i forskellen på bomuld og bomuldssatin. Det er vigtigt at nævne, at satin ikke er et materiale, men derimod at bomuldstrådet er satinvævet.

Satinbomuld har en mere tæt og blød overflade, hvilket er med til at holde på varmen.

Bambus

Sengetøj i 100% bambus suger lynhurtigt sved og fugt for kroppen, og er derfor ideel til dig, som sveder meget i løbet af natten. Derudover er bambussengetøj godt for miljøet.

Dette skyldes, at bambus er en græsart, som vokser hurtigt. Bambus er tæt vævet og derfor er bambus ideel til dig, som ønsker at undgå allergier.

Luksussengetøj

Luksussengetøj kan være af mange materiale. De mest populære materiale er silke og hør. Hørsengetøj har en antielektrisk egenskab, som resulterer i en dybere søvn.

Silke føles rart for kroppen, og har en nedkølende effekt på kroppen.

Kvalitet fremfor kvantitet

Når man snakker om sengelinned hænger pris og kvalitet sammen. Det er ingen hemmelighed at sengelinned i god kvalitet koster mere, dog er det værd at huske på, at kvalitetssengetøj holder i mange flere år. 

Sengetøj fra Georg Jensen  tager tre måneder at producere og er blandt de bedste på markedet.

Hvad kan du selv gøre for at opnå den bedste nattesøvn

Der er en række ting, som du selv kan (lade vær med at) gøre, for at få den mest optimale nattesøvn.

Undgå det blå lys

For at få en optimal nattesøvn, skal du lægge din telefon fra dig og holde dig fra fjernsynet i minimum to timer inden du skal sove.

Dette skyldtes, at disse elektroniske produkter afgiver et kunstigt blår lys, som hæmmer udskillelsen af søvnhormoner, hvilket stimulerer vågenhed.

Adrenalinkick

Udover at fjernsyn udgiver et kunstigt blåt lys, kan en spændende krimi forværre din søvn. Dette skyldtes, at der frigives adrenalin, som holder dig vågen.

Dette gælder desuden også for motion. Det er en god idé, at stoppe træningen minimum 2 timer inden sovetid.

7 insekter om natten

Findes der noget værre end at vågne om natten til lyden af en myg sværmende i mørket? Det mener vi ikke.

Mennesket spiser i gennemsnit 7 insekter om natten. Har du svært ved at sove om sommeren, fordi du ikke kan have døren til haven åben, grundet frygten for at spise insekter?

Så er et myggenet til døren den perfekte løsning til dig.

Hvis du ellers er i tvivl om, at alt er som det skal være i forbindelse med dit boligkøb, kan du læse mere info om en boligadvokat lige her.

TAGS:

Mit navn er Robert Johansen, og jeg er blogger hos husplushave.dk hvor jeg bidrager med forskellige artikler indenfor gør-det-selv og diverse hobby-emner. Jeg interesserer mig rigtig meget for havearbejde, og holder af at nørde med restauration af gamle møbler.

Kommentarer