Samsung robotstøvsuger – Navibot SR8895, SR8845 eller SR8855?

OPDATERING: Samsung producere ikke længere robotstøvsugere – Se vores nye indlæg om test og sammenligning af nye robotstøvsugere her

I 2010 kastede Samsung sig ind i kapløbet om den bedste robotstøvsuger og det kom der Navibot serien ud af.

Foreløbig er der tre modeller af Samsungs robotstøvsuger og dem kigger vi på i denne artikel.

Samsung robotstøvsuger
Samsung robotstøvsuger – Her Navibot SR8855 som er deres “mellemste” model.

Vi ser også på anmeldelser af denne støvsuger og kaster et blik på de nye modeller, der snart rammer de danske butikker.

Endelig får du naturligvis også et kraftigt fingerpeg om nogle gode priser.

Den uundværlige husalf, robotstøvsugeren

Med to børn og en travl hverdag ville vi nødigt undvære vores robotstøvsuger, som punktligt hver dag klokken tolv triller ud fra sin dock og rengør det område, som vi har afgrænset med to usynlige vægge.

SR8845 - Samsungs billigste robotstøvsuger
SR8845 – Samsungs billigste robotstøvsuger

Når vi kommer hjem, står støvsuger igen i sin dock og vi kan rent faktisk godt se, at den har været i gang.

Hvad man snildt kunne undvære for 10 år siden, er efterhånden blevet en integreret del af mange danskeres hjem og derfor er der selvfølgelig også stor konkurrence blandt robotstøvsugere.

Den ubestridte vinder i mange år har været Roomba robotstøvsugeren, men den kan har den klare ulempe, at den er meget dyr – fra cirka 3.500 kroner og opefter.

Derfor er der tiltrængt og spændende, at Samsung nu har kastet sig ud på dette marked og det endda med en billigere variant.

Samsung Navibot

Den nye serie robotstøvsugere fra Samsung har først og fremmest et navn, der passer godt til de nye funktioner, som er integreret i støvsugerne – nemlig en (på papiret) langt bedre navigation rundt i hjemmet.

Navigationsrobot kunne være det lange ord, men det er klart at Navibot sælger bedre.

Forskellene

Samsung SR8855
Samsung SR8855 – Den mellemste model

Der er tre robotstøvsugere i denne serie og lad det være sagt med det samme – der er ikke den store forskel, selvom Samsung reklamerer for det.

Den mindste model – SR8845 – er ganske vist holdt i lyse grå farver, mens den mellemste model – SR8855 – glimter i blå nuancer og den store model – SR8895 – er holdt i metallic mørkegrå, men ellers handler det kun om lidt større støvkapacitet og lidt mindre støjniveau.

Lidt mindre støjniveau er vi fuldstændig ligeglade med hjemme hos os, for støvsugeren trisser jo alligevel aldrig rundt, når vi er hjemme.

Og lidt større støvkapacitet er alligevel ikke nok til også at kunne støvsuger alrummet (der er kun tale om en forskel på 0,1 liter).

Der er ikke forskel på navigationssystemet i de tre modeller, men der er én vigtig forskel – eller funktion.

Den mindste model – SR8845 – har nemlig ikke ugeplanlægning og det vil sige at den helst skal startes manuelt.

Det er ikke smart, men det er ugeplanlægning til gengæld, for så kan du nemt og hurtigt indtaste, hvornår støvsugeren skal begynde hver dag, sådan at den er færdig i rigelig tid, inden ungerne kommer væltende ind i stuen fra skole.

Fordelene

Samsung SR8895
Samsung SR8895 – Den avancerede robotstøvsuger

Der synes at være rigtig mange fordele ved Samsung Navibot og her tænker vi selvfølgelig først og fremmest på navigationssystemet.

Ikke alene har støvsugeren hele 36 sensorer (hvordan de har fået plads til dem, er os en gåde, men lad nu det ligge) men den har også et kamera indbygget på toppen.

Kameraet tager 30 billeder per sekund og disse billeder bruger maskinen til at kortlægge dit hjem, så den “ved” hvor den ikke har været og hvor den skal køre hen.

Det er smart og normalt finder man kun så sindrigt et system i langt dyrere modeller.

Derudover skulle støvsugeren også være langt bedre til at støvsuge og det lyder jo også som en klar fordel, ligesom den skulle være langt nemmere at rengøre og det endda ikke ofte som andre robotstøvsugere.

Til sidst vil vi også nævne, at alle tre modeller er super flotte og strømlinede i designet.

Det ligner en vaskeægte robot og LED-displayet på midten af støvsuger er med til at fremhæve dette indtryk.

Virker den så?

Det er det store spørgsmål og svaret er kort: nej, ikke så godt, som man havde håbet på.

Den virker og den støvsuger og den støder ikke ind i flere ting end en Roomba, men når det er sagt, så er denne serie fra Samsung ikke den revolution, som vi havde håbet på.

Den bedste model – og de nye modeller

Der er ingen tvivl om at vi ville vælge den midterste model – SR8855 – der har ugeplanlægning som funktion.

Til gengæld ville vi ikke gå efter den store (og dyreste) model, for vi er som sagt ligeglade med det lidt lavere støvniveau.

Der er som sagt nye modeller på vej og de – ja, de ligner lidt de gamle.

Den gode pris

Den klare fordel ved Samsung robotstøvsugere er lige nu kun prisen, hvor du kan spare 1000 kroner i forhold til en Roomba (hvis den altså ikke er på tilbud).

Skriv en kommentar