Sandkasse med låg – Træ eller plast sandkasse

En sandkasse må være det ældste (og måske bedste) stykke legetøj i verden og leder du efter en sandkasse med låg, så finder du her tilbud på forskellige sandkasser i træ og plast, samt vores anbefaling af, hvad du er bedst tjent med, både økonomisk og kvalitetsmæssigt

Hvorfor en sandkasse med låg?

Der er to grunde til, at det er fornuftigt at have et låg på sin sandkasse. For det første holder det dyr ude – katte har f.eks. en idé om at ethvert område med sand er et toilet og for det andet, så holder det ting inde.

En sandkasse med lås er således et glimrende opbevaringsrum til de legeredskaber, der er i en sandkasse.

Sandkasse med låg

Træ eller plast?

Sandkasser kan fås i rigtig mange kreative former og farver. Du kan få den udformet som en bil eller en bille, en trekant eller en cirkel og tusind andre ting. Forenklet kan man sige, at de mest regulære sandkasser er dem i træ, mens dem i plast oftest er udformet som en eller anden figur.

Derfor bliver det først og fremmest et spørgsmål om smag og stil hos dig og din familie. Husk at en sandkasse gerne skulle holde i mange år og at du gerne skulle holde ud at se på den i mange år.

Dernæst handler det om kvalitet og pris. Vil du helst købe en billig sandkasse, der skal udskiftes efter 2 sæsoner eller vil du investere i placeringen af en fast sandkasse, der integreres med resten af haven?

Endelig kan man selvfølgelig også lade sig påvirke af sine børn, men husk at de har det med at vokse og pludselig interessere sig for noget andet.

Sandkasser i plast

Sandkasse i plastSom sagt findes der uendelig mange former og farver, når vi taler om sandkasser i plast. Her skal blot nævnes en blå musling, en grøn skildpadde og så en simpel firkantet model i blå. Fælles for dem alle er, at de ikke er langtidsholdbare og vil blive præget af bl.a. solens stråler.

Den blå musling koster 190 kroner, men hvis du vil have et låg, så skal du købe to og lægge den ene over på den anden.

Det lyder måske mærkeligt (og dyrt), men det gør at du kan bruge låget til leg, når det ikke er på. Så kan der f.eks. være sand i den ene musling og vand i den anden. Du finder den her.

Den grønne skildpadde er fin og dens skjold fungerer som låg. Vi har fundet den til hele tre forskellige priser, men den billigste var 399 kroner. Det tilbud finder du her.

Endelig er der den simpelt firkantede model, som kan være fin at tage frem engang imellem, men vi har svært ved at se den som en fast sandkasse, da den heller ikke er særlig stor (77 cm x 77 cm). Den er til gengæld billig og vi har fundet den til 180 kroner på Nettorvet.dk.

Træ sandkasse

Sandkasser i træ

Hvor sandkasser i plast ligner dyr eller ting, så er sandkasser i træ ofte bygget op omkring det at have flere funktioner.

Vi har fundet en smart sandkasse, hvor låget bliver forvandlet til to bænke, når det bliver åbnet. Det er en god løsning og gør at børnene kan sidde andre steder end i selve sandet. Du finder den til 400 kroner her.

Så er vi også faldet over en sandkasse med indbygget solsejl, som beskytter børnene mod solens stråler og bruges som låg, når der ikke leges i sandkassen. Den er smart og i friske farver. Den koster 629 kroner og du kan se den her.

Endelig vil vi nævne en meget solid sandkasse, der desværre ikke har noget låg.

Sandkassen er sekskantet, stor (150 cm i diameter) og har plaststykker over træsamlingerne. Det er en sandkasse, der kan holde i mange år og som kan bruges af mange børn, også samtidigt. Den koster 580 kroner og den er lige her.

Hvad med låget, som vi manglede? Der vil vi anbefale et simpelt net med elastik. Det beskytter selvfølgelig ikke mod regn, men mod katte og faldende blade. Du finder det til omkring 100 kroner. Her er ét.

Andre muligheder

Der er altid gør-det-selv muligheden, når vi taler om en sandkasse i træ. Har du træ nok liggende og har du hænderne skruet rigtigt på, så siger folk, at det ikke er nogen sag at banke en firkantet sandkasse sammen.

Vi har imidlertid fundet noget helt andet, nemlig en sandkasse gravet ned i din have og med bund af havefliser, som du måske har til overs fra dengang, du anlagde terrassen?

Den er smart, langtidsholdbar og du kan finde gør-det-selv anvisningen her.

Der er selvfølgelig også muligheden for at købe en brugt sandkasse. Dem er der masser af og det er ofte værd at se efter en brugt model, inden du investerer i noget nyt. Du finder et brugt marked her.

Vores anbefaling

Står du og skal vælge mellem en sandkasse i plast eller en i træ, så vil vi anbefale én i træ. Den er tungere, flottere, mere tidsløs og passer fint ind i de allerfleste haver. Børn kan vokse med den og hvis du blot behandler den med noget træbehandling i ny og næ, så kan den holde i mange år.

Har du mod på at kaste dig ud i et gør-det-selv projekt, så vil vi anbefale den nedgravede sandkasse, der er helt integreret i haven – du skal bare huske på, hvad du vil bruge den til, når ungerne ikke længere vil lege i den.

TAGS: Billig sandkasse med låg , Sandkasse i plast , Sandkasse i træ

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

Kontakt brevkassen

Har du et problem eller spørgsmål omkring et emne indenfor hus og have, så kontakt vores brevkasse.

Skriv til brevkasse

2 Kommentarer på Sandkasse med låg – Træ eller plast sandkasse

  1. Kamilla Hansen siger:

    Hvor er den sekskantede sandkasse på billed 3 købt henne?

  2. Mikael siger:

    Hej Kamilla,

    Du kan købe den hos Amazon her.