Sansegynge til indendørs brug – Også kaldet en fugleredegynge

Sansegynge til indendørs brug
Sansegynge til indendørs brug

Sansegynger er helt fantastiske, da de er så store, at der er plads til at ligge ned. For børnene er det skægt at gynge flere børn sammen, og er de blevet lidt trætte, er det skønt at ligge at putte med mor eller far.

Hvis du har plads, er det en rigtig god idé at hænge en sansegynge op indenfor. Det giver underholdning til regnvejrsdagene og er et skønt sted at falde i søvn om aftenen.

Motorikgynger

Sansegynger kaldes også motorikgynger, da de er så gode for motorikken. Mere beskrivende kaldes de fugleredegynger efter deres runde rede-lignende form eller edderkoppegynger efter nettet i gyngen, der minder om et edderkoppespind.

Læs med i denne artikel for at se, hvor du kan købe sansegynger til indendørs brug.

Den originale runde sansegynge til indendørsbrug

Den originale sansegynge fra det danske firma Uniflex bliver håndlavet på deres eget værksted, og sælges på deres hjemmeside.

Den har en diameter på 96 cm, og kan holde til en belastning på 100 kg, så kan let holde til flere børn eller en forælder plus barn.

Den originale sansegynge kan bruges både indenfor og udenfor.

Sansegynge
Sansegynge

Sansegyngen hænger i fire snore, der samles i loftet, så gyngen både kan gynge frem og tilbage og rotere så balancen og motorikken rigtig bliver stimuleret. Snorelængden kan reguleres fra 130 til 220 cm.

Den koster 750 kr. inkl. levering hos uni-flex.biz eller 934 kr. inkl. levering hos legebutikken.dk.

Du kan få lækkert tilbehør til sansegyngen og kan købe en pude i sort, råhvid, sandfarvet, grøn eller rød, der passer til. Prisen er 605 kr. inkl. levering.

Børn elsker huler, og du kan få et telt, der passer til sansegyngen, så de kan gemmes sig inde i teltet, mens de hygger og gynger. Det koster 545 kr. inkl. levering.

Firkantet motorikgynge med sider gør den velegnet til baby

Den firkantede motorikgynge er et dansk design fra JuulPlus og er velegnet til både indendørs og udendørs brug. Den er udviklet i samarbejde med fysioterapeuter og fås i to størrelser: 70×70 cm og 90×90 cm.

Fugleredegynge
Fugleredegynge fra Legeakademiet.dk

Begge størrelser kan også fås med en høj kant, der gør dem særdeles velegnet til babyer.

Den firkantede motorikgynge er testet til at kunne bære en vægt på 300 kg, og er derfor sikker for alle børn og voksne.

Snorene er ca. 2 meter lange og de fire snore samles i en krog og hænges op i loftet, så den ligesom den runde sansegynge både kan snurre rundt og gynge frem og tilbage.

Babygyngen med sider er velegnet til de små børn mellem 0 og 2 år, og både 70×70 cm og 90 x 90 cm koster 855 kr. inkl. levering på babytorvet.dk.

Du kan købe et ombygningskit, så babygyngen med sider laves om til motorikgyngen uden sider til 255 kr. inkl. levering.

Du kan købe motorikgyngen uden sider i både størrelse 70×70 cm eller 90×90 cm til ca. 800 kr. inkl. levering.

Billige fugleredegynger fra IKEA og Silvan

Sansegynge fra IKEA
Sansegynge fra IKEA

Vil du gerne have en rund fugleredegynge i den billige ende, har både IKEA og Silvan nogle udmærkede sansegynger.

IKEA sælger Sväva Gyngen med en diameter på 92 cm, den kan holde til 70 kg, så er derfor god til børn, men mindre velegnet til voksne.

Den koster 270 kr. og kan desværre ikke leveres, så du må selv tage i det nærmeste IKEA og købe den.

Den har tre snore, der samles i loftet, så den både kan snurre rundt og gynge frem og tilbage. Selv om den er billig, er den udmærket kvalitet, og børnene elsker den. Vær dog opmærksom på at de tre snore gør den mindre stabil end fire snore, og børnene kan falde af, hvis de ikke sidder midt på gyngen.

Silvan sælger en rund fugleredegynge på 100 cm i diameter til 699 kr., hvis du selv tager ud og køber. Det er en god idé at få en hynde med til fugleredegyngen; den koster ca. 150 kr.

Silvans fugleredegynge er beregnet til udendørsbrug, men du kan fint bruge den indenfor. I modsætning til de andre runde gynger hænges den op i to punkter, så den kan gynge frem og tilbage, men ikke snurre rundt.

Den er testet til en max vægt på 100 kg.

Vær opmærksom på metalsplinter

Hænges sansegynger i loftet med metalkroge, kan der i værste tilfælde falde metalsplinter ned i øjet på børn, der ligger på ryggen i gyngen.

Der har været 10 tilfælde i de senere år i Danmark, hvor spædbørn har fået metalsplinter i øjet fra sansegynger.

Sikkerhedsstyrelsen udsendte en pressemeddelelse i oktober 2012, der gør opmærksom på problemet, og samtidig er alle kendte forhandlere og producenter blevet gjort opmærksom på problemet.

Du kan selv tjekke ved at holde øje med om ophænget er blevet slidt, og om der afgives metalsplinter, når ophænget og krogen gnider mod hinanden.

Hvilken sansegynge skal jeg købe?

Alle de nævnte sansegynger vil være et stort hit hos børnene. Alle aldre kan bruge dem, og man bliver aldrig for stor eller voksen til at få sig en tur.

Jeg synes selv, at det er rigtig skægt at gynge i dem, og det er endnu hyggeligere, hvis min datter på 4 år ligger ved siden af mig.

Børn i skolealderen bruger dem tit ved at stå på dem, da de så kan gynge rigtigt højt, og mindre børn elsker at ligge på dem.

Firkantet motorikgynge
Firkantet motorikgynge

Det bedste råd, er at kigge på hvor meget vægt den kan holde til. Køber du f.eks. IKEAs Sväva gynge kan den kun holde til 70 kg, hvilket gør at kun de allermindste voksne kan ligge der sikkert sammen med deres børn. Den er dog sikker til alle børn, og vil fungere fint til små børn, der vil have en gyngetur.

Den firkantede motorikgynge er testet op til 300 kg., så her behøver hverken børn eller voksne at holde sig tilbage.

Leder du efter en sansegynge til de mindste babyer, er den også en god idé, da du kan købe den med sider på, så selv små babyer ikke falder ud.

Når barnet når 2-årsalderen kan du købe ombygningskittet, så gyngen passer til større børn uden sider.

Den originale runde sansegynge fra Uniflex er testet op til 100 kg., så her kan mor og barn også ligge sikkert sammen og hygge eller gynge vildt. Den har også den fordel, at du kan købe det hyggelige telt, der sættes op omkring gyngen, så barnet har en spændende hule, som det kan gemme sig i.

Der er helt sikkert til utallige timers leg indenfor – og det kan gøre enhver kedelig regnvejrseftermiddag til et skægt eventyr.

Lige meget hvilken sansegynge du vælger, vil det være et godt køb, da børnene vil elske den, og da den samtidig er så god for motorikken, er den også en god investering i dit barns sundhed.

Skriv en kommentar