Siemens opvaskemaskiner – Et oplagt valg i mange variationer

Siden opvaskemaskinen begyndte at gøre sit indtog i de danske hjem i slutningen af 60’erne, er mangt og mange familieskænderier blevet afværget. Der er ikke noget mere surt end at skulle tage opvasken! En af dem, der kan takkes for at have afværget diverse skilsmisser, er tyske Siemens.

6 typer opvaskemaskiner

Siemens lancerede deres første opvaskemaskine i 1964, og ganske som i dag var de på forkant med udviklingen. Smag og behag – og plads – er forskellig, så Siemens har skabt 6 typer opvaskemaskiner. Alle er kendetegnet ved at være effektive, hurtige, have et lavt støjniveau samt begrænset energi- og vandforbrug.

Opvaskemaskiner fra Siemens
Med Siemens SpeedMatic modul opvaskemaskiner går man ikke galt. Design og kvalitet er noget for sig selv.

Underbyggede opvaskemaskiner

En underbygget opvaskemaskine er den mest almindelige type opvaskemaskine, som man kan se i de fleste danske hjem. Fronten viser med al tydelighed, at det er en opvaskemaskine. Siemens kan tilbyde 26 opvaskemaskiner i den kategori.

Halvintegrerede opvaskemaskiner

Hvis man vil have sin opvaskemaskine skjult, men ikke mere end at man kan komme til knapperne med det samme, er en halvintegreret opvaskemaskine løsningen. En plade dækker hele fronten undtagen programpanelet. Siemens kan tilbyde 3 opvaskemaskiner i den kategori.

Helintegrerede opvaskemaskiner

En helintegreret opvaskemaskine er til dem, der helst vil have gemt opvaskemaskinen væk. En plade dækker hele fronten, og programpanelet sidder skjult i overkanten af maskinen. Siemens kan tilbyde 21 opvaskemaskiner i den kategori.

45 cm brede opvaskemaskiner

Hvis man ikke har meget plads, er de små 45 cm brede opvaskemaskiner sagen. Der er ikke meget plads i dem, så de skal oftere fyldes. Siemens kan tilbyde 7 opvaskemaskiner i den kategori.

Modular opvaskemaskiner

Modular opvaskemaskinen er en opvaskemaskine, der kan placeres hvor som helst i køkkenet – eller huset. Om du vil placere den højt eller lavt, bestemmer du selv. Kun fantasien sætter grænser. Siemens kan tilbyde 2 opvaskemaskiner i den kategori.

Bordopvaskemaskiner

Bordopvaskemaskinen er lige som de små 45 cm brede opvaskemaskiner til dem, der ikke har meget plads. Denne lille handy opvaskemaskine kan stilles hvor som helst. Siemens kan tilbyde 2 opvaskemaskiner i den kategori.

Bedst i test

Siemens opvaskemaskine - SpeedMatic
Siemens opvaskemaskine – SpeedMatic – Bedst i Test

En opvaskemaskine skiller sig dog markant ud fra alle Siemens andre opvaskemaskiner: SpeedMatic SN45M203SK (Link). Forbrugerrådet testede i samarbejde med Consumer Research & Testing 10 opvaskemaskiner i energiklasse A i begyndelsen af dette år.

De 10 opvaskemaskiner blev udsat for en meget krævende test, hvor de skulle fjerne alle typer størknet madrester fra alle typer service. SpeedMatic SN45M203SK leverede det bedste vaskeresultat samtidig med, at den har et lavt forbrug af strøm og vand. At SpeedMatic SN45M203SK virkelig er den bedste på markedet, har den også bevist ved at blive “Bedst i test” i samtlige nordiske lande.

SpeedMatic SN45M203SK hører til typen af underbyggede opvaskemaskiner og har en vejledende pris på 8.495 kr. Det gør den til en af de dyrere på markedet, men den tjener sig hjem på grund af det lave forbrug af strøm og vand.

Priser

Med så mange forskellige typer opvaskemaskiner varierer priserne også meget. Hvis man køber direkte hos Siemens koster den dyreste 12.995,- kr. og den billigste 3495,- kr. Det kan dog godt svare sig at købe sin Siemens opvaskemaskine andre steder, da der er penge at spare.

Kan man ikke vente til januarudsalget eller sommerudsalget hos diverse hvidevareforhandlere, så bugner nettet af onlinehvidevareforhandlere. Man kan dog også gøre et godt køb på butikkernes webshops, da de nogle gange kører et tilbud, som kun kan fås gennem deres webshop og ikke i selve butikken.

hvid opvaskemaskine
Integreret hvid opvaskemaskine fra Siemens. Ser godt ud i ethvert køkken.

Hvorfor lige en Siemens opvaskemaskine?

Markedet for opvaskemaskiner er stort i Danmark. I 1970 havde 4 % af alle danske hjem en opvaskemaskine, ved sidste optælling i 1997 var tallet 61 %, og tallet stiger støt. I alle nybyggede huse eller nyrenoverede boliger medfølger der i dag en opvaskemaskine, og bygger man nyt køkken, sørger man altid for at gøre plads til en opvaskemaskine.

Der er ingen, der gider spilde tid på at vaske op. Derfor er udvalget af opvaskemaskiner også stort i Danmark, og priserne varierer meget. Siemens opvaskemaskiner er i den dyrere ende af skalaen. Men er deres opvaskemaskiner nødvendigvis bedre end en billig maskine fra Sydøstasien? Ja, det er de faktisk!

Det kan nemlig godt svare sig at ofre lidt ekstra på sin opvaskemaskine. De holder mærkbart længere, giver et bedre vaskeresultat og med deres lave forbrug af strøm og vand, kan man godt mærke det på pengepungen senere hen. De er også nemmere at få repareret, hvis uheldet skulle være ude, hvor det nærmest er billigere og nemmere at købe en ny af de billige mærker.

Der er selvfølgelig også andre europæiske opvaskemaskinemærker, der er i samme liga som Siemens, men Siemens konstante videreudvikling af deres opvaskemaskiner gør, at de altid er blandt de bedste, som bl.a. “Bedst i test” beviste. Derfor kan man altid regne med, at man får kvalitet for pengene, når man køber en Siemens opvaskemaskine.

Skriv en kommentar