Sikkerheds skærebukser beskytter dine ben når du arbejder

Sikkerheds skærebukser

Du må ikke gå på kompromis med sikkerheden når du arbejder med motorsav. Læs med her og find ud af hvilke sikkerhedsbukser der passer til dig.

Det er meget vigtigt at beskytte dine ben med skærebukser, når du arbejder med en motorsav. Uden beskyttelse på benene kan det kan gå grueligt galt, hvis motorsaven smutter, og ved et uheld rammer benet.

I denne artikel kigger jeg på, hvad der er vigtigt, når du skal vælge et par skærebukser, samt modeller fra to af de bedste producenter:

 • Husqvarna
 • Stihl

Der er mange flere producenter på markedet, men disse to er blandt de allerbedste.

Hvad er vigtigt, når du skal vælge skærebukser?

Skærebukser kaldes ofte sikkerhedsbukser eller sikkerhedsbukser med skæreindlæg. Du skal være opmærksom på, at alle sikkerhedsbukser lever op til nogle minimumskrav ifølge en europæisk norm, og har tre forskellige grader af sikkerhed:

Husqvarna Technical Extreme

Husqvarna Technical Extreme

A: Alle sikkerhedsbukser har som minimum har beskyttende materiale der dækker forsiden af benene fra 5 cm fra nederste buksekant og op til 20 cm over skridtet.

B: Sikkerhedsbukser, hvor beskyttelsen er udvidet med 5 cm på indersiden af venstre ben.

C: Sikkerhedsbukser, hvor beskyttelsen dækker hele benets omkreds.

Er der ikke noget bogstav efter produktnavnet, kan du regne med at sikkerhedsbukserne er af type A.

Overalls kan være med til at fordele vægten af sikkerhedsmaterialet, så skuldrene hjælper med at bære vægten.

Dyrere sikkerhedsbukser brugere lettere materialer, og prisen hænger ofte sammen med hvor lette bukserne er, og i mindre grad hvor sikre de er, da alle sikkerhedsbukser skal overholde ovenstående minimumskrav.

Det er vigtigt at købe skærebukser i den rigtige størrelse, så det beskyttende materiale dækker præcist, hvor det er beregnet til. Bruger du bukser, der er for små eller for store, risikerer du, at det beskyttende materiale sidder forkert, og f.eks. ikke dækker maven ordentligt.

Skærebukser, der er lavet med stræk er meget mere behagelige at have på. Skal du bruge dem hver dag, er det en stor fordel, at de er lavet af strækbart materiale, så du kan bevæge dig i dem uden problemer. Det er også letter, og så de er lette at få på.

Husqvarna har flere lækre og fleksible skærebukser at vælge imellem

Husqvarna fremstiller virkelig gode og professionelle skærebukser, som f.eks. deres sikkerhedsbukser Technical 20.

Husqvarna Technical 20C

Husqvarna Technical 20C

Disse sikkerhedsbukser er beregnet til alle, der arbejder professionelt med en motorsav.

Der er skæreindlæg, og der er et elastisk materiale foran og bagpå, der kan strækkes i alle retninger, så det er let at bevæge sig i dem. Der er tænkt på at der skal være ventilation med lynlåse nederst på benet.

Husqvarna Technical 20 i både A og C udgaver.

Husqvarna Classic sikkerheds skærebukser er beregnet til den, der arbejder med motorsav en gang i mellem. De er lige så sikre som Technical serien, men er enklere i designet og er lavet i 100 % polyester, hvor Technical serien benytter Aramid på knæene og Codura nylon nederst på benene.

Classic serien benytter ikke det strækbare materiale.

Husqvarna Functional sikkerhedsbukser har en kvalitet mellem Classic og Technical.

De er ikke fremstillet med det elastiske materiale, men de har god pasform og er robuste og lette.

Husqvarnas sikkerhedsbukser varierer meget i pris alt efter kvaliteten:

 • Classic koster ca. 775 kr. inkl. levering og Classic overalls koster ca. 800 kr. inkl. levering.
 • Functional koster ca. 1240 kr. inkl. levering og functional overalls koster ca. 1350 kr. inkl. levering.
 • Technical 20A koster ca. 1.890 kr. inkl. levering.
 • Technical 20C koster ca. 2.400 kr. inkl. levering.

Der fås også andre varianter som Husqvarna, og der kan også købes overalls i de tre serier.

Det er en god idé at prøve sikkerhedsbukserne, så du får den helt rigtige størrelse. Du kan finde nærmeste Husqvarna forhandler på deres hjemmeside her. De er f.eks. de følgende forhandlere:

 • Elite Park & Have ApS, Tomsagervej 14, 8230 Ã…byhøj, Tlf. 86 10 63 01
 • Hansen & Kiilsholm, Skibhusvej 51, 5100 Odense C, Tlf. 66 11 75 32
 • Willemoes-Petersen, Brøndbytoften 10, 2605 Brøndby, Tlf. 36 75 28 81

Stihl skærebukser anbefales af skovhuggere over hele verden

Stihl har i mange år produceret skærebukser af fremragende kvalitet, som anbefales af skovhuggere verden over.

Forestwear Basic

Forestwear Basic

Som Husqvarna har Stihl flere kvaliteter at vælge imellem:

 • ForestWear Basic sikkerhedsbukser i bæver-nylon. De koster 800 kr.
 • ForestWear Classic sikkerhedsbukser er meget slidstærke. De koster ca. 1100 kr.
 • ForestWear Comfort sikkerhedsbukser med stretch materiale og 6 lag skæreindlæg, der gør at bukserne vejer lidt og er ekstra behagelige at have på. De koster ca. 1750 kr.
 • ForestWear X-Fit sikkerhedsbukser har stretch i både yder- og inder-stof, så de sidder helt optimalt på kroppen. De koster ca. 2300 kr.

Stihl tillader ikke at bukserne sendes, men skal afhentes ved forhandlerne eller leveres af forhandlerne i egen bil. Du kan finde den nærmeste forhandler på deres hjemmeside her. Der er f.eks. følgende godkendte Stihl forhandlere:

 • Elite Park & Have ApS, Tomsagervej 14, 8230 Ã…byhøj, Tlf. 86 10 63 01
 • Hansen & Kiilsholm, Skibhusvej 51, 5100 Odense C, Tlf. 66 11 75 32
 • Ordup Værktøjsmagasin, Ordrupvej 85, 2920 Charlottenlund, Tlf. 39 63 42 76

Vælg det rigtige par sikkerheds skærebukser

Hvilke sikkerhedsbukser, som du skal vælge, afhænger af om du skal bruge dem hver dag, eller om du blot bruger dem et par gange om året.

Skal de bruges hver dag, er det en god idé at købe de dyrere modeller med meget strækmateriale, så bukserne sidder rigtig godt. ForestWear Comfort og ForestWear X-Fit fra Stihl og Technical 20 fra Husqvarna er lavet af strækmateriale, så de vil alle være et godt valg. Det bedste er at prøve dem, så du er helt sikker på størrelsen.

Skal du blot bruge sikkerhedsbukserne en gang imellem derhjemme, kan du roligt købe en af de billige modeller, da sikkerheden er helt i orden. De er mindre behagelige end topmodellerne, men da de kun koster ca. 800 kr. er de minimum 1000 kr. billigere end skærebukserne med strækmateriale.

Husk også at overveje, om du har brug for en A, B eller en C-model, så du bliver beskyttet bedst muligt i forhold til dit formål.

TAGS:

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer