Sikring af vinduer – For børn og mod indbrud

Sikring af vinduer
Der er to gode grund til at kigge nærmere på sikring af vinduer. Den ene er for at gøre det besværligere for indbrudstyve og den anden er for at sikre dine børn.

Dine vinduer er farligere end du tror. For det første kan børn falde ud af dem og for det andet kan indbrudstyve skaffe sig adgang til dit hjem gennem dem.

Derfor bør du sikre dem grundigt, men heldigvis kan du slå to fluer med et smæk og både sikre dine børn og dit hjem med en og samme ting.

I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du bedst sikrer dine vinduer, beskytter dine børn og holder indbrudstyve ude.

Børns nysgerrighed

Sikkerhed på vinduer for børn
Sikkerhed på vinduer kan forhindre at børn kommer til skade eller falder ud.

Børn er født nysgerrige. Det er sådan de opdager verden og er de små, så er de ikke klar over, at de måske er ved at lave noget farligt.

Har du børn, har du sikkert allerede sikret dine døre, skabe og skuffer, så ungerne ikke kan få fingrene i klemme, men mange glemmer vinduerne.

Vi tror måske ikke at ungerne kan nå op til dem eller at de kan finde på at prøve at åbne dem – men det kan de.

Det er meget enkelt at sikre dine vinduer, sådan at børn ikke utilsigtet kommer til at åbne dem, med fare for at falde ud af dem.

Hasper med sikring er den bedste løsning, som i al sin enkelhed består i en haspe med en lille pal, der skal drejes for at kunne åbne vinduet.

Selvfølgelig vil børnene finde ud af dette system på et eller andet tidspunkt, men så må man også formode, at de er så gamle, at de forstår risikoen ved det.

Indbrudstyvens flugtveje

En indbrudstyv kan altid komme ind i dit hus, uanset hvor meget du sikrer det.

Dermed ikke være sagt, at du ikke skal gøre det så besværligt som muligt for indbrudstyven at komme ind, for det skal du – men for at sige, at mange glemmer at sikrer flugtvejene, når først tyven er kommet ind.

En indbrudstyv bryder nemlig ikke ind i et hjem, hvis der ikke er mulighed for mindst en flugtvej mere end den dør eller det vindue, som tyven skaffede sig adgang igennem.

Mange tyve vælger små diskrete vinduer (oftest i kælderen) til at komme ind igennem, fordi de så kan stå og åbne vinduer i ro og mag.

Men det siger sig selv, at de får svært ved at slæbe et 42 tommer fladskærmstv ud samme vej. Derfor vil en tyv som det første lede efter en flugtvej.

Det handler med andre ord om at begrænse disse flugtveje eller i hvert fald gøre det meget besværligt for tyven.

Vinduerne kan du sikre effektivt med et lille låsesystem, som du nemt selv kan montere hurtigt og enkelt.

Udvalg og priser

Vindueslås
Effektiv vindueslås fra carl-ras.dk

Der findes mange forskellige former for hasper med sikring. Pris og kvalitet følges som regel ad og du bør vælge nogle hasper i metal og ikke plastic.

Du kan få en metalhaspe med sikring for cirka 20 kroner i (næsten) ethvert byggemarked.

Vindueslåse kan du til gengæld ikke få så billigt, men de kommer i ligeså mange varianter og kvaliteter. Her kan du se et udvalg af vindueslåse med priser fra 150 kroner og opefter.

Kombinationsmuligheden

Fjernbetjent lås til vinduer og døre
Smart og effektiv lås fra secuyou.dk

Som førnævnt så findes der også ting, der kombinerer beskyttelsen af dine børn og beskyttelsen af dit hjem.

En haspe er nemlig overhovedet ikke nogen hindring for en indbrudstyv, selvom den fungerer rigtig fint som sikring for dit barn.

Selvom du ikke kan have dine vinduer stående på klem med en vindueslås, så er det den bedste løsning, hvis du vil have dobbelt beskyttelse.

Barnet kan ikke åbne vinduet (og kan heller ikke lære det med tiden, for det kræver en nøgle – som du har) og tyven har rigtig svært ved at komme ud af det vindue.

Du har selvfølgelig muligheden for at monterer enkelte vindueslåse på alle dine vinduer, men vi har fundet et smart system, som elektronisk og trådløst kan låse alle dine vinduer (og døre) på en gang.

Du kan nemt montere låsene selv og med en fjernbetjening kan du så låse i og låse op med et enkelt tryk.

Det er rigtig smart, men til gengæld er det dyrt. Det koster ca. 1200 kroner pr. lås og 400 kroner for en fjernbetjening.

Tyverisikring

Der findes et utal af alarmsystemer på markedet, som praler med det ene og det andet.

Vores klare erfaring er, at det er langt mere effektivt med nogle solide låse på døre og vinduer end et alarmsystem, der bimler højt i et stykke tid, hvorefter der kommer en vægter, der kan konstaterer at tyven for længst er over alle bjerge.

Det er klart at tyverisikringssystemer har en vis præventiv virkning, men indbrudstyve bliver ikke direkte skræmt af dem, for ganske vist forstyrrer de, men de forhindrer ikke at tyven tager de ting, han/hun har brug for og går igen.

Derimod vil de fleste indbrudstyve tænke sig om to gange, hvis de udefra kan se, at alle flugtveje er solidt låst. Det vil nemlig kræve at de bruger længere tid på indbruddet og dermed løber en større risiko for at blive opdaget og fanget.

Vores anbefaling

Lad være med at lade dig overtale til at købe et dyrt alarmsystem, men gennemgå i stedet for din bolig set med en tyvs øjne.

Gennemgå dernæst dit hus i børnehøjde og find den kombination, der kan dække netop dit behov for vinduessikring.

Skriv en kommentar