Skabsfryser – Hvor får du mest for pengene?

Skabsfryser
Ethvert moderne køkken med respekt for sig selv har brug for en skabsfryser til nem opbevaring af madvarer.

De færreste af os kunne undvære en fryser. For frysning er en udmærket konserveringsmetode til både fisk, kød, grøntsager og bagværk. Spørgsmålet er bare, hvilken type fryser der passer bedst til dig. Går du efter volumen, en høj energieffektivitet eller en lav købspris? Se mere om mulighederne i denne artikel.

Mange plusser = høj energieffektivitet

Skabsfryser - Liebherr GNP 3166 - Luksusmodel
Skabsfryser – Liebherr GNP 3166 – Luksusmodel

Køleskabe og frysere energimærkes via en skala, der går fra A til G. Et A repræsenterer det mest energieffektive apparat.

De fleste køle- og fryse-enheder er i dag A-mærkede. Så det, du især skal se efter, er, om der er tale om en mærkning A, A+, A++ eller A+++.

Sidstnævnte – A’et med de tre plusser – er en betegnelse for det absolut mest energieffektive produkt – dvs. for det apparat, der forbruger mindst energi.

Bemærk, at en del forhandlere har en sorteringsfunktion på deres hjemmeside, så du hurtigt kan finde frem til de energimærkninger, der interesserer dig mest

Oversigt over forskellige modeller

Der findes et utal af forskellige frysere fra forskellige producenter. Vi giver dig her et lille overblik over modeller med en frysekapacitet på over 200liter.

Alle produkter er A-mærkede, og alle er – på nær Wasco – blevet anbefalet af SparEnergi. Vi har listet produkterne i forhold til deres årlige energiforbrug (fra laveste til højeste forbrug).

ForhandlerMærkeFrysekapacitetEnergimærke/årsforbrug*Pris i kr.
WhiteawayLiebHerr GNP 3166-20 001

257literA+++ (164 kWh/år)11.585
WuptiGorenje F6152AW206literA++ (198 kWh/år)4.064
SkousenElectrolux EUF31301W290literA++ (237 kWh/år)5.969
Harald NyborgWasco F2700A222literA+ (250 kWh/år)2.795
De3bedsteBosch GSD34N11248literA+ (277 kWh/år)3.350
ElspareshoppenGorenje FN61238DW1217literA+ (281 kWh/år)4.845 (tilbud)

*ved “normalt” brug – hvad det så end er

Der er et par små forskelle på de oplistede modeller i forhold til ekstrafunktioner. Forskellen mellem den dyreste og billigste Gorenje-model er således, at sidstnævnte – den med den højeste energieffektivitet (A++) – ikke har automatisk afrimning, det såkaldte NoFrost-system.

Harald Nyborg har nogle af de billigste modeller, men udvalget er ikke specielt stort. Er man interesseret i kendte mærker og et varieret sortiment, skal man benytte sig af andre af forhandlere. Elspareshoppen har den fordel, at alle de viste modeller er testet og anbefalet af Go’Energi.dk. Trods specialtilbud på samtlige produkter er priserne dog ikke lavere end normalpriserne hos andre forhandlere.

>>> Stort udvalg i Skabsfrysere – Klik her <<<

Det årlige forbrug udregnet i kr.

Gorenje skabsfryser
Gorenje skabsfryser F6152AW er en fornuftig middelvej

Go’Energi.dk har lavet en meget lang liste over fryseskabe og deres energieffektivitet.

Du kan på deres side se, at LiebHerr producerer nogle af mest energieffektive apparater med en frysekapacitet på over 200liter.

Salgsprisen på disse A+++ apparater er som regel en del højere end på apparater med en lavere energimærkning.

Til gengæld kan du spare penge på den årlige el-regning og i øvrigt – via det lavere el-forbrug – være med til at skåne miljøet.

Sætter vi kWh-prisen til 2 kr. vil omkostningerne for det årlige forbrug fordele sig således for følgende modeller: LiebHerr GNP 3166-20 001: 328 kr./ Gorenje F6152AW: 396 kr./ Gorenje FN61238DW1: 562 kr.

Sammenholdes salgspris og energieffektivitet, vil Gorenje F6152AW her repræsentere den fornuftige middelvej.

Ofte gratis levering, men…

En del hvidevare-forhandlere tilbyder gratis levering. Der er dog udelukkende tale om kantstenslevering. Vil du have båret den købte vare op, skal du typisk af med ca. 500 kr.

Det samme gælder for installation og for bortskaffelse af en gammel vare. Du kan også vælge en kombination af installation og bortskaffelse hhv. af opbæring og afskaffelse. Her skal du hos forhandlere som Punkt1 af med omkring 700 kr.

Hvor meget frysekapacitet har jeg egentlig brug for?

Der er forskel på en husstand med en person og en husstand med fire personer og derover. Til en lille husstand på en person vil et kombineret køle-fryseskab ofte være nok.

De i oversigten repræsenterede modeller med en frysekapacitet på over 200liter passer bedst til familie-hustande, hvor der er flere munde at mætte. Men det kommer selvfølgelig også an på din livsstil.

Går du ofte på tilbudsjagt og køber store partier af f.eks. kød og fisk – eller har du en have fuld af frugt og bær, du umuligt kan nå at konsumere henover sommeren, kan det være ganske praktisk med meget frysekapacitet.

Frysning er en udmærket konserveringsmetode. De færreste fødevarer har dog godt af at ligge på frost i mere end et år. Visse fede fødevarer – som f.eks. laks og hakket kød – skal generelt ikke opbevares længere end tre måneder.

Ulempen ved en meget stor frysesektion kan således være, at fødevarer bliver glemt og ligger i årevis – et problem der ofte opstår ved kummefrysere, hvor det, der ligger nederst er sværest at få fat i.

Hvor dyrt er det at leje?

Electrolux EUF29420X
Electrolux EUF29420X

Måske kunne du blive fristet af tanken om at leje et fryseskab. F.eks. hvis du over en kortere periode har brug for ekstra meget frysekapacitet – evt. som supplement til dit allerede eksisterende fryseskab.

Hos Leasy kan du p.t. leje et Electrolux EUF29420X energiklasse A+ med 251liters frysekapacitet for 269 kr. om måneden. Med oprettelsesgebyr bliver det til en udgift på i alt 3.623kr for et års leje.

Salgsprisen for varen ligger hos Leasy på 7.499kr. Men da du kan hos andre forhandlere kan købe en Bosch-model med nogenlunde samme frysekapacitet til 3.350kr (jf. skemaoversigt), er det selvfølgelig lidt af en vurderingssag, om lejen i det givne eksempel er for høj.

Hvor får jeg mest for pengene?

Hvad der vil være det bedste køb for dig afhænger af samspillet mellem følgende faktorer: din livsstil og din husstands størrelse, dit ønske om graden af energieffektivitet, din miljøbevidsthed og salgsprisen størrelse.

>>> Stort udvalg i Skabsfrysere – Klik her <<<

Du må gøre op med dig selv, hvor meget frysekapacitet, du egentlig har brug for. Det er ikke smart med hverken en halvtom eller overfyldt fryser. Vælger du en model med høj energieffektivitet, kan du reducere dit årlige energiforbrug, spare penge og samtidig skåne miljøet.

De mest energieffektive modeller har dog en forholdsvis høj salgspris. En A++ 200liters model til omkring 4.000 kr. med et energiforbrug på lidt under 200 kWh om året kunne være et eksempel på en gylden middelvej.

2 kommentarer til “Skabsfryser – Hvor får du mest for pengene?”

 1. Vi overvejer en skabsfryser. Vi påtænker at placere den idet uopvarmet skur. Giver det problemer..? Er der særlige mærker der kan holde til det. Mvh.
  H.h. Bloksgaard

  Svar
 2. Hej Bloksgaard,

  Desværre er der ingen af de almindelige produkter som er beregnet til eller (ifølge producenten) kan tåle at stå i lave temperaturer eller endda frostvejr.

  Dermed ikke sagt, at de ikke vil kunne fungere, men det er nok ikke noget du får nogen til at love.

  En løsning kunne være at finde en der sælger en brugt model i f.eks. Den Blå Avis og som selv har haft den stående i et uopvarmet skur. På den måde er fryseren allerede blevet “testet”.

  Beklager at jeg ikke har et bedre svar.

  Mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar