Skærebukser – Gode råd inden du køber skærebukser

Når man skal arbejde med en motorsav, så er det vigtigt, at sikkerhedsudstyret er i orden. En motorsav er et farligt stykke værktøj og der skal ikke meget uopmærksomhed til før det kan gå grueligt galt. Derfor er det også et krav hvis man som en del af sit job arbejder med motorsave, at man er iført et par godkendte bukser med skæreindlæg.

Skærebukser

Skærebukser er en del af det nødvendige sikkerhedsudstyr når man benytter en motorsav.

Skærebukser eller skæreoveralls

Der findes mange forskellige producenter af skærebukser (dem kommer vi tilbage til herunder), men overordnet set er der to typer.Der er almindelige busker som stopper ved livet og så er der overalls som selvsagt også går op og dækker maven. Det vigtige er ikke så meget hvor højt bukserne går op, men derimod hvor meget af bukserne der er dækket med skæreindlæg.

Når du skal ud og finde dig et nyt par, så er det derfor vigtigt, at du husker at undersøge hvor meget eller hvor lidt du er dækket. Jo mere du er dækket desto bedre, men det gør også, at bukserne bliver lidt stivere at bevæge sig rundt i.

Et alternativ til skærebukser er at investere i et sæt overtræksbukser med savværn. På den måde kan du let tage dem af og på når du har brug for at arbejde med motorsav.

Pasformen er vigtig

Et af de steder hvor mange brænder fingrene når de investerer i nye skærebukser er pasformen. Fordi der ikke er tale om helt almindelige bukser, så kan de godt sidde lidt anderledes og det er derfor vigtigt, at du prøver dem på.

Vælger du at handle via nettet (kan anbefales da det ofte er billigere), så sørg for at du handler et sted hvor du kan sende varerne retur hvis ikke de passer. Bukser med savværn er ikke helt billige og det vil være ærgerligt at stå med et par bukser som du enten ikke kan være i eller hvor de sidder ubehageligt.

Der er flere historier om folk som har investeret i bukser hvor pasformen var så dårlig til dem, at skæreindlægget kom til at sidde et helt forkert sted og derfor ikke gav den beskyttelse som den gerne skulle.

Stihl skærebukser og sikkerhedsudstyr

Stihl skærebukser og sikkerhedsudstyr

Mærker og kvalitet

Der vil altid være holdninger, meninger og præferencer overfor specifikke mærker, så derfor vil ikke gøre nogen skærebukser bedre end andre i denne artikel.

Men vi kan nævne, at flere af de fremtrædende mærker så som Jonsered, Stihl og Husqvarna har mange forskellige modeller i forskellige prisklasser. Normalt vil du kunne finde et par gode skærebukser til omkring tusind kroner, men du kan også være heldig at finde nogen der er på tilbud.


Steder der sælger skærebukser

For at hjælpe dig lidt på vej, så har vi nedenfor en lille liste over nogle af de forretninger på nettet som sælger sikkerhedsbukser til når du skal save med motorsav. Vi har ingen relation til de forskellige virksomheder og har heller ikke handlet hos dem, så du bliver derfor nødt til at selv at undersøge om de tilbyder at du kan sende bukserne retur hvis de ikke passer. Det er et krav ifølge loven at du har den mulighed, men det er ikke altid at det bliver fulgt.

TAGS: billige skærebukser , bukser med skæreindlæg , motorsavsbukser , sikkerhedsbukser

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

4 Kommentarer på Skærebukser – Gode råd inden du køber skærebukser

 1. susanne siger:

  Hej
  Min mand skal for første gang have nogle savbukser, de skal være GODE han sveder meget og de må ikke være tunge, hvad skal man se efter hvor meget skal de dække og er det nye strecht matriale bedre end det andet?Håber på svar da han skal have dem ii fødselsdagsgave i denne uge:)
  vh Susanne

 2. Mikael siger:

  Hej Susanne,

  Som nævnt er pasformen noget af det allervigtigste. Derfor vil jeg anbefale at du i stedet giver din mand et kærligt gavekort til et par skærebukser og så tager ham med ned i butikken for at prøve dem på.

  Det er den eneste måde at finde nogen som sidder godt på ham og som derfor vil være behagelige at arbejde i.

  Og i øvrigt… hvis man ikke sveder, så laver man for lidt 🙂

 3. Mette siger:

  Hej,
  Min kæreste søger et par. Men han er meget høj, så han skal bruge en benlængde på ca. 1 meter. Nogen ide om hvor sådan et par kan købes? Vi har nemlig lidt opgivet håbet…
  Venlig hilsen Mette

 4. Mikael siger:

  Hej Mette,

  Har du prøvet at kontakte Stihl direkte? Producenterne vil være det bedste bud på noget der kan fortælle hvor store størrelser deres tøj er fremstillet i.

  mvh
  Mikael