Skydedøre – Indendørs skydedørsløsning – Vælg rigtigt

Skydedøre
Der findes mange forskellige skydedøre. Fælles for dem alle er, at de giver en god pladsbesparelse og kan se super flotte ud.

En skydedør er både smart og enkel, men du kan hurtigt komme til at betale mange penge for denne løsning, hvis du ikke ser dig for.

Her fortæller vi om den bedste skydedørsløsning, hvor du kan spare op til 2.000 kroner. Er du fiks på fingrene, kan besparelsen blive endnu større, for så kan du nemlig også spare lønnen til håndværkeren.

Skydedøre – fordele og forhindringer

Med en skydedør sparer du først og fremmest plads. Derfor er den yderst velegnet i lejligheder eller huse, hvor der ikke er så meget gulvplads.

En skydedør har dog også den behagelige funktion, at den ikke kan blæse i, når det er stormvejr. Og endelig kan den bibringe til at give forskellige rum et meget “rent” look uden forstyrrende elementer.

Til gengæld er en skydedør ikke nem at udskifte, hvis den går i stykker, da man skal pille væggen fra hinanden, for at få skydedøren fri. Og den er også vanskeligere at male end en traditionel dør, da du ikke kan komme til hele døren.

Begge dele kan du dog komme uden om, hvis du køber en skydedør uden ekstra karm, sådan at den hænger frit ud fra væggen, kun fastmonteret i toppen. Denne løsning kan dog godt være lidt sårbar, da døren ikke er beskyttet fra slag og vrid.

Skydedøre – indbygget eller ekstra karm

Basalt kan du vælge mellem to løsninger, hvis du gerne vil udstyre dit hus med skydedøre, nemlig en indbygget skydedør eller en skydedør, der bygges uden på den eksisterende væg.

Hvis du skal til at bygge nyt hus, så kan det være yderst fornuftigt at overveje, om du vil have skydedøre i nogen steder. Det er nemlig langt nemmere at bygge skydedøre ind i den eksisterende karm fra starten af, mens den kan blive en meget besværlig proces at gøre det, når karmen er færdig.

Ønsker du at installere en skydedør i dit nuværende hus eller lejlighed, så er det billigste og nemmeste at lave en ekstra karm uden på den eksisterende. Det lyder besværligt, men det er det ikke.

Skydedøre i træ med orientalsk look
Selvom en skydedør med ekstra karm er den “nemme” løsning, så kan den være rigtig flot. Som denne skydedør i træ med orinetalsk look.

Bestil eller byg selv

Du kan sagtens ringe til din lokale tømrer og bestille en skydedør med installation. Vælger du løsningen med at bygge skydedøren ind i en eksisterende karm, så skal du være opmærksom på, at det kan blive meget dyrt, simpelthen fordi processen er lang og besværlig.

Der skal laves hul ind i karmen (hvis karmen er bred nok – den skal være cirka 150 cm eller mere) og det er arbejde, der kræver præcision og tid.

Vælger du løsningen med at sætte skydedøren uden på den eksisterende karm, så er prisen en helt anden.

Typisk vil det tage en håndværker 4 timer at monterer sådan en dør og hvis vi regner med en timeløn på godt 500 kroner, så vil det koste dig cirka 2.000 kroner at få den monteret.

Selve døren koster omkring 3.500 kroner, så alt i alt løber regningen op på over 5.000 kroner.

Hvis du vælger at bygge selv, kan du skære udgifterne til håndværkeren væk. Oven i det kan du skære en betydelig del af prisen for døren, hvis du kan og vil kaste dig ud i at bygge selv fra bunden af – altså købe skinner, dør, beslag og andet hver for sig.

Priser ved samlesæt-modellen

En skydedør leveret som samlesæt koster 3.300 kroner for en enkelt dør, mens du skal betale lidt mere for en skydedør med glas i, nemlig 4.000 kroner.

Begge døre er yderst holdbare og flotte, samtidig med at de enkle at montere, hvis du er vant til at bruge et vaterpas og en skruemaskine.

Du kan dog gøre det endnu billigere, hvis du vælger en skydedør uden en ekstra karm. Det vil sige at skydedøren hænger frit på den skinne, som du monterer over og ved siden af døren.

Som tidligere nævnt er der dog også ulemper ved denne løsning og den største ulempe er, at døren kan give sig, fordi den kun er fastmonteret i toppen.

Et færdig samlesæt med sådan en dør kan købes for 1.800 kroner.

Priser ved byg-selv-modellen

Skydedør i hjemmetØnsker du at bygge hele skydedøren fra bunden af, så har vi fundet en komplet anvisning til dig.

Hobbybladet Gør Det Selv har nemlig lavet en illustrativ anvisning på, hvordan du kan installere en komplet skydedør derhjemme.

Modellen er dog uden ekstra karm, men til gengæld er døren hæftet i gulvet ved et par beslag, så den ikke vrider sig så nemt. Og så koster den kun 1.500 kroner, hvilket er den absolut billigste løsning, vi har fundet.

Anbefaling

Der er ingen tvivl om, at en indbygget skydedør er den mest holdbare løsning. Men da de fleste af os bor i et hus, der allerede er bygget, så er det smarteste at bygget uden på den eksisterende karm.

Her ville vi vælge at lave en skydedør med en ekstra væg, da det vil beskytte skydedøren mest muligt og sikre, at den holder i mange år.

Om du vil bygge selv, er op til dig – men det ville vi vælge.

En kommentar til “Skydedøre – Indendørs skydedørsløsning – Vælg rigtigt”

Skriv en kommentar