Snerydder fejemaskine – Hvilken model skal du vælge?

Snerydder fejemaskine

Snerydder fejemaskine med navnet Texas Handy Sweep 600TG

Du har studeret den spændende snerydder fejemaskine forfra og bagfra. Der er tilsyneladende tale om en fantastisk maskine, der kan det hele og lidt til. Faktisk er du så begejstret, at du næsten glemmer prisen.

Kender du situationen? Du lader dig friste af flot og avanceret udstyr. Før du køber en splinterny model, bør du dog overveje, hvilke behov du har. Du kan få både kompakte og handy sneryddere og store maskiner med masser af motorkraft.

Herunder forsøger vi at give dig et overblik over, hvilke maskintyper der p.t. findes flest af på markedet.

Dit behov for fejning hhv. snerydning

Fordelen ved en god og kraftig fejemaskine er, at du kan bruge den hele året: det vil sige ikke kun til snerydning men også til sammenfejning af f.eks. blade og skidt.

Har du en lille parcelgrund, kan det meste skidt og sne fjernes med en skovl og en robust kost. Eventuelt kan du også investere i en mindre sneslynge. Sneslynger kan du blandt andet læse mere om i vores artikler om en sneslynge til en havetraktor og den bedste snerydder til prisen.

Har du derimod en stor hjørnegrund, en forretning med et vist antal parkeringsplader eller f.eks. en gård eller en mindre allé, kan der være sund fornuft i at anskaffe sig en fejemaskine af en vis art.Kendte og populære mærker

Texas.dk’s webshop byder p.t. på tre forskellige modeller af mærket Texas Handy Sweep: 5.495 kr. for den billigste og 12.995 kr. for den dyreste.

Du kan få en fejemaskine af samme mærke hos f.eks. Bilka.

Produktoplysningerne er desværre sparsomme, og det er ikke til at se, om dens kapacitet er bedre eller ringere end ved modellerne i Texas.dk’s webshop. Også AP Motorcenter fører Handy Sweep-modeller.

Endelig er der forhandlere som Bahn-Larsen og Aarhus Maskincenter. Her kan du finde mærkerne Bernards, Grillo og Limpar, hvoraf sidstnævnte produceres i Tyskland. Priserne svinger her lige fra omkring 6.000 – 34.000 kr. for en maskine.

Snerydning med fejemaskine

Snerydning med fejemaskine er en af de letteste måder at komme nemt omkring snerydning på større arealer.

Kompakt og handy

Ønsker du en forholdsvis kompakt maskine, der er let at håndtere men samtidig har kraft nok til at rydde fortovet for sne, kunne modellen Texas Handy-Sweep 600TG være et godt valg. Den har træk på begge hjul, svingbar kost og en stor fejebredde (60 cm). Herudover er den udstyret med bakgear, hvilket gør det lettere at manøvrere. Den koster p.t. 5.495 kr. og ifølge producenten selv kan den let klare op til 20 cm sne.

Moreland.dk sælger en HS600TG-model, der er ca. 500 kr. billigere. Kosten har et lidt højere omdrejningstal end hos Texas Handy-Sweep, og motoren synes at være en anden. Ellers er de tekniske specifikationer stor set ens.

Modeller, der er for små til snerydning

Der findes også en model ved navn Texas-Mini-Sweep. Denne er noget billigere – koster omkring 3.000 kr. Den egner sig fint til steder, hvor pladsen er trang. Bemærk dog, at den – trods det faktum, at den kan bruges til alle hånde opgaver – ikke er designet til snerydning.

Stor kapacitet / motorkraft

Har du brug for mere kraft og saft, kan du som sagt finde mange gode maskiner hos forhandlere som f.eks. Aarhus Maskincenter. I øjeblikket tilbyder nævnte forhandler en Bernards 100 Pro med 7hk til 12.890 kr. (tilbudspris). Trods sin motorkraft og kapacitet skulle den være ganske let at betjene, og den henvender sig derfor til professionelle brugere såvel som til private.

En anden mulighed kunne være en model fra den tyske producent Limpar, der har specialiseret sig i fejemaskiner til rimelige priser. Hvis det ikke kan blive kraftfuld nok, og er prisen underordnet, kan du eventuelt vælge en model af mærket Grillo.

Reservedele og tilbehør

Fordelen ved at købe kendte mærker er, at du let kan få reservedele samt ekstraudstyr. Ekstraudstyr kan f.eks. være en sneskraber, der kan monteres foran selve kosten eller en skidtopsamler, som også beskytter mod stenslag.

Husk også at gruse eller salte

De fleste husejere skal i henhold til loven selv sørge for at holde deres grund og fortovet omkring deres grund fri for sne. Faktisk kan du blive straffet med bøde på grund af manglende vintervedligeholdelse.

Vintervedligeholdelse er mere end blot snerydning. Du skal også huske at gruse eller salte, så hverken avisbuddet, renovationsfolkene eller andre, der færdes på dit fortov og benytter din trappe etc., falder og kommer til skade.


Det rigtige valg

Der er ingen grund til at bruge penge på en kraftfuld maskine, hvis du kun har en lille grund, der skal holdes ved lige. Ofte vil det være nok med en skovl og en god kost.

Det koster naturligvis lidt knofedt, og som supplement kan du kan evt. finde en billig sneslynge via de gratis annoncemarkeder.

Til større arealer vil det være hensigtsmæssigt med en rigtig fejemaskine, der har den åbenlyse fordel, at den (såfremt den er kraftig nok) kan bruges hele året. Du kan få en god maskine i mellemklassen til omkring 5.000 kr. Skal der mere power til, vil priserne hurtigt stige til det dobbelte eller mere.

TAGS: Bedste snerydder , Fejemaskine til snerydning , God snefejemaskine

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer