Snerydder – Pris på de bedste maskiner til snerydning

Når der er store dynger af sne overalt, har du brug for en snerydder for at få fjernet al sneen hurtigt og effektivt. Du kan vælge mellem to slags: eldrevne sneslynger og kraftige benzinslynger.

Texas Snow King
Texas Snow King er en kraftig benzindrevet sneslynge

Du bør vælge en eldrevet sneslynge, hvis du har en mindre grund og vil have en lille og let maskine. Har du en meget stor grund, så er pengene til en benzindrevet sneslynge godt givet ud.

Eldrevne sneslynger/ snekastere

Texas-390
Texas 390 Snow Buster anbefales af begejstrede brugere

Vælger du en ny snerydder ud fra prisen, så bør du vælge en elektrisk snerydder, da de er meget billigere end benzindrevne. De vejer ikke særlig meget og derfor er de også lette at manøvre rundt.

Den største ulempe ved de eldrevne sneslynger er at de har ledning, og den sætter selvfølgelig grænser for din bevægelsesfrihed. Det må du tage med i dine overvejelser, inden du køber nyt udstyr.

Blandt de gode kendte producenter af snesryddere finder du blandt andet Stiga, Honda og Wolf-Garten.

Den danske producent Texas, som især er kendt for deres græsslåmaskiner, er et af de mest populære mærker herhjemme. Deres eldrevne sneslynger koster mellem 800 og 1.500 kr., som du kan se her.

Tre pålidelige eldrevne sneryddere fra Texas

Texas-ST1300
Texas ST1300 er en elektrisk sneslynge som er let at navigere

Den billigste af de tre modeller er Texas ST 1300 til kun ca. 795 kr. inkl. levering. Denne lille letvægter vejer kun 5.1 kg og har en bredde på 26 cm. Arbejdshøjden er 12 cm.

Texas ST 1500 er en lille smule større og har en arbejdsbredde på 34 cm, og den har støttehjul, så den er endnu mere stabil. Hvor Texas ST 1300 har en effekt på 1300 W, har Texas ST 1500 en effekt på 1500 W, så den er kraftigst af de to maskiner. Den koster kun ca. 995 kr. inkl. levering.

Vil du have en meget kraftigere eldreven sneslynge, så anbefales Texas 390 Snow Buster, som har en effekt på 2000 W. Den koster ca. 1.495 kr. inkl. levering.

Brugerne på Amazon.de giver gode anmeldelser til Texas 380 Snow Buster som med en arbejdshøjde på 26 cm og en arbejdsbredde på 39 cm og den meget kraftigere motor kan rydde de fleste private hjems fortove og indkørsler helt uden problemere.

Selvom de fleste brugere også er tilfredse med Texas ST 1500 og Texas ST 1300, så er de alligevel lidt skuffede over, at der ikke skal ret meget sne til, før det bliver for meget for disse mindre maskiner. Skal du købe en elektrisk snerydder, så kan det derfor godt betale sig at vælge en kraftig model som Texas 390 Snow Buster.

Benzindrevne 1- og 2-trins-modeller

snowking-6521
Texas Snow King 6521 er en kraftig snerydder som kan bruges af professionelle

Benzindrevne sneslynger er kraftigere end eldrevne, men de er også væsentligt dyrere.  Man skelner imellem 1-trins modeller og 2-trinsmodeller:

 • 1-trins-modeller har et enkelt trin i snerydningsprocessen: den såkaldte snegl, som rydder underlaget for sne. Underlaget, der skal ryddes, skal her helst være fast som ved fliser eller asfalt.
 • 2-trinsmodeller har to trin: en snegl, som bider sig igennem sneen og trækker det ind i maskinen, og ved det næste trin slynges det via et hjul op til 15 meter væk.

En 2-trins sneslynge kan hurtigt komme over 6.000 kr. i pris hvor 1-trins-modeller typisk fås fra omkring 3.500 kr.

Texas Snow King 6195BE er en 2-trins snerydder med en Briggs & Stratton motor på 208cc. Den har en arbejdsbredde på 61 cm og 13 tommer snedæk, så den er yderst veludrustet til at fjerne sneen hurtigt og effektivt. Med 6 fremadgående og 2 bakgear har du mange muligheder for at vælge det helt rigtige gear under snerydningen.

Denne sværvægter på knap 79 kg. koster ca. 7.995 kr. inkl. levering, og er også et godt valg for professionelle, da den med en arbejdshøjde på 51 cm kan fjerne op til 1220 m2 sne i timen.

Leder du efter en lidt billigere benzindreven snerydder, så er Texas Snow King 415 TG til kun ca. 3.495 kr. inkl. levering en mulighed. Den fjerner op til 300 m3 snerydning og har en arbejdsbredde på 46 cm og en arbejdshøjde på 28 cm. Den kan kaste sneen op til 8 m væk.

Multimaskiner er brugbare hele året

Texas-combi-800
Texas combi 800 er en fantastisk multimaskine

Multimaskiner er maskiner, hvor du let kan udskifte sneslyngen med f.eks. fejekost og sneskraber. Derved kan du bruge multimaskinen hele året, hvilket er en stor fordel. Multimaskiner fra Texas er store og kraftige maskiner, og med dem har du en snerydder, som du også kan bruge professionelt.

Texas Combi 800 er en multimaskine, som anbefales af mange brugere. Du kan få den med tre forskellige slags motorer, og prisen på denne maskine inkl. sneslyngen varierer alt efter hvilken motor du vælger:

Selve sneslyngen er 61 cm i arbejdsbredden og 50 cm i arbejdshøjden, så den kan klare de fleste høje dynger af sne.

Brug din Texas Combi som fejemaskine

Texas-combi-800-sne
Texas Combi 800 ses her med fejekosten

Det er let at skifte imellem det forskellige tilbehør med det smarte Click ´n Go system, som Texas har udviklet til disse maskiner, og ifølge Texas, så tager det under 10 sekunder at skifte imellem dem.

Du kan købe fejekosten, som passer til Texas Combi 800 for ca. 3.500 kr. Er der meget tøsne, så er det bedst at bruge en fejemaskine til at fjerne sneen med, og så er det yderst praktisk at du let kan lave multimaskinen om fra en sneslynge til en fejemaskine.

Sneen samler sig ofte pænere, når du bruger en fejemaskine, der heller ikke bliver tilstoppet på samme måde som en slynge. En sneslynge har i øvrigt den ulempe, at den ikke kan få det nederste lag sne med, hvis der er tale om tung tøsne eller sne der er trampet hårdt. I de tilfælde vil en fejemaskine være at foretrække.

Køb en snerydder, som passer til dit behov

Texas-390-snerydder
Texas Snow King er et godt valg, når sneen skal fjernes

Den billigste løsning er de små eldrevne sneslynger, som kan fås under 1.000 kr. De passer fint til dig, hvis du skal rydde dit fortov en gang i mellem og holde mindre arealer uden sne. De kan kun fjerne sne op til ca. 12 cm, så du skal huske at fjerne sneen ligeså snart den er faldet, så laget ikke bliver for tykt.

Billigst er dog ikke altid bedst, og pengene til de effektive benzindrevne modeller er ofte godt givet ud. Uden en ledning har du også større bevægelsesfrihed, så du kan komme rundt på store arealer. Skal det være en god 2-trins sneslynge som Texas Snow King 6195BE kan du regne med priser fra mindst 6.000 kr.

Multimaskiner kan være et rigtig godt alternativ på grund af deres helårsfunktionalitet, og priserne for disse starter ved ca. 9.000 kr.  Vælger du denne slags multimaskiner med sneslynger, kan du let udbygge maskinen til en fejemaskine. Fejemaskiner kan være bedre til at fjerne tung og hård sne, som kan volde sneslynger problemer, og derfor er det rigtig praktisk at købe en multimaskine som Texas Combi 800, da du kan være sikker på at få fjernet alt sne fra fortovene og andre vigtige arealer.

Du kan købe alle sneslyngerne her.

4 kommentarer til “Snerydder – Pris på de bedste maskiner til snerydning”

 1. Vi har købt en Texas handy sweep 600. Desværre er modellen ikke egnet til en gårdsplads med toppede brosten. har I en idé til ombygning?

  Svar
 2. Hej Bent,

  Vi må blankt erkende, at vi ikke har prøvet at ombygge sneryddere, så der kan vi ikke give dig nogen råd. En anden ide kunne måske være, at forsøge at sælge den brugt og så købe en anden/kraftigere brugt snerydder i stedet?

  Mvh
  Mikael

  Svar
 3. Hej Per,

  jeg tror ikke der er nogen der tilbyder det. I hvert fald ikke noget jeg er stødt på.

  Og hvis der endelig er, så vil det sikkert være så dyrt, at man lige så godt kan købe en selv.

  mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar