Snerydder – Se de bedste maskiner til snerydning

Har du mange kvadratmeter, som skal ryddes for sne, så kan en snerydder, eller en sneslynge som de også kaldes, være en rigtig god investering.

En snerydder fjerner sneen langt hurtigere og mere effektivt end det kan lade sig gøre med en almindelig sneskovl.

Du kan vælge mellem 3 slags sneslynger: eldrevne sneslynger, Akku (Batteri) sneslynger og kraftige benzinslynger.

Texas Snow King

Du bør vælge en eldrevet sneslynge, hvis du har en mindre grund og vil have en lille og let maskine. Har du en meget stor grund, så er pengene til en benzindrevet sneslynge godt givet ud.

Elektriske sneslynger/ snekastere

Texas-390
Texas 390 Snow Buster anbefales af begejstrede brugere

Vælger du en ny snerydder ud fra prisen, så bør du vælge en elektrisk snerydder, da de er meget billigere end benzin- og batteridrevne. De vejer ikke særlig meget og derfor er de også lette at manøvre rundt.

Den største ulempe ved de eldrevne sneslynger er at de har ledning, og den sætter selvfølgelig grænser for din bevægelsesfrihed. Det må du tage med i dine overvejelser, inden du køber nyt udstyr.

Vi har funder de 2 bedste og mest solgte elektriske sneslynger herunder.

Texas El Sneslynge ST1300

texas snerydder

Specifikationer:

 • Vægt: 5,1 kg.
 • Arbejdsbredde: 26 cm.
 • Arbejdshøjde: 12 cm.
 • Kaster sneen 2-8 forud
 • 1300 watt
 • Kapacitet: 120 m3 sne i timen.

Her får du en effektiv og let håndterbar snerydder til markedets billigste pris. Perfekt til den lille indkørsel og fortov.

AL-KO Snowline 46E

ALKO sneslynge el

Specifikationer:

 • Vægt: 15 kg.
 • Kastelængde: op til 10 meter.
 • Arbejdsbredde: 46 cm.
 • Arbejdshøjde: 30 cm.
 • Støjsvag og miljøvenlig.

Her får du en større elektrisk arbejdshest, som ikke vækker naboerne, når du rydder sne tidlig morgen. Denne model er ideel til en almindelig parcelhusgrund med belægninger på op til 500 kvm.

Snelynge med batteri (akku)

Batteri sneslynger er en tand dyrere end elektriske, men til gengæld for man en meget støjsvag og alsidig maskine, og vigtigst af alt, er at du slipper for den bøvlede ledning.

Se markedets bedste og mest solgte batteri sneryddere herunder.

AL-KO Sneslynge EnergyFlex ST 4048

alko batteri sneslynger

Specifikationer:

 • Kastelængde: 6 meter.
 • Arbejdsbredde: 48 cm.
 • Indføringshøjde: 20 cm.
 • Vægt: 13,5 kg.
 • 180 graders justerbar udkaster.
 • Med indbygget LED-lys i fronten.

Dette er den mest populære batteri sneslynge til almindelige parcelhuse. Den har alt hvad du skal bruge af udstyr, den er pålidelig og utrolig støjsvag.

Stiga Sneslynge ST 4851 AE

Stiga sneslynge snerydder

Specifikationer:

 • Vægt: 14 kg.
 • Kastelængde: op til 6 meter.
 • Arbejdsbredde: 51 cm.
 • Arbejdshøjde: 30 cm.
 • Med LED forlygte.
 • Justerbar udkaster 180 grader.

Sneslynge med benzinmotor

En sneslynge med benzinmotor bruges typisk på større landejendomme eller ved virksomheder, hvor der skal ryddes sne på arealer over 1000 kvm.

Det er værd at bide mærke i at en benzindrevet snerydder er væsentlig dyrere og larmer mere end elektriske og batteridrevne sneslynger. Men du får dog en stærk maskine, der kan klare de helt store ryddeopgaver.

Herunder kan de se de mest solgte benzindrevne sneslynger i Danmark.

Husqvarna benzin sneslynge ST5524

Benzin sneslynge

AL-KO Snowline 460alko sneslynge benzin

Benzindrevne 1- og 2-trins-modeller

snowking-6521
Texas Snow King 6521 er en kraftig snerydder som kan bruges af professionelle

Benzindrevne sneslynger er kraftigere end eldrevne, men de er også væsentligt dyrere.  Man skelner imellem 1-trins modeller og 2-trinsmodeller:

 • 1-trins-modeller har et enkelt trin i snerydningsprocessen: den såkaldte snegl, som rydder underlaget for sne. Underlaget, der skal ryddes, skal her helst være fast som ved fliser eller asfalt.
 • 2-trinsmodeller har to trin: en snegl, som bider sig igennem sneen og trækker det ind i maskinen, og ved det næste trin slynges det via et hjul op til 15 meter væk.

Multimaskiner er brugbare hele året

Texas-combi-800

Multimaskiner er maskiner, hvor du let kan udskifte sneslyngen med f.eks. fejekost og sneskraber. Derved kan du bruge multimaskinen hele året, hvilket er en stor fordel. Multimaskiner fra Texas er store og kraftige maskiner, og med dem har du en snerydder, som du også kan bruge professionelt.

Texas Combi 800 er en multimaskine, som anbefales af mange brugere. Du kan få den med tre forskellige slags motorer, og prisen på denne maskine inkl. sneslyngen varierer alt efter hvilken motor du vælger:

 • Texas Combi 800B har en Briggs&Stratton motor og denne model koster ca. 10.495 kr. inkl. levering.
 • Texas Combi 800TG har en 4-takts benzinmotor med 212 cc ydeevne og den koster ca. ca. 8.995 kr. inkl. levering.
 • Texas Combi 800TGE har den samme motor, og er derudover også udstyret med en 230v elstart, så du er helt sikker på at starte i koldt vejr. Den koster ca. 9.995 kr. inkl. levering.

Selve sneslyngen er 61 cm i arbejdsbredden og 50 cm i arbejdshøjden, så den kan klare de fleste høje dynger af sne.

Brug din Texas Combi som fejemaskine

 
Texas-combi-800-sne
Texas Combi 800 ses her med fejekosten

Det er let at skifte imellem det forskellige tilbehør med det smarte Click ´n Go system, som Texas har udviklet til disse maskiner, og ifølge Texas, så tager det under 10 sekunder at skifte imellem dem.

Du kan købe fejekosten, som passer til Texas Combi 800 for ca. 3.500 kr. Er der meget tøsne, så er det bedst at bruge en fejemaskine til at fjerne sneen med, og så er det yderst praktisk at du let kan lave multimaskinen om fra en sneslynge til en fejemaskine.

Sneen samler sig ofte pænere, når du bruger en fejemaskine, der heller ikke bliver tilstoppet på samme måde som en slynge. En sneslynge har i øvrigt den ulempe, at den ikke kan få det nederste lag sne med, hvis der er tale om tung tøsne eller sne der er trampet hårdt. I de tilfælde vil en fejemaskine være at foretrække.

Køb en snerydder, som passer til dit behov

Texas-390-snerydder
Texas Snow King er et godt valg, når sneen skal fjernes

Den billigste løsning er de små eldrevne sneslynger, som kan fås under 1.000 kr. De passer fint til dig, hvis du skal rydde dit fortov en gang i mellem og holde mindre arealer uden sne. De kan kun fjerne sne op til ca. 12 cm, så du skal huske at fjerne sneen ligeså snart den er faldet, så laget ikke bliver for tykt.

Billigst er dog ikke altid bedst, og pengene til de effektive benzindrevne modeller er ofte godt givet ud. Uden en ledning har du også større bevægelsesfrihed, så du kan komme rundt på store arealer. Skal det være en god 2-trins sneslynge som Texas Snow King 6195BE kan du regne med priser fra mindst 6.000 kr.

Multimaskiner kan være et rigtig godt alternativ på grund af deres helårsfunktionalitet, og priserne for disse starter ved ca. 9.000 kr.  Vælger du denne slags multimaskiner med sneslynger, kan du let udbygge maskinen til en fejemaskine. Fejemaskiner kan være bedre til at fjerne tung og hård sne, som kan volde sneslynger problemer, og derfor er det rigtig praktisk at købe en multimaskine som Texas Combi 800, da du kan være sikker på at få fjernet alt sne fra fortovene og andre vigtige arealer.

4 kommentarer til “Snerydder – Se de bedste maskiner til snerydning”

 1. Vi har købt en Texas handy sweep 600. Desværre er modellen ikke egnet til en gårdsplads med toppede brosten. har I en idé til ombygning?

  Svar
 2. Hej Bent,

  Vi må blankt erkende, at vi ikke har prøvet at ombygge sneryddere, så der kan vi ikke give dig nogen råd. En anden ide kunne måske være, at forsøge at sælge den brugt og så købe en anden/kraftigere brugt snerydder i stedet?

  Mvh
  Mikael

  Svar
 3. Hej Per,

  jeg tror ikke der er nogen der tilbyder det. I hvert fald ikke noget jeg er stødt på.

  Og hvis der endelig er, så vil det sikkert være så dyrt, at man lige så godt kan købe en selv.

  mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar