Sofabord i eg – Smarte borde i egetræ til stuen

Hvis du er på jagt efter et sofabord i eg, så vil vi her præsenterer dig for nogle af de billigste sofaborde i eg vi har kunnet finde samt for en række noget dyrere modeller i massivt egetræ.

Herudover vil du kunne se eksempler på smarte minimalistiske borde hhv. funktionalistiske modeller til opbevaring samt klassiske danske designermøbler til rimelige priser.

Sofabord i eg
Sofabord i eg – Denne model er designet specielt

Massivt, sæbe- eller oliebehandlet?

Møbler i massivt egetræ giver et ganske robust look. Men meget afhænger også af, hvordan det er behandlet. Der findes to dominerende grundtyper: sæbe- og oliebehandlet. Oliebehandlet træ får en varm og gylden tone.

En sæbebehandlet overflade har derimod en mælkehvid tone og egner sig fint til hjem, hvor bordet ikke skal have et for tungt udseende.

Går du efter det lidt mere luftige og lette, kan du desuden overveje, om du skulle vælge en model i tynd finér eller en model med smalle ben af metal.

Form og funktion – tænk på indretningen

Rektangulære modeller passer godt til de fleste sofaarrangementer. Runde udgaver kan også være flotte, men tager typisk mere plads. Så overvej nøje, hvor du skal bruge bordet, inden du køber det.

Et andet aspekt er bordets funktion. Visse modeller er ikke blot til opdækning men har også et opbevaringsrum eller en avishylde, hvilket kan være ganske praktisk.

Egetræsmøbler i den prisvenlige kategori

Egetræsborde behøver ikke være specielt dyre. Vælger du en model med en forholdsvis lille plade sat sammen af mindre stykker træ, kan prisen endda være yderst lav.

Nogle af de billigste modeller finder du hos forhandlere som My Home. Hos Forresten.dk, der har lagersalgsvarer, kan du også være heldig at gøre et særdeles godt køb. Ofte med besparelser på op til 50 %. Her et par eksempler.

ForhandlerTypeDimensionerPris
Myhomelagersalg.dkSara - oliebehandlet med ben i krom trådfletB 52, L 57, H 50 cm319 kr.
Sara - samme kvalitet, men ovalt B 70, L 130, H 45 cm529 kr.
Sæbebehandlet med skuffeB 52, L 95, H 52 cm1.269 kr.
Forresten.dkTexas - sæbebehandlet B 80, L 140, H 52 cm1.499 kr. (vejledende normalpris 2.998 kr.)
Osaka - rundt (1954 design)Diameter: 90 cm1.499 kr. (vejledende normalpris 2.999 kr.)

Eksempler på sofaborde i massivt egetræ

Nedenstående eksempler repræsenterer både traditionelle borde samt mere kreative løsninger. Napoli-modellen fra Ilva består af to rammer lagt henover hinanden. Boxy-modellen er en praktisk model med plads til to udtrækspuffer under bordpladen.

ForhandlerType / dimensionerPris
Ilva.dkNapoli - naturolie el. mørkt
B 60, L 120, H 54 cm
1.999 kr. (før: 2.999 kr.)
Silon - espressofarvet olie
B 76, L 152, H 43 cm
3.999 kr. (før: 4.799 kr.)
More2home.dkSalzburg - oliebehandlet med lamelhylde B 80, L 140, H 52 cm3.849 kr. (vejledende normalpris: 5.249 kr.)
Bellagio B 100, L 100, H 52 cm oliebehandlet, lyst3.799 kr. (vejledende normalpris: 5.449 kr.)
Trademax.dkBoxy - med to sidepuffer2.795 kr.
Danbomoebler.dkGreen 77 x 135 cm - sæbebehandlet, lamelhylde3.499 kr.

Smarte funktionsborde i finér til opbevaring m.m.

BoConcept sælger en række meget spændende borde i ege-finér. En del af dem er såkaldte funktionsborde: det drejer sig typisk om borde, hvor der er et eller flere opbevaringsrum skjult under selve bordpladen.

Bordpladen kan være delt i to eller flere mindre plader. En helt enkel model med en todelt bordplade og opbevaringsrum kan fås for omkring 3.700 kr. Modeller med større, flerdelte bordplader starter prismæssigt omkring 4.400 kr.

Funktionelt sofabord fra BoConcept
Funktionelt sofabord fra BoConcept

Det smarte ved forhandlerens hjemmeside er, at du via en særlig “Home Creator”-funktion selv kan få lov til at designe møblet. Du kan således selv bestemme bordpladens farve og formen på benene, der er lavet af metal.

Den billigste løsning er en lille, kvadratisk model med en plade i sortbejdset ege-finér (55 x 55 cm) til 1.095 kr.

Spændende minimalistisk design: fra 5.000 kr.

Andre meget spændende og funktionelle modeller i et minimalistisk design, der passer godt til det moderne hjem, finder du hos 4 Seasons Design. Priserne er dog her væsentligt højere: mellem 5.000 og 10.000 kr.

Klassiske danske designermøbler

Visse møbler har en så stilrent og flot design, at de aldrig går af mode. Det gælder blandet andet for danske designermøbler af ældre dato som f.eks. Wegner.

På Antikvitet.net kan du let få adgang til samlet liste over danske forhandlere med et stort udvalg af egetræsmøbler. En af de førende forhandlere med et meget stort og differentieret udvalg er Roxy Klassik.

Blandt perlerne er en Kurt Østervig-model i massiv eg (50 x 50 x 50 cm) til 5.000 kr. og en mere aflang Børge Mogensen-udgave (55 x 160 x 60 cm) til samme pris.

Møblerne ser generelt ud til at være i god stand, og priserne er rimelige trods det faktum, at det drejer sig om håndværk af meget høj kvalitet. Du får typisk et møbel med patina. Men det er jo også en del af charmen ved det.

Et godt sofabord

I et godt bord forenes funktionalitet og et smukt udseende. Vælg en type, der passer til din indretning – både hvad farve og form angår. Sæbehandlet træ giver f.eks. et lidt lettere udtryk end oliebehandlet træ.

De billigste modeller i pris ligger mellem 300 og 1.500 kr. Gode kvaliteter i massivt træ kost fra omkring 2.000 kr. God design generelt ikke billigt. Men ægte danske klassikere a la Wegner er ikke nødvendigvis dyrere end andre nyproducerede designermøbler. Her er det blot et spørgsmål om personlig smag.

2 kommentarer til “Sofabord i eg – Smarte borde i egetræ til stuen”

 1. Hej
  Hvor kan man købe udstillingsmodellen øverst i artiklen “sofaborde i eg – smarte borde i egetræ til stuen”?

  Svar
 2. Hej Inge,

  Bordet øverst i artiklen er designet specielt, så du kan ikke købe det nogensteder.

  Vil du have noget der ligner, så vil jeg anbefale at du enten kontakter en snedker (gerne en med speciale i møbler) eller alternativt tager fat i f.eks. Thors-design.dk som laver lignende ting.

  Mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar