Sort havebord i træ – 4 forskellige sorte haveborde

Sort havebord i træEt sort havebord er stilfuldt, altid på mode og til at sætte sammen med næsten alle andre møbler.

Her fortæller vi om 4 forskellige sorte haveborde i træ, samt hvad du skal være opmærksom på, når du skal ud og investere i et nyt bord til at samle familien og vennerne omkring i haven.

Træ er ikke altid træ

Hvis du regelmæssigt handler i ét af de store supermarkeder, så er du sikkert stødt på indtil flere sorte haveborde i træ, der måske oven i købet også har været på tilbud til omkring (eller under) 500 kroner.

Nonwood sort bord med bænkeDet er dog langtfra hver gang, der er tale om rigtig træ. Hvis man ser nærmere på varedeklarationen, så er det, der ligner træ, nemlig oftest nonwood, plastic eller laminat.

Som sådan er der ikke noget i vejen med disse materialer og de er oven i købet vedligeholdelsesfrie, men det er ikke træ og havebordet har slet ikke været i nærheden af træ.

Nonwood er, som navnet antyder, slet ikke træ, men derimod en type plastic, der er kendetegnet ved at være enormt modstandsdygtigt.

Du kan også bare rengøre det ved at tørre det over med en klud.

Almindelig plastic bruges også ofte som bordplade, mens laminat nok er det, der ligner træ mest.

Laminat er rigtig mange lag af papir, der er presset hårdt sammen. Dernæst er det præget og malet.

Men det er altså heller ikke træ.

Træ skal plejes

Det unikke ved et træbord er, at det er levende. Forstået således at træ påvirkes af vind og vejr og vil give sig med alderen.

Derfor skal det plejes, regelmæssigt behandles med olie og ikke mindst (gerne) stilles indenfor om vinteren. Gør du det, vil du så til gengæld have glæde af dit træbord i mange år.

Træ holder

Selvom mange fabrikanter kalder deres nonwood- eller laminat-borde for langtidsholdbare, så er der ingen tvivl om, at et træbord holder længere, hvis det altså bliver plejet ordentligt.

Træborde kan ældes sammen med dig og din familie.

4 sorte haveborde i træ

Haveborde i rigtig træ er ikke billige. Sorte haveborde i træ er heller ikke nemme at finde, for langt de fleste haveborde i træ, der sælges i dag, er lavet af lyse planker, så man bedre kan se selve træet.

Vi har dog fundet 4 forskellige haveborde, der både er flotte, indbydende og lavet af rigtig træ, der så efterfølgende er blevet malet.

Det dyre designerbord

Indrømmet – dette bord er dyrt og vil egne sig ligeså godt i en stor højloftet stue, som på en eksklusiv terrasse. Det er virkelig stilrent, super flot og fås i træsorterne ask, eg og valnød.

Det mindste bord i serien koster 34.000 kroner og fås på arne-jacobsen.com.

Du kan naturligvis købe tillægsplader til, som du kan anbringe i siderne,

Arne Jacobsen - Sort havebord i træ
Billede fra arne-jacobsen.com

Det store udtræksbord

Dette bord kan trækkes ud og med to ekstra plader får du et bord på 2 meter og 60 cm. Der er tale om sortlakeret fyrretræ og designet er efter vores mening lidt mere levende end den foregående model.

Ved udtræksbordet er der lavet buede ben og det er rigtig flot. Med det lave pris på 2.800 kroner synes det at være et godt køb.

Sort udtræksbord i træ

Det lille foldebord

Her er der tale om et lille foldebord, der er ideelt til den lille have og som også kan finde sin plads på en altan.

Opslået fylder det 130 cm i længden og 65 cm i bredden, mens det kun fylder 20 cm gange 65 cm, når du slår det sammen.

Det er lavet i mahogni, mens stellet er i rustfrit stål. Det koster 3.000 kroner.

Sort foldebord i træ

Det lille og praktiske cafebord

Vi slutter med et lille træbord i en flot kvalitet. Det kan slås helt sammen og gemmes bag en dør.

Mahogni er materialet og det koster ikke mere end 700 kroner. Flere borde på samme terrasse vil skabe et helt miljø, hvor man f.eks. kan anrette en buffet.

Bordet er yderst praktisk og billigt, men egner sig naturligvis ikke til de store familiesammenkomster (der kan det med fordel bruges som sidebord eller til børnene).

Lille sort træbord

Andre muligheder

Som førnævnt er der ikke særlig mange sorte haveborde i rigtig træ, når man ser sig omkring i butikker og på nettet, mens det er meget nemt at få fat i et træbord.

Der er selvfølgelig muligheden for selv at male et træbord og hvis du er gør-det-selv typen, så er det relativt nemt at bygge et bord selv.

Har du adgang til noget ubehandlet træ, så kan du selv styre størrelsen og farven på dit havebord.

Skriv en kommentar