Hus med sort køkken – Nyt køkken inkl. priser og designs

Sort køkken fra HTH
Du kan blandt andet få et sort køkken hos HTH. Billedet er blot et eksempel. HTH har eget tegneprogram så du selv kan designe dit nye køkken.

Det er flot og usædvanligt at se et hus med sort køkken. Det sorte køkken er meget moderne, og giver en skarp kontrast til de lyse farver, som vi ofte omgiver os med. Sort er en dramatisk farve, og passer ofte bedre til større køkkener, da et lille køkken vil virke endnu mindre i sort.

Mindre udvalg

Der er et mindre udvalg af sorte køkkener i forhold til køkkener i hvide og lyse farver. Jeg har kigget på fire forretninger, hvor du selv kan designe dit køkken online med et 3D program.

I hvert program har jeg designet et køkken med 7 underskabe og 7 overskabe, og valgt sorte skaber og sort bordplade. For hvert af de 4 køkkener har jeg fået estimeret en pris, så jeg kan sammenligne priser på de sorte køkkener i de fire forskellige forretninger:

 • HTH
 • IKEA
 • XL-Byg
 • Kvik

Et sort HTH køkken koster ca. 10.000 kr.

På HTH’s hjemmeside bruger du tegneprogrammet i din browser. Du starter med at vælge materialer til fronten af skabene, bordplade, greb og sokkel.

Derefter vælger du “tegneprogram” i menuen til højre, og du kommer hen til selve tegneprogrammet. Her starter du med at vælge form og størrelse på dit eget køkken, og så kan du placere skabe og andre elementer for at eksperimentere med dit nye køkken.

Når du er tilfreds, kan du gemme din tegning og se prisen på dit nye køkken.

Køkken tegneprogram fra HTH
Køkken tegneprogram fra HTH

Jeg valgte 7 underskabe og 7 overskabe, hvor et af underskabene har plads til ovn, et andet underskab har plads til vask, og et overskab med plads til emhætte.

Jeg valgte de følgende materialer: Mørk Hacienda til lågerne og Sort Brazil til bordpladen. Hacienda er i fremstillet i plade og belagt med melanin.

Den samlede pris for de 7 underskabe og 7 overskabe er ca. 10.000 kr. i HTH’s webshop, og du kan bestille alle skabene med tilbehør direkte i webshoppen. Prisen er uden hvidevarer og andet tilbehør.

Programmet var let at bruge, og det er praktisk at du kan bestille materialerne direkte i webshoppen.

IKEAs design program er brugervenligt og moderne

IKEA har også et godt tegneprogram, hvor du selv kan designe dit køkken. Ligesom HTH’s program åbner IKEA’s program også i din browser, så du ikke skal installere noget på din computer.

Jeg designede et tilsvarende køkken med 7 underskabe og 7 overskabe, og valgte en sort bordplade og en sort front på skabene af Abstrakt højglans og en sort Prägel bordplade med mineralmønster. Den samlede pris er stort set det samme som for HTH køkkenet, nemlig 9.635 kr. Begge priser er uden levering.

Du kan også vælge andre møbler til dit køkken, som f.eks. spisebord og stole, og placere det i 3D-programmet.

Ikea køkken tegneprogram
Ikea køkken tegneprogram

Du kan designe dit eget køkken på IKEAs hjemmeside her. Hvis du opretter du dig som bruger på IKEAs hjemmeside, kan du gemme dit køkken. Du kan du finde dit køkken igen på en af IKEAs computere, når du tager ud i butikken, eller du kan printe produktlisten hjemmefra og tage med i IKEA.

På IKEA’s hjemmeside kan du også hurtigt eksperimentere med deres køkkeninspirator og få et prisforslag. Jeg valgte et aflangt mellem-stort køkken med sort Prägel bordplade og sorte låger til 15.620 kr. Prisen indeholder bl.a. ovn, vask, gaskogeplader, 2 højskabe og 5 underskabe.

XL-Byg har grundig guide til 3D program

XL-byg har et design-program, som du downloader og installerer på din computer; du kan downloade det fra deres hjemmeside.

Programmet er ikke ligeså brugervenligt som IKEAs. F.eks. vælger IKEAs program automatisk den rette bredde på overskabet, så det passer til underskabet, og det er lidt sværere at placere skabene helt nøjagtigt i XL-bygs program.

XL -byg tegneprogram til køkken
XL -byg tegneprogram til køkken design

Grafikken er heller ikke ligeså flot som IKEAs program. Til gengæld er der en grundig guide i starten af programmet, som fortæller dig i 10 lette trin, hvordan du skal bruge programmet.

Som i IKEA’s program kan du også vælge andre møbler til køkkenet, og placere spisebord og stole i programmet for at få en fornemmelse af, hvordan hele køkkenet kommer til at se ud.

Når du er færdig med at designe dit nye køkken, får du et prisforslag uden bordplade, og du skal kontakte en XL-byg for at få en nøjagtig pris. Du kan sende en mail via programmet, hvor du vedhæfter tegningen af dit nye køkken, og din nærmeste butik vil så kontakte dig angående det videre forløb.

Jeg designede et lignende køkken med 7 underskabe og 7 overskabe, og valgte Sort Eg med melaminliste, og det koster ifølge prisforslaget ca. 12.900 kr., så det er noget dyrere end det er i både HTH og IKEA.

Sort køkken fra Kvik koster ca. 13.000 kr.

Det sidste program, som jeg designede mit sorte køkken i, var Kviks 3D program, Kvik Furnishing. Det kan downloades på Kviks hjemmeside. Grafikken er bedre end XL-bygs program, og det er let at skifte mellem 2D og 3D format.

Det er dog ret omfattende at skifte farve på køkkenskabene, da du skal ind ved hvert enkelt skab og skifte farven op til 4 steder. På XL-bygs program, valgte jeg sort for alle skabene på én gang, og det sparede meget tid.

Jeg valgte igen et køkken med 7 underskabe og 7 overskabe med sort bordplade og farven Nero for alle skabene.

Kvik design program til køkken
Kvik design program til køkken

Når du er færdig med at designe dit køkken i Kviks program, kan du gemme det på Kviks server, og du får et nummer, som du kan tage med i en Kvik butik. Du kan også vælge at få en liste over de elementer, som du har valgt. Der var ikke mulighed for at få et prisoverslag, men jeg regnede prisen ud ifølge Kviks katalog med priser, og fik en ca. pris på 13.100 kr.

Mange muligheder for flotte sorte køkkener

Der er således mange muligheder for et sort køkken, og det er sjovt og spændende at bygge dit eget sorte køkken i de forskellige 3D programmer.

Med de løsninger, som jeg valgte, var IKEA og HTH væsentlige billigere end XL-Byg og Kvik. Du sparer 25 % ved at købe et sort køkken fra IKEA og HTH. Om materialerne og kvaliteten er helt sammenlignelig er svær at sige, men mange mennesker er ovenud tilfredse med både IKEA og HTH.

Jeg kunne bedst lide IKEAs design program, da det har flere valgmuligheder, og det er umiddelbart meget brugervenligt. Det har mange smarte funktioner og det er let at skifte farve på køkkenskabene.

Jeg synes, at programmet fra XL-Byg er sværest at bruge, da det er svært at placere elementerne helt korrekt og meget omfattende at skifte farve på køkkenskabene. Programmet fra Kvik har den store ulempe, at det ikke giver dig et prisoverslag, og det tager lang tid at gå ind i kataloget og finde priser.

Sort Kvik køkken
Sort Kvik køkken fra deres seneste katalog.

HTH’s program har den fordel, at du kan bestille alle køkkenelementerne direkte i webshoppen, når du er tilfreds med dit udkast.

Et indretningsprogram kan ikke erstatte, at du selv tager ud og kigger i butikkerne, men det er til gengæld sjovt at sidde derhjemme og lege med programmerne og få en idé om både design og pris fra de forskellige producenter. Så er du bedre rustet, når du skal ud og forhandle pris på dit nye sorte køkken.

En kommentar til “Hus med sort køkken – Nyt køkken inkl. priser og designs”

 1. Hej
  Super god artikel, men hvad er jeres anbefaling når det kommer til bordplader i et sort køkken ?
  Hvis man nu går imod strømmen og ikke bestiller et færdiglavet køkken, hvad foreslår i så man vælger af bordplade til eks. en koge-ø i et køkken al-rum.

  Laminat eventuelt?

  På forhånd tak

  Svar

Skriv en kommentar