Spejl med lys – De billigste og de flotteste spejle

Hvorfor nøjes med et almindeligt spejl, når du kan få et med lys? Særlige designer-mærker og modeller med specielle funktioner og effekter vil altid være dyrest.

Spejl med lys
Du kan få spejle med lys i mange varierende designs og til meget forskellige priser. De billige spejle er ofte lidt kedelige, mens de spændende spejle ofte koster flere tusind kroner.

Men et flot produkt, der kan give spændende belysning i både stue og badeværelse, behøver ikke nødvendigvis koste dig en formue. Vi giver dig her nogle eksempler.

Forskellige typer belysning

Spejl med indbygget lysramme
Stort spejl med indbygget lysramme og lille varmefelt der holder det fri for dug.

De to hyppigst forekommende belysningstyper for spejle med lys er integreret lys og baggrundsbelysning.

Begge kan bidrage med en stemningsfyldt atmosfære over alt i huset – ikke mindst i badeværelset gør de sig rigtig godt. Hvad sidstnævnte angår, kan det i øvrigt betale sig at investere i spejlvarme, hvis du ønsker en dugfri overflade.

En varme-enhed af mærket Heatcom kan erhverves for mellem 300 og 500 kr. alt efter størrelse.

Baggrundsbelysning, hvor lyskilden er placeret bag spejlfladen, giver en flot effekt.

Integreret lys fås både i et i helt enkelt design – f.eks. med 2 smalle lys i siden – og i form af flere indbyggede halogenlamper.

Lamper placeret hele vejen rundt i spejlfladens yderkanter giver et meget charmerende look, der kan få dig til at føle som en ægte filmstjerne.

De fleste spejlmodeller har en justeringsenhed, hvormed du kan dæmpe hhv. skrue op for lyset.

Meget afhænger selvfølgelig også af lyskildens beskaffenhed: dvs., om der er tale om lysstofrør, halogen eller LED.

VVS-forhandlere med stort udvalg

VVS-forhandlere og forhandlere med 2. sortering har generelt et stort og meget differentieret udvalg. Vi har her plukket et par priseksempler ud.

Sammenligning af priser på spejl med lys

Både vvsgiganten.dk (link) og vvs.dk (link) har rigtig gode tilbud på spejle med lys i de velkendte mærker såsom Ifø, Duravit.

Kosmetik- og barberspejle

Makeupspejl fra Astro
Astro makeup-spejl

En særlig kategori er de såkaldte kosmetik- og barberspejle. Her drejer det sig om at få koncentreret lys. De fleste udgaver består af runde spejlskiver omgivet af en smal belysningskrans.

Ofte er de vendbare med et almindeligt spejl på den ene side og et forstørrelsesglas på den anden. Det er let at dreje dem rundt, så du kan se dig selv fra alle vinkler.

Vvsgiganten.dk fører en række smarte makeup spejle:

 • Et kosmetikspejl, der sidder fast på væggen med fingertouch til ca. 1.450 kr. inkl. levering. Fingertouch funktionen er rigtig smart, da du blot skal røre med din finger på siden af spejlet, og så tænder det. Vil du have stærkere lys, rører du blot igen ved spejlet.
 • Astro Genova kosmetikspejl med lys til ca. 1.725 kr. inkl. levering. Det er rundt og lyset sidder rundt i hele spejlets omkreds.
 • Astro Madison er et firkantet kometikspejl med lys i hver side. Det koster ca. 1.865 kr. inkl. levering.

Husk, at det kan være en fordel med en model, der kan sættes i stikkontakten (en del modeller er batteridrevne). De tre nævnte spejle er alle beregnet til stikkontakten.

Lyseffekter og topdesign

Hansgrohe Axor Starck
Axor Starck spejl med lys

De dyreste – og ofte også flotteste – modeller er kendetegnet ved et særligt design eller ved specielle effekter og funktioner.

Det kunne være modellen Duravit Universalspejl med lys i målene 100 x 80 cm. Det har en sensor, som tænder og slukker autmatisk. Denne store udgave af Duravit Ketho koster ca. 3.370 kr. inkl. levering.  Du kan også nøjes med en lidt mindre udgave i samme mærker, der måler 50 x 80 cm., men prisen er cirka det samme, da det koster 3.700 kr. inkl. levering.

Et andet lækkert og dyrt spejl er Hansgrohe Axor Starck spejl med lys. Starck er en af vores tids mest geniale designere, og han har designet mange smukke produkter til det velkendte mærke Hansgrohe. Axor Starck spejlet med lys måler 1075 x 325 x 6 mm og koster ca. 5.400 kr. inkl. levering.

Billige vs. dyre spejle med lys

Et spejl med indbygget lys i målene 600 x 800 kan du få fra omkring 850 kr. Vil du have et lidt mere tjekket mærkevare-design skal du være villig til at betale op til 3 gange så meget.

Endelig er der top-modellerne såsom Hansgrohe Axor Starck , der prismæssigt ligger mellem 5.000 og 13.000 kr. – ofte med særlige funktioner og effekter.

Går du efter et stort udvalg til rimelige priser, kan det bedst betale sig at besøge diverse vvs- og el-web-shops. Husk at være på vagt over for urealistiske slagtilbud.

6 kommentarer til “Spejl med lys – De billigste og de flotteste spejle”

 1. Hej Jannie.

  Du kan sagtens selv lave en ramme om et spejl og sætte lys i. Husk blot på, at lyset ikke kan komme igennem normale spejle bagfra, så lyset skal sidde i rammen.

  Svar
 2. Hvad ville du evt. Foreslå at lave rammen i? Og tror du det bedste resultat bliver med lysstofrør eller dioder evt?
  Mange tak for svar.
  Mvh Jannie.

  Svar
 3. Rammen kan i princippet laves i alle mulige materialer. Træ eller metal vil dog nok være det letteste at arbejde med. Omkring lyskilde, så ville jeg nok hverken vælge lysstofrør eller dioder. Den første giver ofte et meget koldt lys og den anden vil formentlig ikke give nok lys (afhænger naturligvis af antallet).

  Jeg tror det vigtige at spørge sig selv om inden man går i gang er:

  1) Har man evnerne til at lave det? Hvis ikke, så bliver resultatet derefter.

  2) Hvorfor vil man lave det selv? Det vil næppe være en billigere løsning, så den primære årsag skal være, at man vil have noget der er helt unikt.

  Et godt sted at starte er, at se hvad der allerede findes derude og så evt. efterligne de ting man godt kan lide (materialer/form/lyskilder/farver osv.).

  Svar
 4. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at sætte de lysskinner op, hvor der sidder pærer i (Typisk teater spejl) Som f.eks. IKEA’ MUSIK lysskinne.
  Hvad er tricket til det?

  Svar

Skriv en kommentar