Spisebordsstole i læder – Når du skal sidde godt og flot

Spisebordsstole i læder
Spisebordsstole i læder – Her model Baxton Studio

Spisebordstole i ægte læder vil altid være dyrere end tilsvarende modeller i kunstlæder eller regenereret læder.

Går du efter klassiske stole som f.eks. Syveren (Arne Jacobsen) kan et spisebord med 4- 6 stole godt gå hen og blive en temmelig bekostelig affære. Mindre kan dog gøre det, og kunstlæder er i mange tilfælde lige så flot som ægte læder.

Herunder kan du læse om de mange muligheder og om fordele og ulemper ved de forskellige materialetyper.

Forskellen mellem kunstlæder og ægte læder

Kunstlæder er fremstillet af PVC eller polyurethan og har intet med ægte læder at gøre. Du kan dog få mange gode kvaliteter, der har samme blødhed og overfladestruktur som ægte læder.

Fordelen ved kunstlæder er, at det har en god holdbarhed, og at det ikke giver sig på samme måde som ægte læder. Hertil kommer, at det er mere modstandsdygtigt over for skidt og snavs, og at det er lettere at rengøre. Ægte læder har til gengæld en åndbarhed, som kunstlæderet aldrig vil kunne give.

Narvlæder – den bedste kvalitet

Finest er narvlæderet, der er lavet af det øverste hudlag på dyret (som regel enten okse, kalv eller bøffel). Når det bruges til stolebetræk, vil det være overfladebehandlet.

Det er meget behageligt at side på på grund af dets åndbarhed, men vær opmærksom på, at det vil ændre udseende over tid på grund af både slitage og sollys.

Regenereret læder – Hvad er det for noget?

Spisebordsstol i læder - Model Vigo
Spisebordsstol i læder – Model Vigo fra More2Home.dk

Måske er du stødt på udtrykket “regenereret læder” og har undret dig over, hvad det er for noget. Materialetypen, der også går under navnet “spånlæder”, fremkommer ved at blande rester fra garvning af ægte læder med forskellige bindemidler og plast.

Typisk vil der ikke være så meget mere end 14 – 24 % ægte læder i produktet. Så der er ikke umiddelbart noget, der taler for, at det skulle være bedre end 100 % kunstlæder.

Vigo – enkelt udtryk, nem at stable

Et eksempel på en helt enkel og forholdsvis let spisebordsstol er modellen Vigo, der forhandles af More2home.dk.

Benene er lavet er børstet stål. Både ryg og sideflade er betrukket med kunstlæder, og du kan vælge mellem farverne sort og hvid. Fordelen ved den er desuden, at du nemt kan stable den. P.t. er prisen 499 kr.

Mette og Shannon – kraftige spisebordsstole til rimelige priser

Vil du gerne have en mere massiv spisebordsstol kunne modellen Mette være en mulighed. Den vejer omkring otte kilo og fås i et flot brunt læderlook (der er tale om kunstlæder).

Af de to modeller, du kan vælge imellem hos Boboonline.dk, har modellen med de mørke antikbejsede ben det mest bombastiske udtryk. Modellen med de lyse egetræsben virker knap så tung.

Den koster 699 og er hundrede kroner dyrere end førstnævnte model. Samme forhandler fører en stol ved navn “Shannon”. Der er ligeledes tale om en forholdsvis massiv model. Ryggen er dog let kurvet og virker både smallere og længere end ryggen på Mette-modellen. Prisen er den samme.

Shannon læderlook
Shannon spisebordsstole i læderlook fra BoBoOnline.dk

Cambord – Samme model, to forskellige materialetyper

Du kan ofte få samme model med både kunstlæder og ægte læder. Det gælder f.eks. spisebordsstolen Cambord fra Ilva.dk. Stilmæssigt er den i samme kategori som føromtalte Mette og Shannon om end lidt mere minimalistisk i sit udtryk.

Vælger du kunstlæder er prisen 535 kr., går du efter ægte læder og dermed et mere åndbart materiale er prisen 799 kr. Der er i begge tilfælde tale om tilbudspriser. Se stolene her.

Skovby – flotte materialekombinationer

Hos Trendbazaar.dk kan du finde meget smagfulde spisebordsstole af mærket Skovby. SM 64 modellen koster omkring 1.500 som grundmodel. Du kan vælge mellem mange forskellige træsorter så som ahorn, bøg og kirsebær.

Pristillægget for at vælge en træsort frem for et andet er relativt beskedent (100 kr.). Læder i stedet for almindeligt stofbetræk vil koste dig 800 kr. ekstra.

Syveren, Mågen og Liljen: kræs fra Arne Jacobsen

Syveren
Syveren i sort læder fra Kastfurniture.dk

Det er tydeligt, at mange stolefabrikanter har ladet sig inspirere af Arne Jacobsens flotte design. Efterligningerne har dog sjældent den samme finish og skønhed som originalerne.

Syveren og Liljen er nogle af de mest eksklusive og stilrene spisebordsstole, du kan få. Stykprisen for en nyproduceret Syver med læderbetræk ligger på 3.800 kr. hos Kastfuniture.dk.

Er der tale om en brugt men nypolstret model kan du spare ca. 1.000 kr. Vær opmærksom på, at der kan være meget store prisforskelle mellem de enkelte forhandlere. Hos Casanova koster en fuldpolstret Syver således omkring 5.000 kr. på tilbud.

Praktisk komfort eller vild luksus?

Er du til praktisk komfort er der intet i vejen for at vælge en spisebordsstol i kunstlæder. En sådan kan fås for mellem 500 og 700 kr. Kunstlæder er slidstærkt, meget nemt at vedligeholde og ofte vil være lige så blødt som ægte læder.

Skal åndbarheden være høj, er ægte læder dog at foretrække (ikke regenereret læder). De billigste stole i ægte læder, vi har set, ligger prismæssigt omkring 800 kr.

Dyrest er danske designerstole, hvor prisen svinger mellem 2.000 og 5.000 kr. pr. enhed.

Skriv en kommentar