Den komplette guide til valg af springmadras

Kvaliteten af en springmadras afhænger af hvilken slags fjedre, der er i madrassen, og hvor mange fjedre pr. m2, som er i madrassen. Er madrassen opdelt i zoner, gør det også springmadrassen ekstra behagelig at sove på.

springmadras-lige-ryg
En god springmadras støtter kroppen perfekt hele natten.

En springmadras passer til et sengestel i modsætning til en boxmadras, der er en madras på et stel, hvor du blot skal sætte ben på. Springmadrassen kan vendes, hvilket forlænger dens levetid i forhold til en boxmadras.

Pocketfjedre eller mulipocket i springmadrassen?

springmadras
Fjedrene i springmadrassen

Gammeldags springmadrasser, hvor fjedrene er fremstillet af et langt stykke metal, har været brugt i over 100 år. Denne slags fjedre kaldes Bonnell-fjedre, og det er den billigste måde at fremstille springmadrasser på. Du kan dog ofte mærke når din sengepartner bevæger sig, da bevægelsen forplantes igennem fjedrene. Dette undgår du med pocketfjedre og multipocketfjedre, da de er separate fjedre, og ikke hænger sammen.

Pocketfjedre er dyrere at fremstille, da hver enkelt fjeder sys ind i sin egen pose. Dette giver mulighed for at opdele madrassen i forskellige zoner, så madrassen kan støtte din krop optimalt. Det er vigtigt at rygsøjlen er lige, når du ligger på siden, og det er lettere at opnå med forskellige zoner. Når du ligger på ryggen, må du ikke kunne få en hånd ind under lænden. Vælger du en madras med pocketfjedre er densiteten af fjedre ca. 250 pr. m2.

Du kan få en særdeles god springmadras, springclassic, med pocketfjedre til ca. 2.200 kr. inkl. levering for størrelsen 90 x 200 cm.

Multipocket fjedre er mindre fjedre, og derfor bliver densiteten meget højere – ca. 500 fjedre pr. m2. En højere densitet af fjedre betyder at der er flere støttepunkter i madrassen. Denne slags springmadrasser er de dyreste springmadrasser. En multipocket fjeder madras egner sig særdeles godt til mennesker med en høj vægt.

En god multipocket springmadras, springdreams, koster ca. 3.700 kr. inkl. levering for en madras, der måler 90 x 200 cm.

En springmadras er ikke velegnet til børn, da de vejer for lidt til at trykke fjedrene ned, og så kommer de til at ligge helt forkert.

Mange zoner støtter kroppen optimalt

Springmadrasser som har mange forskellige zoner i madrassen, støtter kroppen endnu bedre end andre springmadrasser. Der laves blødere zoner ved blandt andet skuldrene og hoften, og en fastere zone ved lænden.

Mange springmadrasser har 5-7 zoner, og de vil ofte føles meget behagelige at ligge på.

En god springmadras, springcomfort, med 7 zoner koster ca. 2.700 kr. inkl. levering for størrelsen 90 x 200 cm.

En latexpolstring støtter bedre end en fibervatpolstring

Mange springmadrasser har en fibervatpolstring omkring fjedrene, så man ikke ligger direkte på fjedrene. Denne fibervatpolstring er dog ikke specielt støttende i sig selv, og vil du have optimal komfort, kan du vælge springmadresser med en latex polstring i stedet for. Latex har mange fordele i forhold til den almindelige fibervatpolstring, og det former sig efter kroppen, og hjælper med at støtte hele kroppen. Derudover er det et godt valg, hvis du har allergi.

En af de bedste springmadrasser er Venus Springmadras no. 2, som har multipocket fjedre og latex-polstring. Den koster ca. 5.000 kr. inkl. levering for en madras, der måler 90 x 200 cm. Denne madras er alle pengene værd, da den er blandt de allerbedste springmadrasser.

Sengeramme eller en continental-seng

springmadras - continental seng
En continental-seng med en springmadras – hos bedrenaetter.dk

En springmadras kan bruges i en sengeramme, hvis du gerne vil have et godt og solidt møbel. Der er mange smukke rammer, og det kan give dit hjem meget personlighed med en usædvanlig sengeramme.

En anden spændende løsning er at skabe en continental-seng af en boxmadras med ben, og en springmadras ovenpå. De to lag af madrasser med fjedre skaber en særdeles behagelig seng. En continental-seng har også et meget minimalistisk udseende, da den ikke har nogen sengeramme, og det helt enkle look tiltaler mange.

En anden fordel ved en continental-seng er, at du sover meget højt oppe, og at den derfor kan være lettere at komme ud og ind af.

Springmadrasser bruges også i elevationssenge, som du kan læse mere om i denne artikel.

Sådan vælger du den helt rigtige springmadras

En god madras er vigtig for din søvn, så du sover så godt som muligt, og er veludhvilet om morgenen. Tænk på at du skal bruge den ca. 8 timer hver nat de næste 10-20 år, så det er værd at købe den bedste kvalitet, som du har råd til.

Når du skal vælge en springmadras, skal du overveje de følgende ting:

  • Har du en sengeramme, som springmadrassen skal passe til?
  • Vil du bruge pengene på at få en springmadras med latexpolstring i stedet for fiberpolstring?
  • Multipocket fjedre støtter endnu bedre end pocektfjedre, men koster også mere.
  • Skal madrassen være inddelt i zoner, så du støttes endnu bedre?

Priserne starter ved 2.200 kr. inkl. levering ved Bedrenaetter.dk her for størrelsen 90 x 200 cm, som passer godt til en enkeltseng.

Har du brug for en dobbeltseng starter priserne ved ca. 3.000 kr. inkl. levering for størrelsen 140 x 200 cm, og minimum 5.700 kr. inkl. levering for den store størrelse 180 x 200 cm. Bedrenaetter.dk har ifølge deres hjemmeside prisgaranti, og lover at matche alle danske priser på de samme madrasser.

Skriv en kommentar