Stål tagrende giver dig mest for pengene -> Se hvad du får her

Stål tagrender er den billigste slags tagrender, og billigere end tagrender i både plast, kobber og zink. Almindelige ståltagrender fra Plastmo er de billigste og har en garanti på 8 år, men du kan også købe de særlige StålPlus tagrender fra Plastmo, som er lidt dyrere, men har en langt bedre holdbarhed og kommer med en garanti på 25 år.

stål tagrender

T’agrender af stål er den billigste slags tagrender

Både de almindelige ståltagrender fra Plastmo og de særlige StålPlus tagrender er lette at samle. De skal ikke loddes sammen, men samles ved hjælp af en særlig metallim.

Fordelene ved en stål tagrende frem for andre materialer

stål tagrender

Plastmo ståltagrender er et godt valg til de fleste huse – dog ikke i kystnære miljøer

Stål er et billigt materiale i forhold til kobber, zink og plastic, og derfor vælges det til mange huse. Det er også et meget hårdt materiale, så du sikkert kan stille en stige op af tagrenden uden at være nervøs for, om tagrenden giver efter for stigen. Har du tagrender af plastic eller kobber, skal stigen altid stilles op af et rendejern, da disse materialer er blødere og kan give efter for stigen.

Ulempen ved rent stål er, at det let ruster og påvirkes af meget saltholdige klimaer, som du finder ved kysterne. Det påvirkes også af kemikalieforurenet luft, som du finder i områder med meget industri. Bor du under 10 km fra Vestkysten, bør du ikke vælge Plastmo ståltagrender, og har du et tag af glaseret tegl, engoberede tegl eller et glat ståltag, bør du heller ikke bruge Plastmo ståltagrender, hvis du bor under 10 km fra andre kyster.



StålPlus tagrender fra Plastmo har en belægning af magnesium, aluminium og zink oven på stålen, og derfor er StålPlus tagrender meget mere modstandsdygtige over for kystklimaer og i industrielle områder. Har du et tag af glaseret tegl, engoberede tegl eller et glat ståltag, skal du dog være opmærksom på, at holdbarheden af StålPlus tagrender også påvirkes ved Vestkysten op til 10 km fra kysten, og ved et tag af ler tegl, beton tegl eller eternit påvirkes op til 1 km fra Vestkysten.

Ståltagrender fås i flere forskellige størrelser

Ståltagrenderne fra Plastmo fås i de følgende tre forskellige størrelser:

  • Str. 10 med en bredde på 102 mm og en højde på 64 mm – som passer til små bygninger såsom skure og carporte
  • Str. 11 med en bredde på 120 mm og en højde på 72 mm – som passer til de fleste private huse såsom villaer og rækkehuse
  • Str. 12 med en bredde på 144 mm og en højde på 87 mm – som passer til store industrielle bygninger

Nedløbsrørene fås i to størrelser med en diameter på 75 mm eller 90 mm.

Tagrender af stål er et billigt valg

Vælger du almindelig stål til dine tagrender, er det ca. samme pris som tagrender af hvid plastic. StålPlus koster kun en lille smule mere end stål, og til et hus med et sadeltag med en længde på 10 m, hvor der er 3 meter fra jorden til taget, og hvor taget er 5 meter fra midten og ud til hver side, skal du ca. bruge det følgende:

For almindelig stål giver det en samlet pris på ca. 5.100 kr. inkl. levering, og for StålPlus koster det ca. 5.350 kr. inkl. levering. Det koster således ikke ret meget mere at vælge StålPlus, som har en væsentlig længere holdbarhed og garanti.


Du kan beregne hvad du skal bruge af tagrender og andre materialer på Plastmo´s hjemmeside her. Denne beregner virker bedst i browseren Internet Explorer.

Stål er et godt valg, hvis du ikke bor tæt på kysten

Tagrender af stål

Stål tagrender er et godt valg, hvis du ikke bor tæt ved kysten

Du får rigtig meget for pengene ved at vælge stål tagrender, som koster cirka det samme som plastic tagrender, men ser lidt flottere ud.

Plastmos tagrender af stål er lette at installere, og du kan let selv installere dem med det smarte system.

Tagrenderne af stål uden belægning har kun en garanti på 8 år, men det koster ikke ret meget mere at vælge Plastmo StålPlus som har en garanti på 25 år.

TAGS: Lindab tagrender , plastmo stål tagrende , stål tagrende , tagrender

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer