Stempelkande – Bodum, Stelton og deres priser

Stempelkande

Stempelkande fra Bodum. Nok den mest solgte i Danmark. Model Chmbord.

Hjemme hos os er kaffemaskinen for længst blevet udskiftet med op til flere stempelkander og er du også på udkig efter den bedste og den billigste model, så skynd dig at læse videre.

Der findes nemlig et utal af mærker og modeller på markedet og vi har både fundet de klassiske, de nye og én, som vi slet ikke vidste fandtes.

Til sidst giver vi vores bud på den bedste stempelkande til den rigtige pris.

Kaffekanden

Først var der Madam Blå, så kom kaffemaskinen og i 1990’erne kom den italienske ekspressokande, der kunne sættes direkte på et komfur, til Danmark, hvor den kunne købes i velassorterede butikker.Næsten samtidig kom stempelkanden – hvor modellen fra Bodum var den første jeg husker – og den har nu fundet sin faste plads i mange hjem.

Fordelene

Den udmærker sig først og fremmest ved at være uhyre enkel.

I modsætning til ekspressokanden, der kun smager ordentlig med den rigtige kaffe, der er malet rigtigt, så kan man putte ganske almindelig kaffe i en stempelkande (selvom smagen naturligvis bliver bedre, jo bedre kaffe man putter i den).

Dernæst overhældes det med kogende vand, så trækker det og så presser man kaffen ned i bunden med en indbygget si. Voila – så er der kaffe.

Alle modeller er bygget op omkring dette princip og derfor ligger forskellen på de forskellige modeller og mærker i design, rengøringsvenlighed og holdbarhed.

Ulemperne

Hvis ikke du gør din stempelkande ordentlig ren hver gang, du har lavet kaffe – altså rigtig ren – så får du en meget dårlig smag næste gang, du kaster dig over den ædle kunst at brygge en god kop kaffe.

Det tager lidt tid at gøre den ordentlig ren, men ikke så lang tid som en ekspressokande.

Derudover kommer der nemt skjolder i kander med et stempel, aflejringer fra kaffen og kalken i vandet.

Det skal du også sørge for at få fjernet, mest for udseendets skyld, da en stempelkande jo – i modsætning til en kaffekolbe – kommer direkte på bordet til gæsterne.

Modellerne – de klassiske

Betegnelsen “de klassiske” er måske lidt misvisende, for her tænker vi ikke på de første modeller, der blev lavet, men på de mærker, der altid har solgt godt i Danmark.

Det drejer sig om Bodum og Stelton.

Bodum

Bodum Chambord Stempelkande

Bodum Chambord Stempelkande

Modellen hedder Chambord og det er én af de mest solgte i Danmark.

Det er det fordi, den er tidsløs i sit design og i en rigtig god kvalitet.

Det meste af kanden er håndlavet i messing og vi har fundet et sted, hvor du kan købe den i fire forskellige størrelser, fra 269,- kroner for den mindste til 3 kopper til 469,- kroner for den største til 12 kopper.

Køb f.eks. Bodum Stempelkanden her: emofabrik.dk

Stelton

Stelton stempelkande

Stelton stempelkande

Stelton Stempelkande hedder den model og hvis den synes bekendt, så er det fordi, den ligner den klassiske termokande fra Stelton til forveksling.

Den originale termokande er fra 1977, mens det først er for et par år siden i 2010, at Stelton lancerede en stempelkande.

Vi har fundet den til 299,- for den eneste størrelse på 8 kopper.

Den har den kæmpestore fordel, at den også fungerer som en termokande, uden at du behøver at hælde kaffen over i en anden beholder.

Køb f.eks. Stelton Stempelkanden her: imerco.dk

Modellerne – de nye

Vi har fundet to modeller, som er flotte, både hvad angår design og funktionalitet.

Den franske

La Cafetière Termique stempelkande

La Cafetière Termique

Her har vi modellen La Cafetière Termique, der er som taget ud fra en cafe i Paris.

Den fungerer – ligesom modellen fra Stelton – som termokande, men kan fås i to forskellige størrelser, nemlig til 3 kopper og til 8 kopper.

Vi har fundet den til 450,- kroner, selvom den ser dyrere ud. Har du landlig stil i køkkenet eller på terrassen er denne kande lige noget for dig.

Køb f.eks. den franske La Cafetière Termique her: Amazon.co.uk

Den elegante

La Cafetiere Lexi

La Cafetiere Lexi

Fra en engelsk designer kommer der her en stempelkande, der absolut ikke ser britisk ud.

Den hedder La Cafetiere Lexi, fungerer også som termokande og koster ikke mere end 500,- kroner for den eneste model til 8 kopper.

Da denne kande er høj og slank skal du være lidt mere forsigtig end med de andre kander. Specielt hvis der ikke er så meget kaffe i den. Den har nemlig lidt lettere ved at vælte.

Køb f.eks. den britiske designer kande La Cafetiere Lexi her: jj-company.dk

Den, vi ikke vidste fandtes

Le Creuset stempelkanden

Le Creuset stempelkanden

Det kom som en overraskelse for os, da vi opdagede at firmaet Le Creuset laver en stempelkande – i stentøj!

Den fås i fire forskellige farver, rummer 7-8 kopper og kanden kan naturligvis bruges til alt muligt andet, når man ikke bruger stemplet.

Stentøj har nemlig den store fordel, at det ikke absorberer hverken smag eller farver.

Vi har fundet denne overraskelse til 540,- kroner.

Køb f.eks. stempelkanden i stentøj her: lecreuset.dk

Den bedste stempelkande til den rigtige pris

Selvfølgelig er det rigtig smart at kunne lave sin kaffe direkte ned i en termokande, men når det er sagt, så skal kaffe – efter vores mening – altså ikke stå og blive dovent.


Derfor hælder vi klart til den klassiske model fra Bodum eller den nye stentøjsmodel fra Le Creuset.

De koster begge to lidt mere end en billig model til 100,- kroner, men til gengæld er du sikker på en god kvalitet.

TAGS: Bodum stempelkande , Stelton stempelkande

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer