Stonewall – Typer og priser på stenvægge

Stonewall
En stonewall giver dit hjem et helt særligt udtryk. Her ses det hvordan en stenvæg kan tage sig ud i et køkken.

Et nyt populært fænomen i Danmark er “stonewall” eller “stenvæg”, som er den typiske anvendte danske betegnelse .

Det er en klippevæg, som du kan få i din egen stue, som f.eks. kan have et romantisk, naturligt præg eller et råt storby New Yorker agtigt look.

Størrelsen og udformningen af stenene afhænger af, hvilken type du vælger – det gør prisen i øvrigt også. Jeg vil her give dig et overblik over udvalgte designs og de dertilhørende priser.

Fremstillingen varierer

Det er forskelligt, hvordan en stonewall bliver fremstillet. Typisk bliver den dog frembragt på et cementlignende blandingsmateriale, hvorpå man opsætter stenene. Ved nogle varianter skal stenene fuges, ved andre ikke.

Det er selvfølgelig altafgørende at tage stilling til, hvor store sten du vil have i væggen, inden du slår til, for når stenene først sidder i væggen, så er det meget mere besværligt at ændre designet, hvis du f.eks. finder ud af, at de er for store eller for små.

Få din egen personlige stil

Lad det være sagt med det samme: Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til varianter af stonewalls.

Om du ønsker dig en klippeside, rå New Yorker stil, et fransk rustikt præg eller en romantisk væg, så findes der stenvægge, der kan dække dine behov.

Her er nogle af de sten, som du kan vælge imellem, så du kan finde din helt egen, unikke personlige stil.

Brudfliser

Brudfliser - Stonewall
Brudfliser – Stonewall fra shnaturdesign.com

En mulighed er brudfliser – de hører ind under kategorien natursten og er kendt for deres plane og homogene overflade.

Stykantal pr. kvadratmeter varierer ofte hos forhandlerne, da de kan have forskellige former – det er en del af charmen.

Her kan du f.eks. få flotte gråhvide farver, der giver et glimtende spil til stuen og er unikt med de store stenflader.

Kvadratmeterprisen svinger fra 349 kr. til 599 kr. Du kan blandt andet finde dem hos www.shnaturdesign.com.

De grove sten

Grove vægsten - Stonewall
Grove vægsten fra abelona.dk

En anden type natursten, som er velegnet til en stenvæg er eksklusive sten, som er hårdt forarbejdede. Det betyder også, at de ofte giver et rustikt udseende.

Du kan typisk finde både eksklusive og mere grove stenvægge.

Det er f.eks. tilfældet hos abelona.dk, hvor du i den eksklusive afdeling f.eks. kan finde en elegant, men rå stenvæg i forskellige brunlige nuancer til ca. 625 kr. pr. kvadratmeter.

Abelona.dk har generelt mange forskellige vægsten, så det bør være muligt at finde noget du kan lide. Inden du vælger, så vil jeg dog anbefale, at du tager en tur forbi butikken er ser stenene i virkeligheden. Farver og udseende kan nemlig snyde rigtig meget på nettet og da en ny stonewall gerne er en større udskrivning, så vil det være ærgeligt at få noget som ikke lever op til dine forventninger.

Fransk design

Bretagne stonewall fra Abelona.dk
Bretagne stonewall fra Abelona.dk

Hvis du ikke er til de grove sten, så finder du også nogle lidt “finere” sten i Abelonas udvalg.

De har eksempelvis stenene Bretagne Rusty, der har et rustikt præg, hvor stenene ikke er nøje sat sammen og lige store, men mere blandede.

For en kvadratmeter koster de 625 kr., og de vejer ca. 50 kg. kvadratmeteren.

Vælger du en sådan stenvæg, så er den på en og samme gang både rå og romantisk, og det er let at få associationer til smukke, gamle franske stenhuse, når man ser denne variant.

Væggen vil passe godt til nogle dybe store sofaer og en pejs. Er du mere til et minimalistisk look, så vil der være andre stenvægge, der er mere egnede.

Antiksten, når det naturlige skal være i centrum

Antik grov stonewall fra shnaturdesign.com
Antik grov stonewall fra shnaturdesign.com

Endelig er der også antiksten, som er tumblede natursten, dvs. de har runde og bløde kanter og egner sig til købere, der godt kan lide et romantisk, naturligt og enkelt design.

Antikke sten kan have mange forskellige former, eksempelvis kan du købe sandsten, som giver stuen et lyst og rent præg.

Man kommer hurtigt til at tænke på sommer og strand, når man ser disse sandsten og netop en placering i en stue i et lyst sommerhus ville være godt valgt.

I det hele taget vil disse sten tage sig godt ud i en let og enkel stue med ikke alt for prangende møbler. Prisen svinger fra 399 kr. til 499 kr.

Et svært valg

Du har nu fået en overordnet guide til forskellige stentyper i en stonewall. Der er et utal af varianter: brudfliser, antik sten, grove sten, fine sten med hver deres særpræg.

Du skal være opmærksom på, at stenvæggene svinger i pris, alt efter hvilken sten, som du vælger.
Generelt ligger de finere sten i den dyre ende, mens nogle typer af grove sten ligger i den billige ende.

Er du til et naturligt og romantisk look, så vil jeg foreslå dig antikke sten. Er du derimod til store flader og et mere råt look, så kan brudfliser være værd at overveje.

Skriv en kommentar