Den ultimative guide til store håndvaske på badeværelset

En stor håndvask på badeværelset giver bedre plads til alle om morgenen. Mange store håndvaske hænges direkte på væggen, men de kan også stå oven på en bordplade eller et skab.

Duralit vero stor håndvask
Duralit Vero har et originalt design, og den kan fås med to hanehuller.

De største håndvaske er op til 120 cm, og alt over ca. 80 cm er en usædvanlig stor håndvask i forhold til andre håndvaske, der normalt er op til ca. 60 cm.

Guide til store håndvaske

Der er mange forskellige slags store håndvaske, og de kan groft opdeles i de følgende kategorier:

 • Store håndvaske, der skal hænges direkte på væggen. De kan være lidt besværlige at få hængt godt fast på væggen, men det er meget lidt at gøre rent omkring dem.
 • Håndvaske, der skal monteres ovenpå et bord eller et skab. De har fordelen af, at du skjuler rørene. Samtidig får du mere opbevaringsplads til dine toiletsager – både på bordpladen og inde i selve skabet. Du kan ofte købe håndvask og skab samlet, så de passer til hinanden.
 • Store håndvaske til nedfældning skal monteres i et skab, hvor hullet passer præcist til håndvasken. Det kan gøre det en lille smule vanskeligere at montere denne slags håndvaske.

Blandt de største producenter finder du Ifö, Duravit og Lavabo. Du kan se det store udvalg samt priser her.

Stor hvid håndvask
Skal du have en stor håndvask som denne, så kræver det at du har god plads.

Passer en stor håndvask til badeværelset?

Du skal naturligvis tænke over og måle efter, om du har plads til en stor håndvask. På et lille badeværelse kan det være spild af plads med en alt for stor håndvask.

En anden populær mulighed er at vælge en dobbelt håndvask eller evt. to enkelte håndvaske. Du kan læse om dobbelte håndvaske her.

Du bør også overveje, om du har brug for en bundprop i håndvasken, det er f.eks. nødvendigt, hvis du skal bruge den til vasketøj.

Mange håndvaske har hanehul til blandingsbatteriet, men du kan også få håndvaske uden hanehul, hvor blandingsbatteriet skal monteres på væggen.

Mange store væghængte håndvaske fra Duravit

Duralit har et stort udvalg af håndvaske i deres sortiment
Happy D2 Duralit stor håndvask til ca. 4.000 kr.

Duravit er en stor producent af håndvaske og har en række meget smukke og funktionelle designserier. I disse serier finder du mange store håndvaske, deriblandt:

 • Duravit Happy D med en bredde på 100 cm koster ca. 4.250 kr. inkl. levering. Den er designet af Sieger Design for Duravit, og fokuserer på bløde former i designet. Den hænger direkte på væggen.
 • Duravit Vero er en skøn stor håndvask, der er 100 cm bred. Du kan vælge imellem eet eller to hanehuller. Den hænger direkte på væggen. Den koster ca. 5.050 kr. inkl. levering med ét hanehul. Du kan også få den samme model, som er beregnet til montering på et bord eller et skabt.
 • Duravit 2nd floor håndvask er 80 cm bred i hvid procelæn og kosterl ca. 3.350 kr. inkl. levering. Du kan også købe Duravit 2nd floor håndvask med en bredde på 120 cm for ca. 7.595 kr. inkl. levering.

Der er således mange smukke og funktionelle store håndvaske at vælge imellem fra Duravit.

Store håndvaske til montering på bord eller skab

Du kan også få flere smarte håndvaske, som placeres oven på bordet eller skabet. Det smarte ved at de placeres ovenpå, er at de passer til alle skabe og bordplader. I modsætning hertil er vaske, som skal nedfældes i et skab, hvor hullet skal passe helt præcist til vasken.

Du kan blandt andet få de følgende:

 • Lavabo Boxo 1012 er 80 cm bred med hanehul og overløb. Den monteres oven på en bordplade. Den koster kun ca. 3.000 kr. inkl. levering. Den kan også hænges på væggen i stedet for. Den har et meget firkantet design, hvilket giver den et meget moderne udseende, og samtidig er den meget dyb.
 • Lavabo PianoL12 er 100 cm bred med hanehul og overløb. Den kan monteres oven på et bord eller et skab, men kan også hænges på væggen. Den koster ca. 3.975 inkl. levering. Den har et mere traditionelt udseende i forhold til Lavabo Boxo 1012.
 • Dansani Square er 100 cm bred og har  to hanehuller og er uden overløb til kun ca. 2.800 kr. inkl. levering.

Der er således mange smarte store håndvaske at vælge imellem til priser fra kun 2.000 kr.

Vaske til nedfældning i skabsmoduler

Lavabo piano stor håndvask
Lavabo Piano L5 til nedfældning – her ses den med to hanehuller

Flere producenter har også smarte store håndvaske, som er beregnet til nedfældning i skabsmoduler:

Du kan få skabsmoduler, som passer til disse størrelser, eller du kan få skåret et hul i en bordplade og montere håndvasken i den.

Sådan vælger du den rigtige store håndvask

eico stor håndvask
En stor håndvask giver sparer hele familien tid om morgenen

Vil du erhverve dig en stor håndvask, så skal du først tage stilling til, hvorvidt den skal være en væghængt håndvask eller om den skal monteres oven på en bordplade eller eventuelt nedfældet i et skabsmodul.

Er den nedfældet i et skabsmodul, får du smart opbevaringsplads under håndvasken, men så har du også ekstra udgifter til skabet i forhold til, hvis du vælger en væghængt model.

Det er også en god idé at overveje funktionen af din håndvask – skal den f.eks. kun være til håndvask, eller skal den også være til tøjvask – i sidstnævnte tilfælde må den gerne være meget stor og med bundprop.

Nogle store håndvaske kommer med to hanehuller, og det kan være meget praktisk at have to separate vandhaner i håndvasken. Det giver endnu større muligheder for at være to om at bruge vasken, når man har hver sin vandhane.

Når du overvejer størrelsen af håndvasken, så skal du dog tænke på, at den ikke må blive for stor – hvis du har et lille badeværelse, så kan det blive upraktisk. Du finder alle de flotte store håndvaske her.

6 kommentarer til “Den ultimative guide til store håndvaske på badeværelset”

 1. Hej
  Den store hvide håndvask under stor håndvask til badeværelset, råd tilbud og priser, hvor er den fra og hvad koster den??;-)

  Hilsen Bettina

  Svar
 2. Hej Bettina,

  Det er en vask der hedder SWE1 som sælges af en virksomhed i New York der hedder DNA+. Du kan finde deres hjemmeside her: dna-plus.com

  Vi kender ikke prisen, men at dømme ud fra deres beskrivelse af produkterne, så er det nok en mindre formue.

  Svar
 3. Hej.
  Den vask under “guide til stor håndvask” (nr 2 billede på siden) hvilke mærke er det?
  Ved ikke om det var samme spørgsmål Bettina stillede.
  Håber i kan hjælpe.
  På forhånd tak.

  Mvh Thomas

  Svar
 4. Hej Thomas,

  Som jeg også skrev til Bettina ovenfor, så er mærket noget der hedder DNA+ og selve vasken hedder SWE1.

  Umiddelbart ser det ikke ud til at firmaet eksisterer længere. Deres hjemmeside er lukket ned og deres sociale profiler har ikke været aktivt i et par år.

  Så jeg tror det bliver rigtig svært at finde den vask. Beklager.

  Mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar