Stumtjener – Den billige, den praktiske og den eksklusive

Entreen bliver hurtigt fyldt op med jakker, paraplyer, huer og andet – og her kan en stumtjener være uundværlig til at holde lidt styr på sagerne.

Der findes mange lækre stumtjenere på markedet: Nogle er af en designmæssig fryd for øjet, mens andre igen er praktiske – og nogle er endda begge dele.

Stumtjener
Stumtjener – Model Tree i hvid er blevet meget populær i Danmark

Jeg vil her præsentere dig for den billige, den praktiske og den eksklusive – og som bonusinfo kan du i flere tilfælde få at vide, hvad der er den billigste forhandler.

Den billige

NEO stumtjener fra Ellos
NEO stumtjener fra Ellos

Stumtjenere findes i alle farver og faconer – også når det gælder den billige afdeling. I IKEA kan du f.eks. lige nu få en stumtjener i stål med flotte detaljer, der koster 179 kr.

Stumtjeneren er designet af Jon Karlsson.

En anden mulighed er Ellos. Her kan du få stumtjenere fra 499 kr., for eksempel denne sorte stilrene sag med små strittende takker som knager. Den vil med sit enkle design passe ind i enhver entré.

Så er der jo også Lomax, der har en stumtjener i krom eller sort. Den kan både holde på jakke og paraply, så det er absolut funktionelt design – og så koster den kun 395 kr.

Den praktiske

Knax LoCa stumtjener
Super smart Knax stumtjener

Knax har længe været et populært mærke i de små hjem, ikke mindst fordi det er så genialt lavet, at selve knagen, hvor jakken skal hænge ikke optager plads, så længe der ikke hænger noget på -knagerne har nemlig en fjeder og rykker derfor nemlig automatisk på plads i selve træholderen, når du tager din jakke af knagen.

En anden ting der er værd at fremhæve ved Knax Stumtjener er, at det er prisbelønnet design og mon ikke det hænger sammen med dens funktionelle idé samtidig med det tidløse design?

Med dens slanke udformning og fine træ udstråler den noget særligt skandinavisk. Den kommer både i bøg, ahorn, kirsebær, eg og mahogni.

Prismæssigt svinger den fra 4.995 kr. til 4.355 kr. hos de forhandlere, som jeg har set på online. Hos Casanova Furniture kan du eksempelvis få Knax stumtjenere til 4.995 kr..

Hos Trend Bazaar koster stumtjeneren 4.835 kr., men den billigste stumtjener fra Knax får du dog hos Insidewebshop, hvor du slipper med 3.479 kr.

Den eksklusive

En rigtig design klassiker, som også hører til i den dyre ende, er Coat Tree Stumtjeneren fra Fritz Hansen, der er designet af Sidse Werner. Den er farverig og næsten som et træ rækker knagerne som grene op mod himlen.

I enden sidder der en knageknop og ligeledes i bunden. Hver stang har en forskellig farve såsom rød, lilla og orange – det er netop dette utraditionelle farvespil og den fine slanke “stamme”, der gør knagen speciel.

Coat Tree stumtjener
Coat Tree stumtjener fra Fritz Hansen

Der er otte rør i alt med dertil hørende knage, rørene er bøjet i enden og fremstillet af pulverlakeret, forkromet stål. Højden er 193 cm., mens diameteren er på 65 cm. Trods det spinkle udseende er den robust og kan bære en masse jakker.

En stumtjener som denne bliver forhandlet hos nogle af de mere luksuriøse bolighuse, såsom Illums Bolighus, Casanova Furniture og Livingshop.dk.

Det billigste tilbud jeg fandt, var hos Living Shop, hvor stumtjeneren kostede 6.341 kr.

I Illums Bolighus koster den pt. 6.500 kr., mens den hos Casanova Furniture koster 5.898 kr.

Priserne kan selvfølgelig ændre sig. Hvis du er helt vild med denne model, men gerne vil have den billigere, så vil jeg anbefale Den Blå Avis, hvor du kan få den for 2200 kr. lige nu – dette tilbud varer dog selvfølgelig ikke længe, da der kun er tale om salg af en enkelt stumtjener, der nok hurtigt vil blive solgt.

Det er dog altid en god idé at holde et vågent øje med Den Blå Avis, da de har gode tilbud – også når det kommer til designgenstande.

Et træ i entreen

Swedese Tree stumtjener
Swedese Tree stumtjener

Og nu når vi snakker om stumtjenere, der ligner træer, så er der en anden eksklusiv stumtjener, der også leder tankerne hen på et træ – i en mere eksplicit grad.

Det er den berømte tree stumtjener fra Swedese, der er holdt i et Skandinavisk, enkelt snit. Den fås i flere forskellige størrelser, men hvis du vælger den, der er 194 cm, så svinger priserne fra 3408 kr. i hvid lak hos indbo.com til 1949 kr. hos henholdsvis casanovafurniture.dk og trendbazaar.dk

Alt i alt: Stumtjenere kommer i mange farver og faconer, og er du på udkig efter en, så overvej hvorvidt det er prisen, funktionen eller designet, der er i højsædet. Den billigste stumptjener jeg fandt, var fra Bilka og kostede 299 kr.

Er du til praktisk design, der ikke fylder for meget, så kan du overveje Knax stumtjener, hvor knager svirper automatisk ind igen, når du har brugt jakken.

Hvis du går efter en eksklusiv design klassiker, så kunne Coat Tree Stumtjeneren fra Fritz Hansen være en oplagt mulighed.

Skriv en kommentar